Home / Στήλες / Μαγειρική / Μπρουσκέτες με μοτσαρέλα και ελιές

Μπρουσκέτες με μοτσαρέλα και ελιές

Υλικά για 2-4 άτομα 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε πλάγιες φέτες 2 εκ. 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακό 2 τριμμένες σκελίδες σκόρδο 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα της επιλογής σας (δεντρολίβανο, άνηθο, κόλιανδρο) 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι 2 κουταλιές της σούπας τυρί μοτσαρέλα τριμμένη 4 κουταλιές της σούπας ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες 4 πιπεριές Jalapenos ψιλοκομμένες Αλάτι Εκτέλεση Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο, το σκόρδο, τα βότανα, νιφάδες τσίλι, το αλάτι και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλα σε ένα ταψί. Κόβετε το ψωμί ή την μπαγκέτα…

Review Overview

Summary : Τραγανά κι αρωματικά, ιδανικά με την μπίρα

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
0

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε πλάγιες φέτες 2 εκ.
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακό
  • 2 τριμμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα της επιλογής σας (δεντρολίβανο, άνηθο, κόλιανδρο)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί μοτσαρέλα τριμμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
  • 4 πιπεριές Jalapenos ψιλοκομμένες
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο, το σκόρδο, τα βότανα, νιφάδες τσίλι, το αλάτι και ανακατεύετε καλά.
  2. Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  3. Κόβετε το ψωμί ή την μπαγκέτα σε πλάγιες φέτες 2 εκ. Απλώνετε το μείγμα βουτύρου σε κάθε φέτα ψωμιού.
  4. Στη συνέχεια πασπαλίζετε με το τυρί τριμμένο, τις ψιλοκομμένες ελιές και τις ψιλοκομμένες πιπεριές jalapenos.
  5. Ψήνετε για 5 έως 8 λεπτά και σερβίρετε.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*