Home / Επικαιρότητα / Media / Ο Άκης Πετρετζίκης στη Μάνη..!

Ο Άκης Πετρετζίκης στη Μάνη..!

Ο Άκης Πετρετζίκης στα πλαίσια της νέας του εκπομπής Akis' Food Tour βρέθηκε στην Μάνη... Πήγε στο γραφικό Σταυρί, το φημισμένο και χαρακτηριστικό Τηγάνι στον όρμο του Μέζαπου, στο πανέμορφο Λιμένι, τον γραφικό και αγαπημένο μου Κότρωνα, στην υπέροχη Σκοπά, μετά πήγε στις Αιγές, το όμορφο Γύθειο και τέλος στην παραλία Βαλτάκι... Αλλού τον φιλέψανε κι αλλού μαγείρεψε με παραδοσιακά μανιάτικα προϊόντα!  Στο Σταυρί δοκίμασε σύγκλινο με πορτοκάλι, πράσινες ελιές με λεμόνι (τσακιστές που λέμε και στη Μάνη), και ΠΑΣΠΑΛΑ!!! Κι όλα αυτά στη μοναδική ταβέρνα του χωριού..  της Άννας και του Τάκη Κοκοράκη. Στο Τηγάνι πάλι μαγείρεψε ο ίδιος... Ομελέτα…

Review Overview

Summary : Τσουχτή Μακαρονάδα ή Μανιάτικη καρμπονάρα;

User Rating: 3.38 ( 3 votes)
0

Ο Άκης Πετρετζίκης στα πλαίσια της νέας του εκπομπής Akis’ Food Tour βρέθηκε στην Μάνη… Πήγε στο γραφικό Σταυρί, το φημισμένο και χαρακτηριστικό Τηγάνι στον όρμο του Μέζαπου, στο πανέμορφο Λιμένι, τον γραφικό και αγαπημένο μου Κότρωνα, στην υπέροχη Σκοπά, μετά πήγε στις Αιγές, το όμορφο Γύθειο και τέλος στην παραλία Βαλτάκι

Αλλού τον φιλέψανε κι αλλού μαγείρεψε με παραδοσιακά μανιάτικα προϊόντα! 

Στο Σταυρί δοκίμασε σύγκλινο με πορτοκάλι, πράσινες ελιές με λεμόνι (τσακιστές που λέμε και στη Μάνη), και ΠΑΣΠΑΛΑ!!! Κι όλα αυτά στη μοναδική ταβέρνα του χωριού..  της Άννας και του Τάκη Κοκοράκη.

Στο Τηγάνι πάλι μαγείρεψε ο ίδιος… Ομελέτα με σύγκλινο καιάγρια σπαράγγια!

Ο δρόμος του τον έβγαλε στη περιβόητη ταβέρνα του Τάκη στο Λιμένι, εκεί διάλεξε το ψάρι του, ένα ολόφρεσκο φαγκρί, που καθαρίστηκε στη θάλασσα, τα συνόδεψε με χωριάτικη και χόρτα, ενώ πρώτα είχε ταΐσει και της μανιάτισσες χελώνες…

Και ο Άκης έφτασε στον Κότρωνα!!! Εκεί συναντήθηκε στην όμορφη παραλία μας με την γνωστή μαγείρισσα Μαίρη Παναγάκου!  Εκεί η Κ. Μαίρη, που όπως είπε κι ο ίδιος ο Άκης ξέρει τη μανιάτικη κουζίνα καλύτερα από τον καθένα! Η αγαπημένη chef έφτιαξε για τον επισκέπτη της, μπαρμπούνια σαβόρ ή σαβόρο με σάλτσα και τα σέρβιρε  με σαλάτα που είχε μαυρομάτικα, λούπινα και πλιγούρι! Και φυσικά τον εντυπωσίασε…

Τέλος πήγε στην πολυφωτογραφιμένη Σκοπά ή Νησάκι, για τους τουρίστες, και έφτιαξε την πασίγνωστη Τσουχτή Μακαρονάδα ή Μανιάτικη καρμπονάρα όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος… 

Ακολούθησαν οι Αιγιές, όπου έφαγε τα παραδοσιακά και πασίγνωστα Λαλάγγια… όπου τα έφαγε με μέλι και με τυρί… 

Φυσικά δοκίμασε τα περίφημα παστέλια Μανωλάκου στο Γύθειο!!!

Τέλος βρέθηκε στην παραλία Βαλτάκι όπου έφτιαξε ο ίδιος Μπρουσκέτες με ceviche τσιπούρας!

Ας τα δούμε όμως όλα αυτά αναλυτικά στο βίντεο…

Μαρία Ριζεάκου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*