Home / Επικαιρότητα / Media / Το Twitter οργιάζει με τον «γυμνό» πίνακα πίσω από τον Τσακαλώτο -«Τυφλό κορίτσι σ΄ οδηγάει, παιδί του Μοντιλιάνι» (Φωτογραφίες)

Το Twitter οργιάζει με τον «γυμνό» πίνακα πίσω από τον Τσακαλώτο -«Τυφλό κορίτσι σ΄ οδηγάει, παιδί του Μοντιλιάνι» (Φωτογραφίες)

Δεν ήταν ένα, αλλά πολλά τα απρόοπτα που συνέβησαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά με θέμα  «Το σχέδιο της Αριστεράς μετά τα μνημόνια» και  κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Αρχικά, δεν έλειψαν τα επεισόδια πριν την έναρξη της εκδήλωσης ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και στα ΜΑΤ στο κέντρο του Πειραιά, ενώ όταν ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η ομιλία σε γνωστό ξενοδοχείο, τα βλέμματα μαγνήτισε ένας πίνακας του Μοντιλιάνι στο οποίο απεικονίζοταν μία γυμνή γυναίκα. Την ώρα, λοιπόν, που ο υπουργός Οικονομικών ανέλυε το πλάνο της αριστεράς μετά τα μνημόνια, πολλοί ήταν αυτοί…

Review Overview

Summary : ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

User Rating: 4.8 ( 1 votes)
0

Δεν ήταν ένα, αλλά πολλά τα απρόοπτα που συνέβησαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά με θέμα  «Το σχέδιο της Αριστεράς μετά τα μνημόνια» και  κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αρχικά, δεν έλειψαν τα επεισόδια πριν την έναρξη της εκδήλωσης ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και στα ΜΑΤ στο κέντρο του Πειραιά, ενώ όταν ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η ομιλία σε γνωστό ξενοδοχείο, τα βλέμματα μαγνήτισε ένας πίνακας του Μοντιλιάνι στο οποίο απεικονίζοταν μία γυμνή γυναίκα.

Την ώρα, λοιπόν, που ο υπουργός Οικονομικών ανέλυε το πλάνο της αριστεράς μετά τα μνημόνια, πολλοί ήταν αυτοί που είχαν επικεντρωθεί στην γυμνή γυναίκα του πίνακα που βρισκόταν ακριβώς πίσω από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο .

Οσο για τον πίνακα που έκλεψε την «δόξα» από τον υπουργό Οικονομικών στην εκδήλωση, είναι ένα έργο του Ιταλού ζωγράφου και γλύπτη Αμεντέο Μοντιλιάνι, το οποίο φέρει το όνομα «Ξαπλωμένο Γυμνό», καθώς απεικονίζεται μια γυμνή γυναίκα ξαπλωμένη στο κρεβάτι.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως το έργο αυτό του 1917-1918 ανήκει σε μια σειρά με γυμνά που δημιούργησε ο Ιταλός ζωγράφος και γλύπτης (1884-1920) –ο οποίος είχε εγκατασταθεί εκείνη την εποχή στο Παρίσι– και είχε προκαλέσει σάλο όταν εκτέθηκε μαζί με άλλα στην γκαλερί του Παρισιού Berthe Weill. Η αστυνομία μάλιστα τότε είχε δώσει εντολή να αποσυρθούν.

Πάντως, οι μόνοι που εν τέλει σχολίασαν το περιστατικό ήταν οι χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι όχι μόνο ανέφεραν πως τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή την ζωή, αλλά αποφάσισαν να κάνουν και photoshop στον πίνακα, δίνοντας έτσι την δική τους εκδοχή για το τι θα έπρεπε να είχε τοποθετηθεί πίσω από την  φωτογραφία του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ορίστε μερικά από τα περίπου 3.000 σχόλια που έγιναν στο Twitter με hashtag #Μοντιλάνι!

  • Το ζητημα ειναι οτι δεν ειχαμε λεφτα να αγορασουμε τον αυθεντικο του Μοντιλιανι
  • Προτείνω να αλλάξουμε τον Μοντιλιάνι με τους αξιωματικούς . Όχι ;
  • Ξυπνάς, αγοίγεις τουίτερ, βλέπεις 1ο τρεντ τον Μοντιλιάνι, «κάτι σημαντικό γίνεται στον χώρο της τέχνης» σκέφτεσαι, μίλησε τελικά ο Τσακαλώτος με φόντο τον πίνακά του. Κιμ, κόψε τα σαλιαρίσματα με τον Τραμπ &τον Κινέζο &αμόλα κανένα πύραυλο.
  • Μοντιλιανι άρχοντα πάρε μας τα υπάρχοντα
  • Αυτή η κοπέλα που πόζαρε γυμνή για αυτόν τον εμφανώς σεξομανή Μοντιλιάνι πατέρα δεν είχε να την πλακώσει στα χαστούκια;
  • Τι Μοντιλιάνι και πράσινα άλογα; Κάποιος να κρύψει το στήθος της ξετσιπωτης που το έβγαλε φάτσα φορά. Είμαστε νοικοκυραίοι άνθρωποι
  • Κι αυτή του Μοντιλιάνι, μάνα δεν είχε να της πάρει μια ζακέτα;
  • Βασικά φταίει ο Τσακαλωτος…τι ήθελε και στεκόταν μπροστά στον Μοντιλιάνι;…Πήγαινε στάσου μπροστά σε έναν Καντινσκι να το καταλάβουν
  • Τυφλό κορίτσι σ οδηγάει, παιδί του Μοντιλιανι..
  • Αν είχαν ρίξει ένα σεμεδάκι πάνω στον πίνακα, θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι. #Μοντιλιανι

Το θεάμα δεν μπόρεσε να μην σχολιάσει και ο μετεωρόλογος Γιάννης Καλλιανος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*