Home / Επικαιρότητα / Φιλόζωοι κατά του νομοσχεδίου για τα κατοικίδια: Θα πλημμυρίσει η χώρα αδέσποτα

Φιλόζωοι κατά του νομοσχεδίου για τα κατοικίδια: Θα πλημμυρίσει η χώρα αδέσποτα

Λάβροι κατά του νομοσχεδίου για τα κατοικίδια και της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι οι φιλόζωοι της Πανελλαδικής Περιβαλλοντικής και Φιλοζωικής Ομοσπονδίας. Η Ομοσπονδία προαναγγέλλει πως θα αποδομήσει σημείο προς σημείο το νομοσχέδιο αποκαλύπτοντας τι σημαίνουν οι διατάξεις του τόσο για τα ίδια τα ζώα όσο και για την κοινωνία και καταλογίζει στον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Τσιρώνη πρωτοφανείς και απαράδεκτους χειρισμούς. Όπως σημειώνει στην οργισμένη ανακοίνωσή της, ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε πρόθυμος να συζητήσει εξαρχής τις προτάσεις των φιλοζωικών οργανώσεων αλλά η Ομοσπονδία του καταλογίζει μεγάλη ευθύνη για αδράνεια στο διάστημα της διαμόρφωσης του νομοσχεδίου. Σύμφωνα με την…

Review Overview

Summary : Γιατί χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «έκτρωμα»

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
0

Λάβροι κατά του νομοσχεδίου για τα κατοικίδια και της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι οι φιλόζωοι της Πανελλαδικής Περιβαλλοντικής και Φιλοζωικής Ομοσπονδίας.

Η Ομοσπονδία προαναγγέλλει πως θα αποδομήσει σημείο προς σημείο το νομοσχέδιο αποκαλύπτοντας τι σημαίνουν οι διατάξεις του τόσο για τα ίδια τα ζώα όσο και για την κοινωνία και καταλογίζει στον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Τσιρώνη πρωτοφανείς και απαράδεκτους χειρισμούς.

Όπως σημειώνει στην οργισμένη ανακοίνωσή της, ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε πρόθυμος να συζητήσει εξαρχής τις προτάσεις των φιλοζωικών οργανώσεων αλλά η Ομοσπονδία του καταλογίζει μεγάλη ευθύνη για αδράνεια στο διάστημα της διαμόρφωσης του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το νομοσχέδιο ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για μαζικές ευθανασίες, με αντιφατικές και αλληλοαναιρούμενες διατάξεις θα προκαλέσει «πλημμύρα» αδεσπότων, καταργεί την υιοθεσία νεαρών ζώων μέχρι και 6 μηνών αλλά και την υιοθεσία αδέσποτων από πολίτες άλλων χωρών της ΕΕ.

Επισημαίνει πως χιλιάδες Έλληνες πολίτες που ζουν με ζώα σε διαμερίσματα και κατοικίες θα αναγκαστούν, μέσα από τους περιορισμούς του αριθμού τους, να τα «πετάξουν», αλλιώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με εξοντωτικά πρόστιμα. Εισ

«Πρόκειται για ένα σοκαριστικό σχέδιο νόμου, που οι ελάχιστες θετικές διατάξεις δεν μπορούν να αποτελέσουν πρόσχημα και εφιαλτήριο για να γίνει αυτό νόμος. Και δεν θα γίνει» τονίζει η Ομοσπονδία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα (σσ. χθες) κλήθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ Ε. Αποστόλου η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη και της παραδόθηκε το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι κατά την μακρά περίοδο της διαβούλευσης , η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά του μπορεί να κρατήσει έως και 3 μήνες , είναι πρόθυμος να συζητήσει εξ αρχής με τις φιλοζωικές οργανώσεις της χώρας τις προτάσεις τους, οι οποίες λογω των πρωτοφανών και απαράδεκτων χειρισμών του αναπληρωτή Υπουργού κ. Τσιρώνη κατά τη διάρκεια της διαμόρφωσης του νομοσχεδίου, δεν κατατέθηκαν ποτέ.Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας επεσήμανε στον κ. Αποστόλου την δική του μεγάλη ευθύνη γιατί όλο αυτό το διάστημα της διαμόρφωσης του νομοσχεδίου και παρά το τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας αλλά και την μη συμμετοχή στον υποτιθέμενο διάλογο τόσο της Κ.Ε.Δ.Ε. όσο και της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλοζωικών οργανώσεων της χώρας , ουδόλως παρενέβη .

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποκαλύψουμε , αποδομώντας το νομοσχέδιο σημείο προς σημείο , τι σημαίνει αυτό στην πράξη τόσο για τα ίδια τα ζώα όσο και για την κοινωνία αλλά και για την τοπική αυτοδιοίκηση που θα κληθεί να το υλοποιήσει αν , ό μη γένοιτο, γίνει νόμος.

Σε γενικές γραμμές όμως θα επισημάνουμε ,

1. ότι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για μαζικές ευθανασίες αφού η ασφαλιστική δικλείδα των φιλοζωικών σωματείων στις 5μελείς επιτροπές για το θέμα αυτό παύει να υπάρχει

2. ότι μέσα από αντιφατικές και αλληλοαναιρούμενες διατάξεις καταργείται η εθελοντική προσφορά των φιλοζωικών σωματείων, γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσει αδέσποτα η χώρα ενώ αξίζει να επισημάνουμε εδώ ότι καταργείται η υιοθεσία νεαρών ζώων μέχρι και 6 μηνών.

3. ότι καταργείται στην ουσία η υιοθεσία αδέσποτων ζώων από χιλιάδες φιλόζωους πολίτες χωρών μελών της ευρωπαϊκής ένωσης , στην οποία σημειωτέον και ανήκουμε

4. ότι χιλιάδες έλληνες πολίτες θα κληθούν μέσα από τους περιορισμούς του αριθμού των ζώων στις κατοικίες και τα διαμερίσματα να πετάξουν τα ζώα τους διαφορετικά θα υποστούν τα εξοντωτικά πρόστιμα , που προβλέπονται στο νομοσχέδιο έκτρωμα

5. ότι εισάγεται και πάλι ο εφιάλτης της επονείδιστης τροπολογίας για την εξορία των αδέσποτων στα όρη και τα βουνά

6. ότι οι κτηνίατροι καλούνται να μην εξετάζουν ζώα άρρωστα ,τραυματισμένα,δηλητηριασμένα κλπ, αν δεν έχουν σήμανση

7. ότι ο πνιγμός, η σύνθλιψη, η δηλητηρίαση ,το κρέμασμα κλπ των ζώων δεν υπάγονται στην πρωτοεισαγόμενη έννοια της μη σύννομης θανάτωσης και έχουν μικρότερες ποινές φυλάκισης κοκ .

Πρόκειται για ένα σοκαριστικό σχέδιο νόμου , που οι ελάχιστες θετικές διατάξεις , δεν μπορούν να αποτελέσουν πρόσχημα και εφιαλτήριο για να γίνει αυτό νόμος .

Και δεν θα γίνει.

Σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός κ. Τσιρώνης, αποσιωπώντας τα όσα τραγικά για τα ζώα και την κοινωνία αποπειράται να θεσπίσει , προσπάθησε να εντυπωσιάσει , αλληλοαναιρούμενος πολλές φορές , τους δημοσιογράφους

Οι επόμενες μέρες και μήνες θα καταδείξουν την κενότητα και την κυνικότητα του νομοσχεδίου του .

Καλούμε την φιλοζωική κοινότητα της χώρας , τους φορείς της κοινωνίας , τις δομές της πολιτείας και τους χιλιάδες πολίτες που ασχολούνται με την προστασία των ζώων να αντισταθούν με κάθε τρόπο και να βάλουν ένα τέρμα στον κατήφορο του κ. Τσιρώνη αλλά και της Κυβέρνησης , που μέχρι τώρα καλύπτει την επικινδυνότητα του Υπουργού του .

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*