Home / Αρθρογραφία / Ο Μεσαίωνας του ΡΕΑ- Μέρος δεύτερο: Εκφοβισμός και απειλές Συνέχεια…

Ο Μεσαίωνας του ΡΕΑ- Μέρος δεύτερο: Εκφοβισμός και απειλές Συνέχεια…

Ρεπορτάζ- Κείμενο: Μαρία Ι. Ριζεάκου Μία νέα καταγγελία έφτασε σήμερα το πρωί στο www.se-skepseis.gr. Ένας ακόμα εργαζόμενος της μαιευτικής- γυναικολογικής κλινικής, ΡΕΑ, έσπασε τη σιωπή του και μας μίλησε για τις άθλιες εργασιακές συνθήκες όπως και για το εργασιακό bulling που δέχεται εδώ και χρόνια το προσωπικό της Ιδιωτικής κλινικής. Μετά από επικοινωνία που είχαμε με άλλα μέλη του προσωπικού, τα οποία με φόβο ψυχής μας παραδεχτηκαν όσα αποκάλυψε ο συνάδελφος τους, αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε τις νέες μας πληροφορίες. Σύμφωνα λοιπόν με τους εργαζομένους της κλινικής, στο σωματείο των εργαζομένων εκλέγονται άτομα που επιθυμεί η διοίκηση, οι οποίοι δεν έχουν μπει…

Review Overview

Summary : ¨Η αλαζονική συμπεριφορά της διοίκησης δεν έχει πάτο..."

User Rating: 2.61 ( 12 votes)
0

Ρεπορτάζ- Κείμενο: Μαρία Ι. Ριζεάκου

Μία νέα καταγγελία έφτασε σήμερα το πρωί στο www.se-skepseis.gr. Ένας ακόμα εργαζόμενος της μαιευτικής- γυναικολογικής κλινικής, ΡΕΑ, έσπασε τη σιωπή του και μας μίλησε για τις άθλιες εργασιακές συνθήκες όπως και για το εργασιακό bulling που δέχεται εδώ και χρόνια το προσωπικό της Ιδιωτικής κλινικής.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με άλλα μέλη του προσωπικού, τα οποία με φόβο ψυχής μας παραδεχτηκαν όσα αποκάλυψε ο συνάδελφος τους, αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε τις νέες μας πληροφορίες.

Σύμφωνα λοιπόν με τους εργαζομένους της κλινικής, στο σωματείο των εργαζομένων εκλέγονται άτομα που επιθυμεί η διοίκηση, οι οποίοι δεν έχουν μπει καν στη διαδικασία να δηλώσουν την υποψηφιότητα τους, και μετά την “εκλογή” τους συνυπογράφουν με την διοίκηση τις αποφασεις της.

Επιπλέον μας αποκάλυψαν ότι οι γιατροί, οι οποίοι ανήκουν στην διοίκηση, χρησιμοποιούν βωμολοχίες προς το προσωπικό και τους εκφοβίζουν καθημερινά απειλώντας το, όπως μας είπαν χαρακτηριστικά, “ότι αν δεν μας αρέσει θα μας αντικαταστήσουν με 20χρονα που για 400€ κάνουν κωλοτουμπες και το κίνητρο μας πρέπει να είναι ότι έχουνε δουλειά κι αυτό να αρκεί από μόνο του”.

Όλα αυτά βέβαια, δεν είναι καινούρια φαινόμενα τα οποία έκαναν την εμφάνιση τους με την εξάπλωση της Πανδημίας, απλώς τώρα βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν για τις μεσαιωνικές συνθήκες τις οποίες είναι αναγκασμένοι να υποστούν προκειμένου να κρατήσουν την δουλειά τους.

Ένα ακραίο ακόμα περιστατικό είναι αυτό της “εθελοντικής δωρεάς” μυελού των οστών με την απειλή της απόλυσης! Τα ευγενή κίνητρα της κλινικής δεν ήταν άλλα από αυτά του εντυπωσιασμού γνωστού ιδρύματος και των λοιπών παραγόντων που στηρίζουν τα παιδιά με λευχαιμία, και οργανώνουν όλη αυτή την πραγματικά υπέροχη κίνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις δωρητών, οι οποίες έχουν παρουσιάσει παρενέργειες και πόνους.

Επί εποχή της πανδημίας, COVID-19, η διοίκιση δεν δέχτηκε την εργασία από το σπίτι ακόμα και για τα τμήματα διοικητικά όπου θα ήταν εφικτό, ενώ απαίτησαν από τις ευπαθείς ομάδες (ομάδες υψηλού κινδύνου) να επιστρέψουν στα πόστα τους.

Και το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος! Σε μία πανάκριβη Ιδιωτική κλινική, με προδιαγραφές Πεντάστερου ξενοδοχείου, δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής κι αυτό από τους ίδιους τους γιατρούς! “Ζεχνει από παντού. Στην κυριολεξία!”, μας είπαν… “Έξω από τα γραφεία της διοίκησης στον δεύτερο όροφο βρωμάει τσιγαρίλα… Και ακούγονται φωνές λες και βρίσκονται σε γήπεδο.”

Το www.se-skepseis.gr θα συνεχίσει να προσπαθεί στο μέτρο που του αναλογεί να παρεμβαίνει με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών εργασίας στη…. αλλά και για οποιαδήποτε μεσολάβηση προς τα αρμόδια υπουργεία και αρμόδιους φορείς.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*