Home / Στήλες / Μαγειρική / Μακαρόνια με πέστο Ντομάτας

Μακαρόνια με πέστο Ντομάτας

Υλικά: 500γρ. ζυμαρικά τις επιλογής σας, βρασμένα βάση των οδηγιών της συσκευασίας 120γρ. σάλτσα ντοματας 2 σκελίδες σκόρδο 30γρ. κουκουνάρι 100γρ. τυρί τριμμένο (κατά προτίμηση παρμεζάνα) 6 κλωνάρια βασιλικό 100γρ. ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι για το σερβίρισμα... 4 φύλλα βασιλικό ντοματίνια Εκτέλεση Πλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε τα φύλλα του βασιλικού για τη σάλτσα πέστο. Ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Ομογενοποιούμε τον βασιλικό και το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο multi. Καβουρδίζετε τα κουκουνάρια στο φούρνο για 3 λεπτά στους 200°C και τα προσθέτουμε στο μείγμα του βασιλικού. Ανακατεύουμε τον πουρέ βασιλικού, σκόρδου και…

Review Overview

Summary : Η πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή

User Rating: 4.9 ( 2 votes)
0

Υλικά:

  • 500γρ. ζυμαρικά τις επιλογής σας, βρασμένα βάση των οδηγιών της συσκευασίας
  • 120γρ. σάλτσα ντοματας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 30γρ. κουκουνάρι
  • 100γρ. τυρί τριμμένο (κατά προτίμηση παρμεζάνα)
  • 6 κλωνάρια βασιλικό
  • 100γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

για το σερβίρισμα…

  • 4 φύλλα βασιλικό
  • ντοματίνια

Εκτέλεση

  • Πλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε τα φύλλα του βασιλικού για τη σάλτσα πέστο.
  • Ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
  • Ομογενοποιούμε τον βασιλικό και το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο multi.
  • Καβουρδίζετε τα κουκουνάρια στο φούρνο για 3 λεπτά στους 200°C και τα προσθέτουμε στο μείγμα του βασιλικού.
  • Ανακατεύουμε τον πουρέ βασιλικού, σκόρδου και κουκουναριού με το τριµµένο τυρί και το αλατοπίπερο ώσπου να οµογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε τη σάλτσα ντοµάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σε κατσαρόλα προσθέτουμε τα ζυµαρικά και τo πέστο ντομάτας και ανακατεύετε απαλά, ώσπου να ζεσταθούν.
  • Σερβίρουμε, προσθέτοντας από πάνω το τριµµένο τυρί τα φύλλα βασιλικού και τα ντοματίνια.

Από τον μάγειρα του www.se-skepseis.gr, Μιχάλη Χετζάκη!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*