Home / Συνεντεύξεις / Πολιτικοί / Η Μάρω Δασκαλάκη Κάσση μιλάει αποκλειστικά στο www.se-skepseis.gr

Η Μάρω Δασκαλάκη Κάσση μιλάει αποκλειστικά στο www.se-skepseis.gr

Η Μάρω Δασκαλάκη Κάσση γεννήθηκε το 1979 και από τότε ζει στον Πειραιά όπου και εργάζοται. Από το 1997 παράλληλα με τις σπουδές της στα ναυτιλιακά δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, ως ασφαλιστικός πράκτορας, τομέας που συνεχίζει έως και σήμερα. Το 2003 εκλέχτηκε για πρώτη φορά στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΕΠ (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά) και από τότε εκλέγοται ανελλιπώς. Είναι μέλος του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και νήσων Αιγαίου όπως και της Πανελλήνιας Ένωσης απανταχού Μανιατών. Το 2011 παντρεύτηκε με τον δικηγόρο Παναγιώτη Κάσση και έχουμε δύο παιδιά. Η Μάρω, λοιπόν συναντήθηκε με τη δημοσιογράφο του www.se-skepseis.gr, και απάντησε σε…

Review Overview

Summary : Η Μάρω είναι Πειραιώτισσα από γέννηση, είναι μαμά, σύζυγος, επαγγελματίας.

User Rating: 4.85 ( 1 votes)
0

Η Μάρω Δασκαλάκη Κάσση γεννήθηκε το 1979 και από τότε ζει στον Πειραιά όπου και εργάζοται.

Από το 1997 παράλληλα με τις σπουδές της στα ναυτιλιακά δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, ως ασφαλιστικός πράκτορας, τομέας που συνεχίζει έως και σήμερα.

Το 2003 εκλέχτηκε για πρώτη φορά στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΕΠ (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά) και από τότε εκλέγοται ανελλιπώς.

Είναι μέλος του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και νήσων Αιγαίου όπως και της Πανελλήνιας Ένωσης απανταχού Μανιατών.

Το 2011 παντρεύτηκε με τον δικηγόρο Παναγιώτη Κάσση και έχουμε δύο παιδιά.

Η Μάρω, λοιπόν συναντήθηκε με τη δημοσιογράφο του www.se-skepseis.gr, και απάντησε σε όλες τις απορίες μας

Για να δούμε τι μας είπε…

 1. Ποια είναι η Μάρω Δασκαλάκη- Κάσση;

  Η Μάρω είναι Πειραιώτισσα από γέννηση, είναι μαμά, σύζυγος, επαγγελματίας.

 2. Πως πήρατε την απόφαση να κατεβείτε για υποψήφια Βουλευτής;Από ανάγκη για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μου!
 3. Τολμηρή απόφαση η Χρυσή Αυγή, πως οδηγηθήκατε σε αυτήν;

  Λόγο των γεγονότων που συμβαίνουν στη χώρα μας! Η Χρυσή Αυγή ήταν μονόδρομος, γιατί είναι το μόνο πατριωτικό κώμα

 4. Πως σχολιάζεται την προηγούμενη κυβέρνηση;Θλιβερή θα τολμούσα να πω !!! Ξεπούλησε γη, πιστεύω, θρησκεία
 5. Πως κρίνετε τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών;Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών ήταν το ξέσπασμα των Ελλήνων στη κυβέρνηση Σύριζα.
 6. Ποια θεωρείτε πως είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση;

  Ότι όλα είναι ήδη υπογεγραμμένα και συμφωνημένα, και μάλλον θα ακολουθηθεί ακόμα σκληρότερη μνημονιακή πολιτική…

 7. Ποιες οι προτάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού;Πιστεύω πως αν υπάρξει καλύτερη αξιοποίηση των πολιτιστικών μας μνημείων αυτόματα θα ήταν πόλος έλξης, βέβαια παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ποιότητα και η ασφάλεια που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης σε συνδυασμό με την γνωστή Ελληνική φιλοξενία
 8. Η ναυτιλία είναι ένας κλάδος που θα έπρεπε να ανθίζει στην Ελλάδα και το μόνο που δέχεται το τελευταίο διάστημα είναι επίθεση. Τι πιστεύετε;Η Ελλάδα είναι η πρώτη δύναμη στη ναυτιλία αλλά δυστυχώς χωρίς την Ελληνική σημαία. Αν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες ήταν πιο διαλλακτικές στο θέμα φορολόγησης, κρατήσεων στα ταμεία και στη επιβολή καταστάσεων όλα θα ήταν καλύτερα.
 9. Είναι γνωστό ότι ο κατασκευαστικός κλάδος είναι ο αμέσως επόμενος κλάδος μετά τον τουρισμό ο οποίος φέρνει έσοδα στη χώρα. Τι μέτρα θα προτείνατε για την επαναλειτουργία του κατασκευαστικού τομέα ο οποίος έχει κάθοδο 85%;Ως γνωστό η Ελλάδα δεν είχε ποτέ ιδιαίτερα βαριά βιομηχανία. Η οπλική βιομηχανία ξεπουλήθηκε και η βιοτεχνία λόγο της βαρείας φορολογίας φυτοζωεί. Πιστεύω πως αν υπάρξει μείωση της φορολογίας και εκμετάλλευση των πακέτων ΕΣΠΑ η βιοτεχνία μπορεί πάλι να ανθίσει και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
 10. Ναυτοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος: Το μείζον θέμα της Β’ Περιφέρειας Πειραιά, στην οποία και είστε υποψήφια. Πιστεύετε ότι υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης και βελτίωσης της κατάστασης; Κι αν ναι ποιες είναι οι λύσεις;

  Οι Έλληνες τεχνίτες που υπάρχουν στη ζώνη είναι από τους εμπειρότερους που μπορεί κάνεις να συναντήσει σε παγκόσμιο επίπεδο τολμώ να πω. Δυστυχώς λόγο των μαφιόζικων πρακτικών του συνδικάτου Μετάλλου που ξεπερνά ακόμη και τις πρακτικές του Χόφα έχει επέλθει μαρασμός . Οι πλοιοκτήτριες εταιρείες δεν εμπιστεύονται τη ζώνη όχι λόγο έλλειψης τεχνογνωσίας αλλά λόγο ότι η επισκευή μπορεί να σταματήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή από τα συνδικάτα του ΚΚΕ. Όλα αυτά θα πρέπει να εκλίψουν, αλλά επειδή τα προβλήματα δεν λύνονται με ευχολόγια, θα πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να βοηθηθούν και να κοινωνηθούν τα προβλήματα τους στους αρμόδιους φορείς, όπου με την βοήθεια τους η Ζωνη θα γίνει πάλι προσβάσιμη και αξιόπιστη.

 11. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ανθίζει το παραεμπόριο. Εσείς σαν επαγγελματίας και ενεργή συνδικαλίστρια στο Ε.Ε.Π., τι βλέπετε για την αντιμετώπιση του; Υπάρχει ελπίδα για την καταπολέμηση του;Δύσκολη ερώτηση. Όταν πιάνουν ολόκληρα containers με λαθραία εμπορεύματα και αντί να τα καταστρέψουν, το μεγαλύτερο ποσοστό το διοχετεύουν στην ελληνική αγορά για πια πάταξη του παραεμπορίου μιλάμε ; Όταν ανά 20 μέτρα ένας παράνομος μετανάστης πουλάει την λαθραία πραμάτεια του και οι αρχές δεν κάνουν κάτι, τι συζητάμε ; αντίθετα όμως τον νόμιμο έμπορο φροντίζουν να τον γονατίσουν με την φορολόγηση και τα πρόστιμα.
 12. Τώρα, αφού είστε και μητέρα και έχετε εξ ιδίων εμπειρία, ας περάσουμε λίγο στο κομμάτι της παιδείας. Τι χρειάζονται τα Ελληνικά σχολεία και η Ελληνική εκπαίδευση;Τα παιδία μας λαμβάνουν από τις δυσκολότερες σχολικές εκπαιδεύσεις, σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη. Έχουν πολλές ώρες μάθημα στο σχολείο χωρίς το περιβάλλον να ευνοεί να θέλουν να παραμείνουν σε αυτό. Κάθε κυβέρνηση διαμορφώνει την Ελληνική ιστορία κατά το δοκούν, η τελευταία δε φρόντισε να καταργήσει και το μάθημα των Θρησκευτικών. Κάθε Σεπτέμβρη ακούμε για τα πόσα παιδάκια έμειναν εκτός παιδικών σταθμών, σε μία εποχή που η βιωσιμότητα του κάθε νοικοκυριού εξαρτάτε και από τους δύο μισθούς. Υπάρχει έλλειψη σχολικών εγκαταστάσεων και παραμέληση των ήδη υπαρχόντων. Η παιδεία χρειάζεται χρήματα και γιατί εκτός από την σωστή συντήρηση των σχολείων, πρέπει να πληρώνονται και οι καθηγητές. Γιατί τα παιδία μας αξίζουν αυτή την επένδυση !!!
 13. Τέλος, θέλετε να πείτε κάτι στους Έλληνες που αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη το κόμμα της Χρυσής Αυγής και την είσοδο του στην Βουλη;Όσα ακούγονται για την Χρυσή Αυγή και προκαλούν φόβο δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια τεράστια παραπληροφόρηση που την έχει δημιουργήσει η φίμωση που της έχουν επιβάλει τα ΜΜΕ. Η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο πατριωτικό κόμμα στην Ελληνική επικράτεια που παλεύει για μία Ελλάδα ολόκληρη σε όλους του τομείς είτε αυτό σημαίνει έδαφος, είτε θρησκεία είτε οικογένεια. Σίγουρα δεν είμαστε η ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ, σίγουρα δεν είμαστε δολοφόνοι όπως προσπαθούν να μας λανσάρουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*