Home / Επικαιρότητα / Εσσεξ: Ερευνες για εμπλοκή των Κινέζων δουλεμπόρων, Snake Ηeads, για το θάνατο των 39 ανθρώπων

Εσσεξ: Ερευνες για εμπλοκή των Κινέζων δουλεμπόρων, Snake Ηeads, για το θάνατο των 39 ανθρώπων

Στην κινέζικη μαφία των δουλεμπόρων «Snake Heads» («Κεφάλια των Φιδιών») στρέφονται οι υποψίες των βρετανικών Αρχών για την τραγωδία με τους 39 Κινέζους μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί στο πίσω μέρος του φορτηγού στο βιομηχανικό πάρκο στο Γκρέις του Εσσεξ. «Αυτοί που πέθαναν έτρεφαν ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον σε μια καλή χώρα», ανέφερε πηγή στη Mirror. Αλλά το μόνο που βρήκαν ήταν ένας φρικτός θάνατος μέσα σ' ένα παγωμένο ψυγείο-κοντέινερ. Οι συμμορίες των Κινέζων δουλεμπόρων που ιδρύθηκαν στην ανατολική επαρχία Φουτζιάν της Κίνας αναλαμβάνουν τη διακίνηση «σκλάβων» μεταναστών και ιερόδουλων από την Ασία στη Δύση κερδίζοντας εκατομμύρια δολάρια. Τα κέρδη…

Review Overview

Summary : ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ

User Rating: 4.85 ( 1 votes)
0

Στην κινέζικη μαφία των δουλεμπόρων «Snake Heads» («Κεφάλια των Φιδιών») στρέφονται οι υποψίες των βρετανικών Αρχών για την τραγωδία με τους 39 Κινέζους μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί στο πίσω μέρος του φορτηγού στο βιομηχανικό πάρκο στο Γκρέις του Εσσεξ.

«Αυτοί που πέθαναν έτρεφαν ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον σε μια καλή χώρα», ανέφερε πηγή στη Mirror. Αλλά το μόνο που βρήκαν ήταν ένας φρικτός θάνατος μέσα σ’ ένα παγωμένο ψυγείο-κοντέινερ. Οι συμμορίες των Κινέζων δουλεμπόρων που ιδρύθηκαν στην ανατολική επαρχία Φουτζιάν της Κίνας αναλαμβάνουν τη διακίνηση «σκλάβων» μεταναστών και ιερόδουλων από την Ασία στη Δύση κερδίζοντας εκατομμύρια δολάρια. Τα κέρδη τους εκτοξεύθηκαν τα τελευταία χρόνια καθώς εκμεταλλεύονται την απελπισία Κινέζων χωρικών που είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν τις ζωές τους για να γλιτώσουν από τη φτώχεια.

Επιθεωρητές της αστυνομίας λένε σε βρετανικά ΜΜΕ ότι οικογένειες Κινέζων μεταναστών που ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή στη Δύση πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια για το ταξίδι των παιδιών και άλλων συγγενικών τους προσώπων μέχρι τη Βρετανία, καθώς οι συμμορίες των δουλεμπόρων τους υπόσχονται ότι θα βρουν δουλειές ως σερβιτόροι ή υπάλληλοι γραφείου. Ωστόσο, χιλιάδες γυναίκες που πέφτουν στα νύχια των Snake Heads καταλήγουν σε οίκους ανοχής, ινστιτούτα μασάζ και υπόγεια εργαστήρια επεξεργασίας ινδικής κάνναβης με τις οικογένειές τους στην Κίνα να αγνοούν την τραγική τους μοίρα και να συνεχίζουν επί χρόνια να πληρώνουν τις συμμορίες για τα έξοδα του ταξιδιού.

Άρχισαν οι νεκροψίες των θυμάτων του Έσσεξ

Η βρετανική αστυνομία απομάκρυνε τις σορούς 11 από τα 39 θύματα από το κοντέινερ του φορτηγού και τα μετέφερε σε νεκροτομείο για να ξεκινήσει η νεκροψία καθώς συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησής τους.

Demonstrators hold banners and candles during a vigil for the 39 lorry victims, outside the Home Office in London, Thursday, Oct. 24, 2019. Authorities found 39 people dead in a truck in an industrial park in England on Wednesday and arrested the driver on suspicion of murder in one of Britain’s worst human-smuggling tragedies. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Στο μεταξύ οι Αρχές εστιάζουν τις έρευνές τους σε τρία μέλη ιρλανδέζικης σπείρας δουλεμπόρων, που πιστεύουν ότι μπορεί να ενέχονται σε κάποιο στάδιο στην μεταφορά των Κινέζων μεταναστών. Σύμφωνα με τη Daily Telegraph οι τρεις Ιρλανδοί ενδέχεται να είναι μέλη μιας συμορρίας της πόλης Άρμαγκ με διασυνδέσεις με παραστρατιωτικούς. Ο ένας εξ’ αυτών έχει σχέσεις με τη βουλγαρική εταιρεία, στην οποία ανήκε το φορτηγό που μετέφερε το ρυμουλκούμενο ψυγείο-κοντέινερ, μέσα στο οποίο βρέθηκαν τα πτώματα των μεταναστών στο Έσσεξ.

Η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τη διαδρομή που ακολούθησαν οι 31 άνδρες και οκτώ γυναίκες και να αποσαφηνίσει κατά πόσον μετείχαν κι άλλες σπείρες στην επιχείρηση μετάφορά τους μέσω των διαφόρων συνόρων από την κεντρική Ασία και την Ευρώπη.

Ποια είναι η κινέζικη συμμορία δουλεμπόρων Snake Head;

Η κινέζικη συμμορία Snake Head χρησιμοποιεί κλεμμένα ή πλαστά διαβατήρια και ψεύτικες βίζες, ενώ δωροδοκεί και τα κατάλληλα πρόσωπα για τη διακίνηση από χώρα σε χώρα των «σκλάβων» μεταναστών, χωρίς να ενδιαφέρεται στο ελάχιστο για την ασφάλειά τους. Στο παρελθόν μέλη της έχουν εμπλακεί και σ’ άλλες τραγωδίες. Τον Ιούνιο του 2000 εντοπίστηκαν τα πτώματα 54 ανδρών και τεσσάρων γυναικών σε ένα ψυγείο κοντέινερ στο Ντόβερ, κρυμμένα πίσω από κούτες με ντομάτες και ψεύτικα ξύλινα πάνελ. Τα θύματα είχαν επιβιβαστεί σε σφραγισμένο φορτηγό στην Ολλανδία και βρήκαν φρικτό θάνατο από ασφυξία. Η έρευνα έδειξε ότι μέσα στην αγωνία τους χτυπούσαν με τα παπούτσια τους τα τοιχώματα του φορτηγού καθώς τέλειωνε ο αέρας.

Το εύρος της δράσης της συμμορίας Snake Head αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά με τη σύλληψη το 2000 της διαβόητης «μητέρας όλων των Snake Heads», της αποκαλούμενης «αδελφής Πινγκ» στο Χονγκ Κονγκ. Η Πινγκ, που άφησε την τελευταία της πνοή σε αμερικανική φυλακή πριν από πέντε χρόνια, πιστεύεται ότι ενεπλάκη στη διακίνηση άνω των 200.000 μεταναστών στην ΕΕ και συνδέθηκε με τους θανάτους των 58 Κινέζων στο φορτηγό-ψυγείο το 2000. Ήδη από την εποχή εκείνη οι βρετανικές Αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι το δουλεμπόριο ήταν ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς δράσης του υποκόσμου, ένας τομέας που ενισχύθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια με την αυξανόμενη ζήτηση και τα τεράστια κέρδη για τις συμμορίες διακινητών, όπως απέδειξε και η τελευταία τραγωδία στο Έσσεξ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*