Home / Στήλες / Μένουμε σπίτι με το ταίρι: Tips για να επιβιώσει η σχέση στα χρόνια του κορωνοϊού

Μένουμε σπίτι με το ταίρι: Tips για να επιβιώσει η σχέση στα χρόνια του κορωνοϊού

Η επιδημία του κορωνοϊού και η σταθερή αύξηση των κρουσμάτων μας έχει κάνει όλους να μένουμε σπίτι και αυτή φαίνεται πως είναι η πιο υπεύθυνη στάση που μπορούμε να κρατήσουμε μέχρι νεωτέρας. Αναγκαστικά λοιπόν περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, κι αν αυτή η δοκιμασία σας βρίσκει εν μέσω γάμου ή συγκατοίκησης, η καθημερινή τριβή με τον/την σύντροφό σας έχει αυξηθεί κατά πολύ. Τι μπορείτε να κάνετε για να βγείτε πιο δυνατοί; Ας μιλήσουν οι αριθμοί Και μπορεί να είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε με στοιχεία στην Ελλάδα όμως το παράδειγμα της Κίνας τα λέει όλα. Σύμφωνα με τον Lu Shijun,…

Review Overview

Summary : ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΙΤΙΑ ΧΩΡΙΣΜΟΥ

User Rating: Be the first one !
0

Η επιδημία του κορωνοϊού και η σταθερή αύξηση των κρουσμάτων μας έχει κάνει όλους να μένουμε σπίτι και αυτή φαίνεται πως είναι η πιο υπεύθυνη στάση που μπορούμε να κρατήσουμε μέχρι νεωτέρας.

Αναγκαστικά λοιπόν περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, κι αν αυτή η δοκιμασία σας βρίσκει εν μέσω γάμου ή συγκατοίκησης, η καθημερινή τριβή με τον/την σύντροφό σας έχει αυξηθεί κατά πολύ. Τι μπορείτε να κάνετε για να βγείτε πιο δυνατοί;


Ας μιλήσουν οι αριθμοί

Και μπορεί να είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε με στοιχεία στην Ελλάδα όμως το παράδειγμα της Κίνας τα λέει όλα. Σύμφωνα με τον Lu Shijun, διευθυντή του ληξιαρχείου γάμου στο Dazhou της επαρχίας της Sichuan, πάνω από 300 ζευγάρια έχουν προγραμματίσει ραντεβού για να πάρουν διαζύγιο από τις 24 Φεβρουαρίου. Ο λόγος, όπως συμπεραίνουν οι αρμόδιες αρχές, είναι επειδή ο κορωνοϊός και η αυτο-απομόνωση αναγκαστικά κάνει «τα ζευγάρια να περνούν πάρα πολύ χρόνο μαζί στο σπίτι».

«Ο ρυθμός διαζυγίων στην περιφέρεια έχει εκτοξευτεί συγκριτικά με αυτόν πριν το ξέσπασμα του ιού», εξήγησε ο Lu στον τοπικό Τύπο πριν λίγες ημέρες. «Ο νεαρός κόσμος περνά πολύ χρόνο στο σπίτι. Έχουν την τάση να κάνουν έντονους καβγάδες για ασήμαντους λόγους και αποφασίζουν βιαστικά το διαζύγιο». Ένας ακόμη λόγος που ίσως έχει παίξει ρόλο είναι ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού είχε κλείσει τα σχετικά διοικητικά γραφεία για έναν μήνα. Τα ζευγάρια μπορεί απλώς να χρειάστηκε να καθυστερήσουν το αναπόφευκτο.

Από την άλλη, έρευνα έχει υποδείξει στο παρελθόν πως όταν οι άνθρωποι αναγκάζονται να μείνουν μαζί σπίτι λόγω φυσικών καταστροφών, παρατηρείται αύξηση στις εγκυμοσύνες.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς το σίγουρο είναι ότι έχετε άπλετο χρόνο να δουλέψετε τη σχέση σας και να μετατρέψετε την καραντίνα σε #couplegoals! Ακολουθήστε τα παρακάτω tips και κάντε τη συγκατοίκηση στα χρόνια του κορωνοϊού πιο λειτουργική.


Μιλήστε ανοιχτά

Σκεφτείτε όλα αυτά στα οποία συμφωνείτε, αυτά στα οποία διαφωνείτε και ρωτήστε ευθέως τον/την σύντροφό σας ποιες είναι οι προσδοκίες του από αυτή τη δοκιμασία. Αυτή η ερώτηση θα σας βοηθήσει να ανοίξετε μια συζήτηση σχετικά με τις ανάγκες του καθένα καθώς και τα σημεία που μπορείτε να συμβιβαστείτε.

Για παράδειγμα εσείς μπορεί να υποθέτετε ότι οι δύο σας θα μιλάτε όλη μέρα παρά το γεγονός ότι εξακολουθείτε να εργάζεστε απλά από το σπίτι, ενώ ο σύντροφός σας μπορεί να θέλει να απομονώνεται τις «ώρες γραφείου». Γνωρίζοντάς το από την αρχή, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις κακές επικοινωνίες αλλά και την απογοήτευση όταν διαπιστώσετε ότι η πραγματικότητα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας. Να θυμάστε ότι κανείς από τους δύο δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό του άλλου.


Βρείτε το τρόπο να διαχειριστείτε τον θυμό σας

Μπορεί για παράδειγμα κάθε φορά που τσακωνόσασταν να πηγαίνατε μια βόλτα με το αυτοκίνητο ή απλά γυμναστήριο να εκτονωθείτε. Τώρα εκ των πραγμάτων αυτό δεν γίνεται. Υπάρχουν όμως πολλές επιλογές να διαχειριστείτε το θυμό , το άγχος και γενικότερα τα αρνητικά συναισθήματα.
Όπως για παράδειγμα η γιόγκα, η μουσική, η ζωγραφική, το τραγούδι, η ανάγνωση ενός βιβλίου. Αν λοιπόν βλέπετε ότι η κατάσταση ξεφεύγει μπορείτε να βρείτε καταφύγιο σε μια από αυτές τις δραστηριότητες και μετά να επιστρέψετε πιο ήρεμοι στην συζήτηση με τον σύντροφό σας.


Αντιμετωπίστε την καραντίνα σαν μια ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά

Τον πρώτο καιρό μιας σχέσης αυτό που θέλει το ζευγάρι είναι απλά να περνάει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί μαζί. Και μπορεί η σχέση σας να μετράει χρόνια, σκεφτείτε όμως πως πότε θα έχετε ξανά την ευκαιρία να περάσετε τόσες ώρες μαζί;

Δείτε το λοιπόν ως μια ευκαιρία να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί. Να κάνετε ουσιαστικές συζητήσεις, να δείτε ταινίες στο Netflix, να μαγειρέψετε παρέα, να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδα, να συναρμολογήσετε παζλ και να θυμηθείτε όλα όσα σας έφεραν κάποτε κοντά.


Και με το σεξ τι γίνεται;

Αν μη τι άλλο η καραντίνα μπορεί να αποτελέσει επίσης μια πολύ καλή ευκαιρία να αναθερμάνετε την ερωτική σας ζωή. Ή μήπως όχι; Όπως τονίζουν οι ειδικοί ο κορωνοϊός δεν μπορεί να μεταδοθεί μέσω του σπέρματος ή των κολπικών υγρών. Το πιο «επικίνδυνο» όμως στις ερωτικές συνευρέσεις, όσο και να σας φανεί περίεργο, είναι τα φιλιά. Μπορείτε όμως να διατηρήσετε τον ερωτισμό σας με λίγο dirty talk, να μαγειρέψτε στο σπίτι υπό το φως των κεριών και γενικότερα να μιλήσετε ανοιχτά για όσα έχετε ανάγκη και για το πώς νιώθετε.

Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι το να παραμείνετε υγιείς συμπεριλαμβάνει και την διατήρηση του δεσμού, της ερωτικής επαφής και του σεξ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*