gcgf
Home / Στήλες / Μαγειρική / Fish and chips… Λονδίνου

Fish and chips… Λονδίνου

Υλικά Φιλέτο μπακαλιάρου (ξαλμυρείστε φιλέτο ή φρέσκο ψάρι) 150 γραμμάρια αλεύρι 2 αυγά 1 μπύρα 5 κουταλιές λάδι καλαμποκιού (ή φριτέζα) Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και πατάτες για τηγανητές Εκτέλεση Σε μπολάκι αναμείξτε καλά το αλεύρι, ένα ποτήρι μπύρα και τους κρόκους αυγού -Χτυπήστε Ξεχωριστά, χτυπήστε τα ασπράδια και προσθέστε τα απαλά Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο ψάρι αν είναι φρέσκο Βουλιάξτε το ψάρι στο κουρκούτι, ρίξτε στο σε τηγάνι, σε ζεστό λάδι ή σε φριτέζα για 5 λεπτά Στραγγίξτε το ψάρι σε χαρτί κουζίνας Στο μεταξύ θα έχετε καθαρίσει τις πατάτες -Τηγανίστε τες ανάλογα με τη συνήθειά σας, εγώ τηγανίζω…

Review Overview

Summary : Είναι το εθνικό φαγητό της Αγγλίας: τηγανητό φιλέτο ψαριού, συνήθως μπακαλιάρου, σερβιρισμένο με τηγανητές πατάτες. Η παρακάτω συνταγή είναι από τον Τζέημς Ολιβερ.

User Rating: 4.7 ( 1 votes)
0

Υλικά

  • Φιλέτο μπακαλιάρου (ξαλμυρείστε φιλέτο ή φρέσκο ψάρι)
  • 150 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1 μπύρα
  • 5 κουταλιές λάδι καλαμποκιού (ή φριτέζα)
  • Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και πατάτες για τηγανητές

Εκτέλεση

  • Σε μπολάκι αναμείξτε καλά το αλεύρι, ένα ποτήρι μπύρα και τους κρόκους αυγού -Χτυπήστε
  • Ξεχωριστά, χτυπήστε τα ασπράδια και προσθέστε τα απαλά
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο ψάρι αν είναι φρέσκο
  • Βουλιάξτε το ψάρι στο κουρκούτι, ρίξτε στο σε τηγάνι, σε ζεστό λάδι ή σε φριτέζα για 5 λεπτά
  • Στραγγίξτε το ψάρι σε χαρτί κουζίνας
  • Στο μεταξύ θα έχετε καθαρίσει τις πατάτες -Τηγανίστε τες ανάλογα με τη συνήθειά σας, εγώ τηγανίζω σε φρέσκο ελαιόλαδο, χωρίς να καούν



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*