gcgf
Home / Στήλες / Μαγειρική / Κορμός γεμισμένος με σου και σοκολάτα

Κορμός γεμισμένος με σου και σοκολάτα

Υλικά Σου 125 γρ. γάλα 125 γρ. νερό 110 γρ. βούτυρο αγελάδας 1 κ.γ. αλάτι (5 γρ.) 1 κ.σ. ζάχαρη (10 γρ.) 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ. αυγά (τα ζυγίζουμε – περίπου 4-5 αυγά) Κρέμα λεμονιού 400 γρ. γάλα 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 80 γρ. ζάχαρη 1 τεμ. αυγό 3 τεμ. κρόκοι αυγών 40 γρ. κορν φλάουρ 1 τεμ. λεμόνι το ξύσμα του Κρέμα σοκολάτας 280 γρ. κουβερτούρα 50-55% κακάο 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή Εκτέλεση Σου Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα…

Review Overview

Summary : To My-City.gr σας παρουσιάζει Κορμό γεμισμένο με σου και σοκολάτα

User Rating: 4.85 ( 1 votes)
0

Υλικά

Σου

  • 125 γρ. γάλα
  • 125 γρ. νερό
  • 110 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 1 κ.γ. αλάτι (5 γρ.)
  • 1 κ.σ. ζάχαρη (10 γρ.)
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. αυγά (τα ζυγίζουμε – περίπου 4-5 αυγά)

Κρέμα λεμονιού

  • 400 γρ. γάλα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 τεμ. αυγό
  • 3 τεμ. κρόκοι αυγών
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 τεμ. λεμόνι το ξύσμα του

Κρέμα σοκολάτας

  • 280 γρ. κουβερτούρα 50-55% κακάο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Εκτέλεση

Σου
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 3 λεπτά περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το μείγμα σ’ ένα σκεύος και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα, για να μην ξεραθεί, μέχρι να κρυώσει. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μίξερ και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά μέχρι να γίνει μια λεία και μαλακιά ζύμη (αυτό μπορούμε να το πετύχουμε χωρίς μίξερ ανακατεύοντας με μία κουτάλα). Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σακούλα κορνέ με στρογγυλό, ίσιο στόμιο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο www.my-city.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*