Home / Προτείνουμε / Γνωρίστε τους συμβολισμούς στο Μυστήριο της Βάπτισης

Γνωρίστε τους συμβολισμούς στο Μυστήριο της Βάπτισης

Η βάπτιση είναι ένα από τα εφτά Ιερά Μυστήρια της χριστιανικής Εκκλησίας και ο επίσημος τρόπος ένταξης του βαπτιζόμενου στην χριστιανική κοινότητα. Ταυτόχρονα αποτελεί την τελετή που μέσα από αυτήν θα πάρει το νεοφώτιστο άτομο την ονομασία του. Οι περισσότερες βαπτίσεις γίνονται όσο το παιδί είναι ακόμη πολύ μικρό και αποτελούν τη διαδικασία καθαίρεσης του προπατορικού αμαρτήματος. Μετά τη βάπτιση πέρα από το νέο όνομα που αποκτά το παιδί, μπορεί να κοινωνήσει και να συμμετέχει σε όλα τα Μυστήρια της Εκκλησίας. Και αφού κάνουμε λόγο για Μυστήριο, τότε πρέπει να δώσουμε βάση σε όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται καθώς και…

Review Overview

Summary : Ο σταυρός είναι το πιο σημαντικό δώρο των νονών στα βαφτιστήρια

User Rating: 4.8 ( 1 votes)
0

Η βάπτιση είναι ένα από τα εφτά Ιερά Μυστήρια της χριστιανικής Εκκλησίας και ο επίσημος τρόπος ένταξης του βαπτιζόμενου στην χριστιανική κοινότητα. Ταυτόχρονα αποτελεί την τελετή που μέσα από αυτήν θα πάρει το νεοφώτιστο άτομο την ονομασία του. Οι περισσότερες βαπτίσεις γίνονται όσο το παιδί είναι ακόμη πολύ μικρό και αποτελούν τη διαδικασία καθαίρεσης του προπατορικού αμαρτήματος. Μετά τη βάπτιση πέρα από το νέο όνομα που αποκτά το παιδί, μπορεί να κοινωνήσει και να συμμετέχει σε όλα τα Μυστήρια της Εκκλησίας. Και αφού κάνουμε λόγο για Μυστήριο, τότε πρέπει να δώσουμε βάση σε όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται καθώς και στον συμβολισμό τους.

Το νερό είναι σύμβολο ζωής αφού χωρίς αυτό δεν μπορούμε να ζήσουμε. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει και στη βάπτιση καθαρίζεται το παιδί σωματικά και ψυχικά. Όταν βουτάμε το παιδί τρεις φορές στο νερό, συμβολίζει την τριήμερη παραμονή του Χριστού στον τάφο, πριν από την Ανάσταση.

Πριν όμως βουτήξει ο νονός ή η νονά το παιδί στην κολυμπήθρα, το αλείφει πρώτα με λάδι. Ο βαθύτερος συμβολισμός του αλείμματος με λάδι θυμίζει τους αγωνιστές, δηλαδή ο βαπτιζόμενος προετοιμάζεται για τον αγώνα της ζωής. Αλείφοντας ολόκληρο το σώμα με ελαιόλαδο τονίζεται η πνευματική ανάπλαση του νεοφώτιστου.

Το κόψιμο μιας τούφας των μαλλιών είναι δείγμα ευχαριστίας στον Θεό προσφέροντας μια μικρή «θυσία» ενώ με το μύρο το παιδί παίρνει το Χρίσμα, δηλαδή τη σφραγίδα της δωρεάς του Αγίου Πνεύματος.

Αμέσως μετά το παιδί ντύνεται με επίσημα ρούχα ενώ κατά την παράδοση πρέπει να έχουν λευκό χρώμα, για να συμβολίζουν την καθαρότητα της ψυχής του βαπτιζόμενου. Τέλος, ο νονός περνάει στον λαιμό του παιδιού τον βαπτιστικό σταυρό, σημάδι της θρησκευτικής κοινότητας στην οποία μόλις εισήλθε! Ο σταυρός είναι το πιο σημαντικό δώρο των νονών στα βαφτιστήρια, ένα κόσμημα που θα τους συνοδεύει για πάντα και θα θυμίζει την ημέρα αυτή.

Στο kosmima24 θα βρείτε μια μεγάλη συλλογή σε σταυρούς βάπτισης για την μοναδική αυτή στιγμή! Όμορφα σχέδια σε σταυρούς από χρυσό 9, 14 και 18 καρατίων με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε αγορίστικα και κοριτσίστικα σχέδια! Κομψοί σταυροί σε κίτρινο, λευκό ή ροζ χρυσό, σε ματ ή γυαλιστερή υφή, άλλοι διακοσμημένοι με μικρές πολύτιμες πέτρες και άλλοι στολισμένοι με τον Εσταυρωμένο, όλοι τους ταιριαστοί για την περίσταση. Διαλέξτε τον σταυρό βάπτισης που ταιριάζει στο βαφτιστήρι σας μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα του kosmima24.gr ή επισκεφθείτε το φυσικό κατάστημα στη Θεσσαλονίκη για μια ζωντανή επίδειξη. Συνοδέψτε τον σταυρό με μια χρυσή αλυσίδα και επωφεληθείτε τις πολύ οικονομικές τιμές του kosmima24! Κάθε ηλεκτρονική παραγγελία αποστέλλεται εντελώς δωρεάν σε όποιο σημείο της Ελλάδας επιθυμείτε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*