gcgf
Home / Στήλες / Μαγειρική / Κοτόπουλο Tajine γλυκόξινο με φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα

Κοτόπουλο Tajine γλυκόξινο με φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα

Υλικά 1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής κομμένο σε μερίδες 4 κ.σ. ελαιόλαδο 3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε δαχτυλίδια (05-1 εκ.) 1 φλ. ζωμό κότας ή νερό μίγμα μπαχαρικών 2 κ.σ. βούτυρο 2 κυδώνια 2 μήλα 15 αποξηραμένα φρούτα δαμάσκηνα και βερίκοκα 1/2 φλ. κόκκινο κρασί 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού   Για το σερβίρισμα κους κους πράσινη σαλάτα   Μπαχαρικά 1 κ.γλ. κοκκινοπίπερο 1 κ.γλ. κόλιανδρο 1 κ.γλ. κανέλα 1 κ.γλ. τζίντζερ 1 κ.γλ. κουρκουμά 1 κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. πιπέρι   Εκτέλεση Ξεκινάμε το γλυκόξινο κοτόπουλο με αποξηραμένα φρούτα, κόβωντας το κοτόπουλο σε κομμάτια. Το πλένουμε και το σκουπίζουμε πολύ καλά…

Review Overview

Summary : Το My-City.gr σας προτείνει για σήμερα Κυριακή Κοτόπουλο Tajine γλυκόξινο με φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα

User Rating: 4.85 ( 1 votes)
0

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής κομμένο σε μερίδες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε δαχτυλίδια (05-1 εκ.)
  • 1 φλ. ζωμό κότας ή νερό
  • μίγμα μπαχαρικών
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κυδώνια
  • 2 μήλα
  • 15 αποξηραμένα φρούτα
  • δαμάσκηνα και βερίκοκα
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού

 

Για το σερβίρισμα

  • κους κους
  • πράσινη σαλάτα

 

Μπαχαρικά

  • 1 κ.γλ. κοκκινοπίπερο
  • 1 κ.γλ. κόλιανδρο
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. τζίντζερ
  • 1 κ.γλ. κουρκουμά
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το γλυκόξινο κοτόπουλο με αποξηραμένα φρούτα, κόβωντας το κοτόπουλο σε κομμάτια. Το πλένουμε και το σκουπίζουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω να κάνει κρούστα από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε πήλινο σκεύος Tajine ή σε κεραμική ή χοντρή μαντεμένια γάστρα που να σκεπάζει καλά…

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο www.my-city.gr

 

 

 

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*