Home / Επικαιρότητα / Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πόσα SMS εστάλησαν στο 13033. Τι θα κρίνει τη λήψη νέων αυστηρών μέτρων

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πόσα SMS εστάλησαν στο 13033. Τι θα κρίνει τη λήψη νέων αυστηρών μέτρων

Η πρώτη ημέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας βρήκε την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να συμμορφώνεται απόλυτα. Το μέτρο είναι μεν ένα αυστηρό και σκληρό μέτρο, πλην όμως, απολύτως αναγκαίο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αξιοσημείωτο δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι οι πολίτες έμειναν σπίτι, αλλά, και αυτοί που χρειάστηκε να μετακινηθούν ακολούθησαν τις οδηγίες, συμπληρώνοντας τις απαραίτητες δηλώσεις ή στέλνοντας μήνυμα στο 13033. Εκ τούτου, ήταν απολύτως φυσιολογικό να επικρατεί ικανοποίηση στην κυβέρνηση για την αποδοχή του μέτρου. Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ενα εκατομμύριο SMS στο 13033 Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, χθες εστάλησαν στον πενταψήφιο αριθμό…

Review Overview

Summary : Πόσα SMS εστάλησαν στο 13033 την πρώτη μέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας; Τι θα κρίνει αν θα πάμε σε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα;

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
0

Η πρώτη ημέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας βρήκε την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να συμμορφώνεται απόλυτα.

Το μέτρο είναι μεν ένα αυστηρό και σκληρό μέτρο, πλην όμως, απολύτως αναγκαίο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Αξιοσημείωτο δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι οι πολίτες έμειναν σπίτι, αλλά, και αυτοί που χρειάστηκε να μετακινηθούν ακολούθησαν τις οδηγίες, συμπληρώνοντας τις απαραίτητες δηλώσεις ή στέλνοντας μήνυμα στο 13033. Εκ τούτου, ήταν απολύτως φυσιολογικό να επικρατεί ικανοποίηση στην κυβέρνηση για την αποδοχή του μέτρου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ενα εκατομμύριο SMS στο 13033

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, χθες εστάλησαν στον πενταψήφιο αριθμό περισσότερα από 1 εκατομμύριο μηνύματα, με τα 650 χιλιάδες από αυτά να είναι σωστά και να εξυπηρετούν τους πολίτες στις μετακινήσεις τους, με βάση τα όσα προβλέπει η απόφαση της κυβέρνησης για περιορισμό των μετακινήσεων.

Το σύστημα για τα κινητά, που στήθηκε εκ του μηδενός και υπό άκρα μυστικότητα, απέδωσε και είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει σε ακόμα περισσότερα αιτήματα, καθώς θα εξοικειώνονται ακόμα περισσότεροι πολίτες. Ιδιαίτερη ανταπόκριση υπάρχει και στην πρωτοβουλία για την συνεισφορά εθελοντών, στην μάχη με τον κορωνοϊό, καθώς ήδη πέντε χιλιάδες άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα ethelontes.gov.gr

Τι θα κρίνει την λήψη νέων μέτρων και την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας;

Η πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου του περιορισμού της κυκλοφορίας άφησε πάντως θετικές εντυπώσεις στο κυβερνητικό επιτελείο. Κάτι που επισημάνθηκε τόσο από τον κ. Χαρδαλιά στην τακτική απογευματινή ενημέρωση μαζί με τον επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα όσο και από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Το ενδεχόμενο, ωστόσο, νέων περιοριστικών μέτρων ή της παράτασης ισχύος του περιορισμού της κυκλοφορίας που κανονικά λήγει στις 6 Απριλίου είναι δεδομένο πως θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες: την πορεία της καμπύλης των κρουσμάτων και των θυμάτων από τον ιό, καθώς και τη συμπεριφορά των πολιτών και τη συμμόρφωσή τους με τα μέτρα της κυβέρνησης.

Το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης πτήσεων παραμένει πάντως στο τραπέζι, αν και η απόφαση της Aegean να αναστείλει όλες τις πτήσεις εξωτερικού από την ερχόμενη Πέμπτη έως και τις 30 Απριλίου πρακτικά ισοδυναμεί με μια τέτοια απόφαση, δεδομένου πως οι περισσότερες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη ελαττώσει ή και διακόψει τα δρομολόγιά τους από και προς την Ελλάδα ή ολόκληρη την Ευρώπη. Πλήρως έχουν ανασταλεί οι αεροπορικές συνδέσεις με Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπουργικό συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης

Υπό το βάρος αντιμετώπισης του κορωνοϊού και την σκιά που απλώνει η πανδημία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά, σε ολόκληρο τον κόσμο, συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης. Μοναδικό θέμα στην ατζέντα είναι προφανώς τα μέτρα αντιμετώπισης και οι συνέπειες που προκαλούνται.

Τον πρώτο λόγο θα έχουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Κικίλιας θα περιγράψει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, θα παρουσιάσει τις τελευταίες εκτιμήσεις των επιστημόνων για την πορεία εξάπλωσης της πανδημίας και την τιτάνια προσπάθεια που γίνεται για να στηριχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, ώστε να ανταπεξέλθει στην πίεση που θα δεχθεί από την αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων. Ο κ. Χαρδαλιάς αναμένεται να σταθεί στη πορεία υλοποίησης των μέτρων περιορισμού και τα αποτελέσματα από τους ελέγχους που έχουν γίνει. Είναι αυτός άλλωστε που έχει την ευθύνη για την εφαρμογή τους και την παρακολούθηση των ελέγχων που γίνονται.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα ενημερώσει για τις επιπτώσεις στην οικονομία και τα μέτρα που έχει λάβει ήδη η κυβέρνηση, αξιοποιώντας περίπου δέκα δις για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων. Βέβαια στην οδό Νίκης γνωρίζουν ότι η κρίση θα αφήσει βαθιές πληγές στην οικονομία και σύντομα θα κληθούν «να βγάλουν κι άλλους λαγούς από το καπέλο» προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις. Για το λόγο αυτό γίνεται η κατάλληλη προετοιμασία για επιπλέον μέτρα στήριξης, το μέγεθος των οποίων θα εξαρτηθεί από το διάστημα του «shut down» που έχει επιβληθεί και τις αποφάσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κομβικός ρόλος του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής- Μέσω ίντερνετ συνταγογραφήσεις

Κομβικό ρόλο στην νέα εποχή που διαμορφώνεται με βίαιο τρόπο από την επέλαση του κορωνοϊού διαδραματίζει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης έχει αναλάβει να βρει «ψηφιακές λύσεις» στα προβλήματα που δημιουργεί η καραντίνα και να τρέξει την ψηφιακή μετεξέλιξη του κράτους με ταχείς ρυθμούς, θέματα τα οποία θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο. Την στιγμή που οι μετακινήσεις των πολιτών πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο, καθώς και οι επισκέψεις στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, όταν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, δίνεται λύση και με την συνταγογράφηση των φαρμάκων. Πλέον η όλη διαδικασία θα γίνεται απλά μέσω του κινητού τηλεφώνου ή του υπολογιστή.

Την Κυριακή θα έχει ολοκληρωθεί η πλατφόρμα όπου οι ασθενείς θα μπορούν να λάβουν ηλεκτρονικά την συνταγή από τον γιατρό τους και στη συνέχεια να πάνε στο φαρμακείο και να πάρουν τα φάρμακα τους. Παράλληλα, συγκεντρώθηκαν σε ένα portal, το gov.gr, όλες οι ψηφιακές λειτουργίες του δημοσίου και πρόσφατα προστέθηκε η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής υπεύθυνης δήλωσης και εξουσιοδότησης. Στο υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιαστεί ο τρόπος που θα γίνονται δεκτές από όλα τα υπουργεία και τις υπηρεσίες τους.

Τέλος, θα εξηγηθεί η νέα λειτουργία για ψηφιακή υπογραφή των νομοσχεδίων από τους υπουργούς, επιταχύνοντας έτσι τις διαδικασίες, ειδικά αυτή την περίοδο, όπου απαιτείται η συχνή έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, τις οποίες απαιτείται να υπογράψει το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*