Home / Επικαιρότητα / Τα λόγια ψυχής του Π.Κουρουμπλή από τα Σφακιά…

Τα λόγια ψυχής του Π.Κουρουμπλή από τα Σφακιά…

Στην Κρήτη βρίσκεται για δεύτερη ημέρα ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί.

Μετά την χθεσινή σύσκεψη στην 7η Υγειονομική Περιφέρειας Κρήτης, στο Ηράκλειο με θέμα την πιλοτική ανάπτυξη του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή των Δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου, ο κ. Κουρουμπλής έδωσε το παρόν στα εγκαίνια του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στα Σφακιά, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, του Περιφερειάρχη Κρήτης, του Δήμου Σφακίων και φορέων της περιοχής. Νωρίτερα είχε παρευρεθεί στον εορτασμό της Επετείου της κήρυξης της «επανάστασης του 1821 στην Κρήτη», στον Ιερό Ναό Παναγίας Θυμιανής Σφακίων.

Ο υπουργός Υγείας, ξεκίνησε τον λόγο του σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τα Σφακιά, αναφερόμενος ειδικά σε όσους Σφακιανούς, έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία του τόπου.

«Θελω να καταθέσω την ψυχή μου αυτή τη στιγμή. Αυτός εδώ ο τόπος, που σήμερα τιμούμε τους υπερβατικούς αυτούς ανθρώπους που δεν κοίταξαν την σκοπιμότητα, τίμησαν την τιμή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, έδωσαν ό,τι καλύτερο και αγαθότερο υπάρχει στη ζωή, για να υπερασπιστούν την ελευθερία του τόπου και της πατρίδας» είπε ο υπουργός.

Συνδέοντας το παρελθόν με τον παρόν, ο κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο για νέα οικονομική κατοχή, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με όραμα, ελπίδα και πατριωτισμό.

«Σήμερα αυτή η πατρίδα υφίσταται έναν άλλο πόλεμο και μια άλλη απειλή, ουσιαστικά μια νέα οικονομική κατοχή, Για αυτό καλούμεθα όλοι, αυτήν την μεγάλη στιγμή, που η ελληνική κυβέρνηση διεξάγει μια μεγάλη εθνική προσπάθεια, να καταθέσουμε τον καλό μας εαυτό, γιατί η πατρίδα έχει ανάγκη των πατριωτισμό όλων μας.. Μας λένε σήμερα πολλοί: Πιστεύετε στο όνειρο και αρνείστε την πραγματικότητα. Χωρίς να πιστεύεις στο όνειρο, χωρίς όραμα, χωρίς ελπίδα δεν μπορείς να δημιουργήσεις στη ζωή. Ο άνθρωπος αλλάζει τη ζωή και όχι η ζωή τον άνθρωπο».

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην δημιουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου στα Σφακιά, λέγοντας ότι η δημιουργία του, οφείλεται σε ανθρώπους με όραμα σχολιάζοντας ότι ενδεχομένως κάποιοι στην αρχή να τους χαρακτήρισαν ως γραφικούς.

«Μέσα από συλλογικές προσπάθειες οφείλουμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες που διαθέτει η χώρα. Η σημερινή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει όχι το πλεόνασμα της οικονομίας αλλά το υστέρημα της οικονομίας, γιατί η κοινωνία που δοκιμάζεται αυτήν την περίοδο έχει ανάγκη ένα ανθρωποκεντρικό κράτος με ευαισθησία. Να εμπεδώσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας ώστε και οι Σφακιανοί να μην μένουν μόνο με την ιστορική μνήμη αλλά να ζουν μια σύγχρονη πραγματικότητα. Αν κάτι συμβεί να νιώθουν ότι υπάρχει ένας γιατρός εδώ για τη ζωή τους».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στην ευθύνη ενός “δύσκολου” όπως το χαρακτήρισε Υπουργείου:

«Η ζωή από μικρό με έκανε ρεαλιστή και είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι θα βρούμε τους τρόπους για να εμπεδώσουμε ένα σύστημα υγείας με ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα υπηρετεί την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και θα εξασφαλίζει πρόσβαση σε όλους χωρίς διακρίσεις».

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν όσον αφορά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον τομέα των φαρμάκων επιρρίπτοντας ευθύνες σε επιλογές του παρελθόντος.

«Για πρώτη φορά, τα τελευταία 30 χρόνια, υπήρξε πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο που τόλμησε και είπε στις πολυεθνικές ότι επί 10 χρόνια ζείτε τον φορολογικό παράδεισο σε αυτήν την χώρα. Αυτή είναι η ευθύνη του πολιτικού συστήματος… Σήμερα η συμμετοχή του πολίτη στα φάρμακα έχει πάει στο 30%. Αυτά που εξασφαλίσαμε και αυτά που θα εξασφαλιστούν, δεν θα πάνε στους δανειστές».

About Μαρία Ριζεάκου

Διεύθυνση του Site- Δημοσιογράφος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*