Home / Στήλες / Μαγειρική / Πρασόπιτα με φέτα και μυρωδικά

Πρασόπιτα με φέτα και μυρωδικά

ΥΛΙΚΑ 10 μέτρια πράσα καθαρισμένα, κομμένα σε ροδέλες 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 αυγά 3 κ.σ. αλεύρι 80 ml ελαιόλαδο 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο 1 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρώνια 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη Λίγο αλάτι-πιπέρι 6 χωριάτικα φύλλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματάμε το πράσο για 1 λεπτό και το σουρώνουμε. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι. Μόλις ξανθύνει προσθέτουμε το πράσο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα αυγά και το αλεύρι, και μετά τα μυρωδικά, τη φέτα και…

Review Overview

Summary : Θρυμματισμένη φέτα, μπόλικα μυρωδικά και πράσα μέσα σε χωριάτικα φύλλα. Αυτή τη συνταγή πρέπει να τη δοκιμάσετε!

User Rating: 4.85 ( 1 votes)
0

ΥΛΙΚΑ

  • 10 μέτρια πράσα καθαρισμένα, κομμένα σε ροδέλες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρώνια
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • Λίγο αλάτι-πιπέρι
  • 6 χωριάτικα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματάμε το πράσο για 1 λεπτό και το σουρώνουμε.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι. Μόλις ξανθύνει προσθέτουμε το πράσο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα αυγά και το αλεύρι, και μετά τα μυρωδικά, τη φέτα και το αλατοπίπερο.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα 3 λαδωμένα φύλλα κάτω. Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα. Χαράζουμε και κόβουμε την πίτα, βρέχουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για 50 λεπτά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*