Home / Στήλες / Μαγειρική / Κις λορέν… στη στιγμή

Κις λορέν… στη στιγμή

Αγοράστε ποιοτικό μπέικον και μια καλή χωριάτικη ζύμη. Υλικά 1 ζύμη χωριάτικη για τάρτα αλμυρή 200 γραμμάρια μπέηκον 4 αυγά 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος 1 ποτηράκι γάλα Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο Εκτέλεση Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Απλώστε την ζύμη σε ταψάκι ή πιρέξ Σε ένα τηγάνι ροδίστε λίγο το μπέικον σε κομμάτια Σε βαθύ μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, ρίξτε λίγο αλάτι, πιπέρι και τρίψτε μοσχοκάρυδο Απλώστε το μπέικον στον πάτο της κις, περιχύστε με το μείγμα Ψήστε για 45-50 λεπτά ώσπου να χρυσίσει -Ετοιμη!

Review Overview

Summary : Παραδοσιακή συνταγή της βόρειας Γαλλίας η κις λορέν (Quiche lorraine) έγινε παγκόσμια μόδα.

User Rating: 4.85 ( 1 votes)
0

Αγοράστε ποιοτικό μπέικον και μια καλή χωριάτικη ζύμη.

Υλικά

  • 1 ζύμη χωριάτικη για τάρτα αλμυρή
  • 200 γραμμάρια μπέηκον
  • 4 αυγά
  • 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτηράκι γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Απλώστε την ζύμη σε ταψάκι ή πιρέξ
  • Σε ένα τηγάνι ροδίστε λίγο το μπέικον σε κομμάτια
  • Σε βαθύ μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, ρίξτε λίγο αλάτι, πιπέρι και τρίψτε μοσχοκάρυδο
  • Απλώστε το μπέικον στον πάτο της κις, περιχύστε με το μείγμα
  • Ψήστε για 45-50 λεπτά ώσπου να χρυσίσει -Ετοιμη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*