Home / Επικαιρότητα / Παγκόσμιος συναγερμός! Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έτοιμος να πατήσει το κουμπί

Παγκόσμιος συναγερμός! Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έτοιμος να πατήσει το κουμπί

Σε επικίνδυνα νερά πλέουν Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν μετά από την αποκάλυψη της Washington Post ότι η Βόρεια Κορέα πέτυχε τη σμίκρυνση μια πυρηνικής κεφαλής για να την εφαρμόσει σε έναν από τους διηπειρωτικούς πυραύλους της. Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται σε διακοπές, ήταν άμεση και μιλώντας στους δημοσιογράφους φρόντισε να δείξει τα δόντια του στον Βορειοκορεάτη ηγέτη. «Η Βόρεια Κορέα καλά θα κάνει να μην κάνει κι άλλες απειλές προς τις ΗΠΑ. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί ποτέ σε αυτή την περίπτωση», διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος,…

Review Overview

Summary : Πόλεμος δηλώσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Β. Κορέα

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
0

Σε επικίνδυνα νερά πλέουν Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν μετά από την αποκάλυψη της Washington Post ότι η Βόρεια Κορέα πέτυχε τη σμίκρυνση μια πυρηνικής κεφαλής για να την εφαρμόσει σε έναν από τους διηπειρωτικούς πυραύλους της.

Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται σε διακοπές, ήταν άμεση και μιλώντας στους δημοσιογράφους φρόντισε να δείξει τα δόντια του στον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

«Η Βόρεια Κορέα καλά θα κάνει να μην κάνει κι άλλες απειλές προς τις ΗΠΑ. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί ποτέ σε αυτή την περίπτωση», διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά που σιγοκαίει εδώ και καιρό.

Η Πιονγιάνγκ σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Τραμπ και ανακοίνωσε ότι εξετάζει προσεκτικά ένα σχέδιο επίθεσης με πυραύλους εναντίον της νήσου Γκουάμ του Ειρηνικού που αποτελεί επικράτεια των ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος του Λαϊκού Στρατού της Κορέας δήλωσε μέσω του εθνικού πρακτορείου της χώρας ότι το πρόγραμμα επίθεσης θα τεθεί σε εφαρμογή οποιαδήποτε στιγμή με πολλαπλό και διαδοχικό τρόπο μόλις λάβει την απόφαση ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μάλιστα άλλος αξιωματούχος του στρατού τόνισε ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να εκτελέσει μια επίθεση για προληπτικούς λόγους εάν οι ΗΠΑ εκδηλώσουν σημάδια πρόκλησης.

Το δημοσίευμα της Washington Post για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ

Την Τρίτη η Washington Post δημοσίευσε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο οποίο αναφερόταν ότι η Βόρεια Κορέα κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη σμίκρυνση μιας πυρηνικής κεφαλής προκειμένου να την εφαρμόσει σε έναν από τους διηπειρωτικούς πυραύλους της, σύμφωνα με τα απόρρητα συμπεράσματα εμπειρογνωμόνων των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

«Αυτή η δυνατότητα σηματοδοτεί τη σημαντική πρόοδο που κατέγραψε η Πιονγκγιάνγκ, η οποία αναδεικνύεται πλέον σε αυτοτελή πυρηνική δύναμη», υπογραμμίζει η αμερικανική εφημερίδα, στη γνώση της οποίας περιήλθε η απόρρητη έκθεση που ολοκλήρωσε τον περασμένο μήνα η Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών (DIA) των ΗΠΑ.

Έως σήμερα, το βορειοκορεατικό καθεστώς έχει προχωρήσει στη δοκιμή πολλών ατομικών βομβών και έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία δύο εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, που μπορούν να πλήξουν τις ΗΠΑ, όμως η ικανότητά της να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε πύραυλο παρέμενε υπό αμφισβήτηση.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ήταν σε γενικές γραμμές πεπεισμένες ότι αν και πέρασαν 10 χρόνια από την πρώτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ, τον Οκτώβριο του 2006, η Βόρεια Κορέα χρειαζόταν ακόμη κάποια χρόνια για να πετύχει την σμίκρυνση μιας ατομικής βόμβας, κάτι που αποτελεί μια περίπλοκη διαδικασία.

«Η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών εκτιμά ότι η Βόρεια Κορέα παρήγαγε πυρηνικά όπλα που μπορούν να εφαρμοστούν σε βαλλιστικούς πυραύλους, περιλαμβανομένων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων» είναι το συμπέρασμα της έκθεσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας έχει καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα.

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται σε μια άλλη επίσημη έκθεση των ΗΠΑ, «ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διαθέτει περίπου 60 ατομικές βόμβες», εντούτοις πολλοί ειδικοί κρίνουν ότι αυτός ο αριθμός είναι υπερβολικός.

 

 

 

 

 

 

 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook!One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*