Home / Επικαιρότητα / Show Biz / EUROVISION 2018: Τα αποτελέσματα του Α’ Ημιτελικού!

EUROVISION 2018: Τα αποτελέσματα του Α’ Ημιτελικού!

Με ένα φαντασμαγορικό τηλεοπτικά show η EBU άνοιξε την αυλαία των τριών επίσημων βραδιών με την διεξαγωγή του πρώτου Ημιτελικού στο κατάμεστο Altice Arena, στη καρδιά της Λισαβόνας!  Ο πρώτος Ημιτελικός ξεκίνησε στις 22:00 ώρα Ελλάδος και ήταν στον αέρα για περίπου 2,5 ώρες… Κεντρικές παρουσιάστριες της βραδιάς ήταν οι Sílvia Alberto, Daniela Ruah και Catarina Furtado ενώ η Filomena Cautela κρατούσε συντροφιά στους 19 καλλιτέχνες μέσα στο Green Room.Ως γνωστόν, 19 χώρες διαγωνίστηκαν στον αποψινό Ημιτελικό. Μετά τις εμφανίσεις όλων των διαγωνιζόμενων συμμετοχών, ακολούθησε ως είθισται το καθιερωμένο medley με τις επαναληπτικές αποσπασματικές εμφανίσεις όλων των συμμετοχών για να μπορέσει το κοινό…

Review Overview

Summary : Η Ελλάδα δεν τα κατάφερε να προκριθεί, ενώ η Κύπρος με την Ελένη Φουρέιρα θα είναι στον τελικό του Σαββάτου!

User Rating: Be the first one !
0

Με ένα φαντασμαγορικό τηλεοπτικά show η EBU άνοιξε την αυλαία των τριών επίσημων βραδιών με την διεξαγωγή του πρώτου Ημιτελικού στο κατάμεστο Altice Arena, στη καρδιά της Λισαβόνας!

 Ο πρώτος Ημιτελικός ξεκίνησε στις 22:00 ώρα Ελλάδος και ήταν στον αέρα για περίπου 2,5 ώρες… Κεντρικές παρουσιάστριες της βραδιάς ήταν οι Sílvia Alberto, Daniela Ruah και Catarina Furtado ενώ η Filomena Cautela κρατούσε συντροφιά στους 19 καλλιτέχνες μέσα στο Green Room.Ως γνωστόν, 19 χώρες διαγωνίστηκαν στον αποψινό Ημιτελικό. Μετά τις εμφανίσεις όλων των διαγωνιζόμενων συμμετοχών, ακολούθησε ως είθισται το καθιερωμένο medley με τις επαναληπτικές αποσπασματικές εμφανίσεις όλων των συμμετοχών για να μπορέσει το κοινό να ψηφίσει μέσω τηλεφώνου και SMS. Στη συνέχεια, προβλήθηκε ένα video κατά το οποίο εκπρόσωποι των χωρών από τον περσινό διαγωνισμό ερμήνευαν το νικητήριο τραγούδι του 2017 «Amar pelos dois».

Ακολούθησαν αποσπασματικά οι εμφανίσεις των Πορτογαλία,  Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο που συμμετέχουν απευθείας στη βραδιά του Τελικού. Οι εμφανίσεις ήταν μαγνητοσκοπημένες από την χθεσινή γενική πρόβα ενώ πριν από την κάθε προβολή, οι αντίστοιχοι εκπρόσωποι έδωσαν μία μικρή συνέντευξη στην οικοδέσποινα του Green Room, Filomena Cautela.

Μετά από μία σκληρή βαθμολογικά μάχη, σε έναν ομολογουμένως πολύ δύσκολο Ημιτελικό, μόλις δέκα χώρες κατάφεραν να προκριθούν και να εξασφαλίσουν μια θέση στον γύρο του Τελικού του Σαββάτου.

Οι χώρες αυτές, με τη σειρά που ανακοινώθηκαν είναι:

 1. Αυστρία 
 2. Εσθονία 
 3. Κύπρος 
 4. Λιθουανία  
 5. Ισραήλ 
 6. Τσεχία 
 7. Βουλγαρία 
 8. Αλβανία 
 9. Φινλανδία 
 10. Ιρλανδία 

Η Κύπρος με την Ελένη Φουρέιρα και την εκρηκτική της εμφάνιση στο «Fuego» κατάφερε να αποσπάσει ίσως το δυνατότερο χειροκρότημα της βραδιάς κάνοντας τους πάντες να μαντέψουν την σίγουρη πρόκρισή της από την αποψινή βραδιά. Τα πράγματα δεν κύλησαν εξίσου καλά για τη χώρα μας, την Ελλάδα η οποία παρά την αξιότιμη προσπάθεια της Γιάννας Τερζή και της Ελληνικής αποστολής στο πραγματικά καλό τραγούδι «Όνειρό μου» δεν κατάφερε να πείσει κοινό και επιτροπές με την εμφάνισή της να περάσει στον Τελικό. Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού που η Ελλάδα δεν προκρίνεται στον γύρο του Τελικού με τη πρώτη να είναι δύο χρόνια χρόνια πριν.

Επίσης για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού, στον Τελικό δεν κατάφερε να προκριθεί η Αρμενία με τον πρώτο αποκλεισμό της να είναι στον διαγωνισμό του 2011. Από τα μεγάλα φαβορί που δεν κατάφεραν επίσης να πείσουν κοινό και επιτροπές ήταν και η Sennek από το Βέλγιο. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision, δεν κατάφερε να περάσει η συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν.

Τέλος, τα φαβορί που επιβεβαιώθηκαν και κατάφεραν να προκριθούν ήταν η Εσθονία, η Τσεχία, η Βουλγαρία και το Ισραήλ ενώ έντονη έκπληξη προκάλεσε σε πολλούς η πρόκριση της συμμετοχής της Αλβανίας και της Ιρλανδίας.

Μετά την ολοκλήρωση του Ημιτελικού ακολούθησε η καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου των καλλιτεχνών από τις δέκα χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό. Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου πραγματοποιήθηκε και η σχετική κλήρωση για να αναδειχθεί σε ποιο μισό του διαγωνιστικού μέρους του Τελικού καλείται να εμφανισθεί η κάθε χώρα. Το πρώτο μισό, καλύπτει τις θέσεις 1-13 ενώ το δεύτερο μισό καλύπτει τις θέσεις 14-26 του Τελικού. Υπενθυμίζουμε ότι η ακριβής θέση εμφάνισης της κάθε χώρας καθορίζεται από την Ομάδα Παραγωγής της Eurovision ανάλογα φυσικά με το αποτέλεσμα της κλήρωσης.

Αναλυτικά λοιπόν:

 1. Αυστρία  – θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό (1-13)
 2. Εσθονία  – θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό (1-13)
 3.  Λιθουανία  – θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό (1-13)
 4. Κύπρος  – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)
 5. Ισραήλ  – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)
 6. Τσεχία  – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)
 7. Βουλγαρία  – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)
 8. Αλβανία  – θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό (1-13)
 9. Φινλανδία  – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)
 10. Ιρλανδία  – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην Ελένη Φουρέιρα και την Κυπριακή συμμετοχή για τη βραδιά του Τελικού, που ευχόμαστε να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και φυσικά να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την βραδιά του Β’ Ημιτελικού!

Πηγή: OGAE GREECE Φωτογραφίας: ESC Kuba / YouTube | Andres Putting (eurovision.tv) 

About dgiannis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*