gcgf
Home / Στήλες / Μαγειρική / Πιροσκί με πατάτα και λουκάνικο

Πιροσκί με πατάτα και λουκάνικο

Υλικά Για τη ζύμη 400 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου) 2 κ.γλ. ξερή μαγιά 1 ½ κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. ζάχαρη 1 κρόκο αυγού 200 γραμ. φρέσκο χλιαρό γάλα 150 γραμ. βούτυρο λιωμένο Για τη γέμιση 2 κ.σ. βούτυρο 2 βρασμένες πατάτες 2 χωριάτικα λουκάνικα 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 πράσο ψιλοκομμένο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Για τη ζύμη Για τη ζύμη του πιροσκί, βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη μαγιά και σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τον κρόκο και το βούτυρο και τα ρίχνουμε στο αλεύρι. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να μαζευτούν…

Review Overview

Summary : To My-City.gr σας παρουσιάζει Πιροσκί με πατάτα και λουκάνικο

User Rating: 4.8 ( 1 votes)
0

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 400 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
  • 2 κ.γλ. ξερή μαγιά
  • 1 ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 200 γραμ. φρέσκο χλιαρό γάλα
  • 150 γραμ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Για τη ζύμη του πιροσκί, βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη μαγιά και σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τον κρόκο και το βούτυρο και τα ρίχνουμε στο αλεύρι.

Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να μαζευτούν σε μπάλα. Δουλεύουμε λίγο τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, μέχρι να γίνει λεία, απαλή και εύπλαστη. Τη βάζουμε σε μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο, σε χλιαρό σημείο, για περίπου 45′…

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο www.my-city.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*