Home / Στήλες / Μαγειρική / Λαχταριστά κρουασάν χωρίς βούτυρο και αυγά -Με λίγες θερμίδες και χωρίς τύψεις

Λαχταριστά κρουασάν χωρίς βούτυρο και αυγά -Με λίγες θερμίδες και χωρίς τύψεις

Πάντα έχουμε όρεξη για ένα γλυκό μαζί με τον καφέ μας. Τι καλύτερο από μια λαχταριστή και γλυκιά αμαρτία;  Για να μην έχουμε όμως τύψεις, μπορούμε να φτιάξουμε ένα γλυκό υγιεινό, χωρίς πολλές θερμίδες. Ψάξαμε και βρήκαμε μια πανεύκολη συνταγή για κρουασάν χωρίς βούτυρο και αυγά! Κι όμως, μπορείς να φτιάξεις τα αγαπημένα σου αφράτα κρουασάν χωρίς να ανησυχείς ότι θα παχύνεις αλλά με την ίδια νοστιμιά.   ΥΛΙΚΑ 130 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως 140 γρ. αλεύρι τύπου 00 60 γρ. καστανή ζάχαρη 140 ml γάλα 12 γρ. μαγιά μπύρας 30 γρ. φυτικό λάδι 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ξύσμα…

Review Overview

Summary : Κι όμως, μπορείς να φτιάξεις τα αγαπημένα σου αφράτα κρουασάν χωρίς να ανησυχείς ότι θα παχύνεις αλλά με την ίδια νοστιμιά.

User Rating: Be the first one !
0

Πάντα έχουμε όρεξη για ένα γλυκό μαζί με τον καφέ μας.

Τι καλύτερο από μια λαχταριστή και γλυκιά αμαρτία; 

Για να μην έχουμε όμως τύψεις, μπορούμε να φτιάξουμε ένα γλυκό υγιεινό, χωρίς πολλές θερμίδες.

Ψάξαμε και βρήκαμε μια πανεύκολη συνταγή για κρουασάν χωρίς βούτυρο και αυγά!

Κι όμως, μπορείς να φτιάξεις τα αγαπημένα σου αφράτα κρουασάν χωρίς να ανησυχείς ότι θα παχύνεις αλλά με την ίδια νοστιμιά.

 

ΥΛΙΚΑ

130 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
140 γρ. αλεύρι τύπου 00
60 γρ. καστανή ζάχαρη
140 ml γάλα
12 γρ. μαγιά μπύρας
30 γρ. φυτικό λάδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ξύσμα λεμονιού

Unsplash/Alexandra Gorn

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό.

Χτυπάμε το αλεύρι ολικής και το τύπου 00, τη ζάχαρη, το φυτικό λάδι, και το γάλα με τη μαγιά για περίπου ένα λεπτό σε ένα μίξερ. Όταν αναμειχθούν καλά, ζυμώνουμε τη ζύμη για άλλα 10 λεπτά, ώστε να γίνει ομοιογενής.

Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε για ακόμη ένα λεπτό. Θα πρέπει η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 3 ώρες.

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη και σχηματίζουμε έναν κύκλο. Χωρίζουμε τον κύκλο σε 8-10 τρίγωνα.

Μπορούμε μέσα να προσθέσουμε ότι θέλουμε σαν γέμιση (σοκολάτα, μαρμελάδα κτλ.).

Unsplash/Alex

Τυλίγουμε τα τρίγωνα ώστε να σχηματιστούν τα κρουασάν.

Τοποθετούμε κάθε κρουασάν σε ταψί με λαδόκολλα και με λίγη απόσταση απόσταση μεταξύ τους.

Αφήνουμε τα κρουασάν μέσα στο φούρνο με φως για 30-60 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθος τους.

Στη συνέχεια, αλείφουμε την κάθε επιφάνεια με λίγο γάλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά.

Έτοιμα, ζεστά και λαχταριστά!

Unsplash/Mariana Medvedeva


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*