gcgf
Home / Στήλες / Μαγειρική / Ταρτάκια με κοτόπουλο

Ταρτάκια με κοτόπουλο

Υλικά για 6 άτομα 1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας 1 φλιτζάνι βραστό κοτόπουλο ξεψαχνισμένο 1 φλιτζάνι ανάμεικτα κίτρινα τυριά 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 καρότο ψιλοκομμένο 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα ανακατεμένο με 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα 1/2 κουταλιά βούτυρο ή λάδι Εκτέλεση Μοιράζετε τη σφολιάτα κόβοντάς τη σε δισκάκια ή σε θήκες για ταρτάκια. Τρυπάτε την επιφάνεια με ένα πιρούνι και ψήνετε για 10 λεπτά περίπου τις βάσεις άδειες στους 180° C. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το καρότο στο βούτυρο ή το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι. Σ' ένα μπολ ανακατεύετε καλά το κοτόπουλο με τα τυριά, τα σοταρισμένα υλικά και το μείγμα…

Review Overview

Summary : Αλμυρή λιχουδιά με πλούσια γέμιση

User Rating: 4.8 ( 1 votes)
0

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας
  • 1 φλιτζάνι βραστό κοτόπουλο ξεψαχνισμένο
  • 1 φλιτζάνι ανάμεικτα κίτρινα τυριά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα ανακατεμένο με 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1/2 κουταλιά βούτυρο ή λάδι

Εκτέλεση

  1. Μοιράζετε τη σφολιάτα κόβοντάς τη σε δισκάκια ή σε θήκες για ταρτάκια.
  2. Τρυπάτε την επιφάνεια με ένα πιρούνι και ψήνετε για 10 λεπτά περίπου τις βάσεις άδειες στους 180° C.
  3. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το καρότο στο βούτυρο ή το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.
  4. Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε καλά το κοτόπουλο με τα τυριά, τα σοταρισμένα υλικά και το μείγμα μουστάρδας-μαγιονέζας.
  5. Μοιράζετε το μείγμα στις βάσεις και ψήνετε για άλλα 10′-15′ σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα.
  6. Σερβίρετε γαρνίροντας προαιρετικά με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*