Home / Αρθρογραφία / Αποκαλυπτικό Ρεπορτάζ: Κολαστήριο πτωμάτων το “Καταφύγιο” του Α. Μπέου – Φρίκη(εικόνες και βίντεο)
Στα Γλαφυρά πεθαίνουν αδέσποτες ψυχές Πολύζο εσύ φταις! Στα Γλαφυρά κρύβονται όλες οι ντροπές Μπέο εσύ φταις!
Στα Γλαφυρά πεθαίνουν αδέσποτες ψυχές Πολύζο εσύ φταις! Στα Γλαφυρά κρύβονται όλες οι ντροπές Μπέο εσύ φταις!

Αποκαλυπτικό Ρεπορτάζ: Κολαστήριο πτωμάτων το “Καταφύγιο” του Α. Μπέου – Φρίκη(εικόνες και βίντεο)

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου έγινε προγραμματισμένη επίσκεψη φιλόζωων εθελοντών από την Αθήνα και άλλες πόλεις στο Καταφύγιο του Βόλου για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει, η αποκάλυψη για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων έγινε αμέσως, τα ζώα ήταν ως προς την πλειοψηφία τους υποσιτισμένα και άρρωστα ενώ βρέθηκε πληθώρα νεκρών ζώων στο χώρο του καταφυγίου-κολαστηρίου. 

Στο καταφύγιο δεν υπήρχε κανένας υπεύθυνος (Νίκος Πολύζος)  που έχει αναθέσει επί αδράς πληρωμής ο διαβόητος Δήμαρχος Α. Μπέος, ο οποίος δήλωνε ότι θα καθαρίσει την πόλη από τα αδέσποτα και χαρακτηρίζει «βρομιάρηδες και μπαχαλάκηδες» όσους διαμαρτύρονται για την κακοποίηση των ζώων.

Παρά τις χθεσινές επίμονες προσπάθειες των φιλόζωων να συναντήσουν το Ν. Πολύζο στάθηκε αδύνατο μιας και δεν παρέστη ποτέ. Αντ’ αυτού άφησε ως υπεύθυνη την υπάλληλο του “καταφυγίου” Σούλα Τέντα.

  

Όσοι γνώριζαν τα αδέσποτα που είχαν περισυλλέγει διαπίστωναν συνεχώς ότι τα σκυλιά λείπουν από τα κλουβιά και έχουν φέρει άλλα. Τότε άρχισαν πολλοί να ρωτάνε που είναι ο Δανός όπως τον ονόμαζαν, ήταν ένας καθαρόαιμος μολοσσός. Η υπάλληλος έπεφτε σε διαρκείς αντιφάσεις, είπε ότι έμενε ελεύθερος και έβγαινε από το κλουβί, ότι τον είχε σπίτι, ότι είναι στα πουρνάρια… Και τελικά ήταν όντως στα πουρνάρια από όσο διαπιστώθηκε ύστερα από λίγα λεπτά, φιλόζωοι εντόπισαν το σκυλί νεκρό στο χώρο του κυνοκομείου. Ήρθε ο κτηνίατρος της περιοχής ο οποίος εκτίμησε ότι το ζώο είχε πεθάνει εδώ και ένα 24ωρο.

Μετά την εύρεση του νεκρού μολοσσού άρχισαν να γίνονται τα φρικτά αποκαλυπτήρια. Πτώματα και κουφάρια ζώων παντού γύρω από το κολαστήριο της ντροπής. Οι κάδοι απορριμάτων ανέδυαν έντονη δυσοσμία, τότε βρέθηκαν κι άλλα πτώματα σκύλων με κουφάρια, κόκαλα και δέρμα να βρίσκονται διάσπαρτα γύρω από το κυνοκομείο. Ο χώρος είχε μετατραπεί στο απόλυτο Άουσβιτς για ζώα, σε ένα ατέλειωτο κρεματόριο από τον Ν. Πολύζο και τον Α. Μπέο. Εικόνες που σόκαραν διαρκώς και τους πιο ανάλγητους. Τα λόγια περιττεύουν βλέποντας τις εικόνες.

Η  υπάλληλος και εκπρόσωπος του κυρίου Πολύζου αντιλαμβανόμενη προφανώς τη δική της ευθύνη αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το σημείο μετά από λίγη ώρα, δηλώνοντας την παραίτησή της από τη συγκεκριμένη θέση. Αποπειράθηκε να διαφύγει αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ ήρθε και ο άντρας της για να την πάρει κατεστάθη αδύνατο και πάλι. Η κατάσταση ήταν έκρυθμη καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης του φιλοζωικού, κάτι το οποίο δικαιολογείται απόλυτα από τα όσα αντίκρυσαν στο σημείο λίγα λεπτά μετά την άφιξη τους.

   

Στο υποτιθέμενο κτηνιατρείο βρέθηκαν ληγμένα φάρμακα σε ποσοστό 70%, ακόμη κι από το 2011 και το 2013. Η τροφή που έδιναν στα ζώα ήταν ακατάλληλη χειρίστης ποιότητας, ενώ ο Ν. Πολύζος παίρνει ένα υπέρογκο ποσό για τη σίτισή τους. Τα ζώα έκαναν συνέχεια διάρροιες και ήταν αφυδατωμένα. Ενώ σύμφωνα με δήλωσή της παράνομής υπαλλήλου στα ζώα μπορούσε να δώσει έως 350 γραμμάρια τροφή ημερησίως. Επιπλέον, ο χώρος ήταν γεμάτος μύγες που “έτρωγαν” τα σκυλιά, τα οποία βρίσκονταν χωρίς κτηνιατρική περίθαλψη παρά του ότι το κυνοκομειο είχε σύμβαση με κτηνίατρο.

Μετά έγινε πορεία των φιλόζωων στην πόλη του Βόλου με αφετηρία το Δημαρχείο, μαζί πήραν δύο κουτάβια σε άσχημη κατάσταση, το ένα εκ των οποίων νοσηλεύεται σε κτηνιατρική κλινική λόγω της έντονης διάρροιας και αδυναμίας. Ακόμα, προσπαθούν εθελοντές να υιοθετήσουν κάποια σκυλάκια που βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Όλα τα ζώα πρέπει να διασωθούν άμεσα.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Α. ΜΠΕΟΥ – Ν. ΠΟΛΥΖΟΥ;
PolyzosNikolaosMpeosAxilleas-620x385

Ο Α. Μπέος φαίνεται να είναι κράτος εν κράτει στο Βόλο. Τα τόσα χρήματα που λαμβάνει ο Ν. Πολύζος για τη φροντίδα των ζώων τι γίνονται; Από όσο φαίνεται πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο σκάνδαλο του Δημάρχου της πόλης σε βάρος αθώων πλασμάτων. Υπάρχει έντονη φημολογία σχετικά με τις προθέσεις του Α. Μπέου αλλά εκτός των βάσιμων ενδείξεων και υποθέσεων υπάρχει και πληθώρα στοιχείων και αποδείξεων.

Η εισαγγελία του Βόλου γιατί παρέμεινε απούσα εδώ και τόσο καιρό; Γιατί δεν έδρασε; Γνωρίζει εδώ και ένα χρόνο, παρόλα αυτά έμοιαζε προκλητικά αδιάφορη. Χτες κλήθηκαν και δεν παρουσιάστηκαν ποτέ οι ηθικοί αυτουργοί. Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου θα δικαστεί εξ αναβολής ο Ν. Πολύζος από το τριμελές πλειομελειοδικείο. Ενώ η αστυνομία που ήρθε, έδειχνε να φοβάται πιο πολύ κι όχι να δρα ως ανεξάρτητη αρχή.

Άραγε πολιτισμός είναι ο θάνατος στα ζώα; Μιας και ο Βόλος έχει θέση υποψηφιότητα ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Στις Γλαφυρές πεθαίνουν αδέσποτες ψυχές Πολύζο εσύ φταις! Στις Γλαφυρές κρύβονται όλες οι ντροπές Μπέο εσύ φταις!

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!

ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ – ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΤΕ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ

Όσοι αδυνατείτε να υιοθετήσετε ή να φιλοξενήσετε ένα από τα βασανισμένα πλάσματα των φωτογραφιών βοηθήστε οικονομικά με όποιο ποσό, έστω και με 1 ευρώ. Και όλοι, φιλόζωοι και μη, όσοι δεν είστε μισάνθρωποι, διαμαρτυρηθείτε για το έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος των ζώων από κάποια λαμόγια που δεν υπολογίζουν τίποτα. Ας γίνουμε εμείς η φωνή όσων δεν έχουν.
*Τηλέφωνο επικοινωνίας για τη συνδρομή κάθε βοήθειας: 6944076955

 

 

About Σταματίνα Σταματάκου

Αρθρογράφος - Δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1996, είναι απόφοιτη της Ραλλείου, της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου, και φοιτήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Γνωρίζει ελληνικά, όπως λέει και η ίδια, και γαλλικά. Φιλοδοξεί να γίνει πολιτική αναλύτρια. Ο μεγάλος της έρωτας είναι ο Οδυσσέας Ελύτης, αδυναμία της η Κατερίνα Γώγου, αγαπάει τον Χ. Α. Χωμενίδη και πίνει Coca Cola.

2 Σχόλια

  1. αντωνης κουφος

    οι φώτο βγήκαν ε? ……

  2. AN TO KATAFYGIO TO KYRIOY…..EINAI OPOS TO LETE K TO DEIXNETE…GIATI TON AFINETE NA YPARXEI AYTOS O K KALA KYRIOS..????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*