gcgf
Home / Στήλες / Μαγειρική / Αφράτα cinnamon rolls

Αφράτα cinnamon rolls

Υλικά για 4 άτομα Για τη ζύµη 1 φλ. γάλα χλιαρό 2 κουταλιές ξηρή µαγιά 5 ½ φλ. αλεύρι 1 ½ κουταλάκι αλάτι 2 αβγά 1/3 φλ. ζάχαρη ½ φλ. βούτυρο λιωµένο Για τη γέµιση 1 φλ. µαύρη ζάχαρη 3 κουταλιές κανέλα 1 πρέζα γαρίφαλο 4 κουταλιές βούτυρο λιωµένο Για το γλάσο 2 φλ. ζάχαρη άχνη 6 κουταλιές νερό που κοχλάζει Εκτέλεση Για τη ζύµη Βάζετε τη µαγιά σε ένα µπολ και ρίχνετε το γάλα. Ανακατεύετε µε ένα σύρµα να διαλυθεί η µαγιά και την αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά. Σ’ ένα µπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι…

Review Overview

Summary : Λαχταριστά ρολάκια κανέλας για να συνοδεύσετε ιδανικά τον καφέ

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
0

Υλικά για 4 άτομα

Για τη ζύµη

  • 1 φλ. γάλα χλιαρό
  • 2 κουταλιές ξηρή µαγιά
  • 5 ½ φλ. αλεύρι
  • 1 ½ κουταλάκι αλάτι
  • 2 αβγά
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. βούτυρο λιωµένο

Για τη γέµιση

  • 1 φλ. µαύρη ζάχαρη
  • 3 κουταλιές κανέλα
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • 4 κουταλιές βούτυρο λιωµένο

Για το γλάσο

  • 2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 6 κουταλιές νερό που κοχλάζει

Εκτέλεση

Για τη ζύµη

  1. Βάζετε τη µαγιά σε ένα µπολ και ρίχνετε το γάλα. Ανακατεύετε µε ένα σύρµα να διαλυθεί η µαγιά και την αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά. Σ’ ένα µπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε.
  2. Βάζετε στον κάδο του µίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη. Χτυπάτε µε το σύρµα του µίξερ για 5 λεπτά να αφρατέψει το µίγµα.
  3. Στη συνέχεια, βάζετε το βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπηµα. Ακολούθως, προσθέτετε το 1/3 από το µίγµα του αλευριού και όταν ενσωµατωθεί ρίχνετε το ½ µίγµα της µαγιάς.
  4. Αλλάζετε το εξάρτηµα του µίξερ (βάζετε το γάντζο για να µπορέσετε να ζυµώσετε) και προσθέτετε ακόµα λίγο αλεύρι και την υπόλοιπη µαγιά.
  5. Ζυµώνετε και τελειώνετε µε το υπόλοιπο αλεύρι. Σταµατάτε το µίξερ, βάζετε τη ζύµη στον πάγκο εργασίας σας και ζυµώνετε µε τα χέρια ακόµη λίγο.
  6. Τη βάζετε σε ένα µπολ, τη σκεπάζετε και την κρατάτε στην άκρη µέχρι να φουσκώσει, περίπου 1 ώρα.
  7. Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C και ντύνετε τη βάση ενός στρογγυλού ταψιού µε διάµετρο 26 εκ. (ή 2 µικρότερα) µε αντικολλητική λαδόκολλα.

Για τη γέµιση

  1. Σε ένα µπολ αναµιγνύετε τη µαύρη ζάχαρη, την κανέλα και τη γαρίφαλο. Ανοίγετε τη ζύµη σε ένα µεγάλο λεπτό ορθογώνιο φύλλο µε διαστάσεις 45Χ55 εκ. περίπου.
  2. Αλείφετε καλά την επιφάνεια µε το λιωµένο βούτυρο και πασπαλίζετε µε το µίγµα ζάχαρης – κανέλας. Τυλίγετε τη ζύµη από την πλατιά πλευρά σε ρολό και την κόβετε σε ροδέλες 4εκ.
  3. Τις τοποθετείτε στο ταψί, αφήνοντας 2-3εκ. περιθώριο µεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Σκεπάζετε το ταψί µε µια πετσέτα και αφήνετε τα cinnamon rolls να φουσκώσουν για 1 ώρα.
  4. Στη συνέχεια, τα ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 20 λεπτά µέχρι να ροδίσουν.

Για το γλάσο

  1. Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα µπολ και ρίχνετε κουταλιά- κουταλιά το ζεστό νερό ανακατεύοντας µέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Βγάζετε τα ρολάκια κανέλας από το φούρνο και τα περιλούζετε µε το γλάσο. Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα µεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*