Home / Ρεπορτάζ / Σοκαριστικές φωτογραφίες 2χρονου κοριτσιού που ζει με τους τοξικομανείς γονείς της!

Σοκαριστικές φωτογραφίες 2χρονου κοριτσιού που ζει με τους τοξικομανείς γονείς της!

Σε μια σοκαριστική φωτογραφία η Anfisa έχει ένα τσιγάρο στο στόμα της ενώ η μητέρα της φαίνεται να είναι ξαπλωμένη εξαιτίας της ζάλης που αισθάνεται, μετά από χρήση ναρκωτικών. Οι σοκαριστικές φωτογραφίες που ακολουθούν, δείχνουν πως είναι η ζωή ενός μικρού κοριτσιού που ζει με τους τοξικομανείς γονείς της….

Οι γονείς, ο Pasha και η Lilya, από την Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία, φαίνεται ν” αγνοούν την δίχρονη κόρη τους Anfisa, που αποζητά την προσοχή και την αγάπη τους.
 photo anfisa5_zpsoj4hsznx.jpg

Το κοριτσάκι περιπλανιέται ελεύθερα μέσα στο διαμέρισμα και πλησιάζει επικίνδυνα κοντά σ” ένα ανοιχτό παράθυρο ενώ σε μια άλλη σοκαριστική φωτογραφία, η μικρή Anfisa έχει ένα τσιγάρο στο στόμα της καθώς η μητέρα της δείχνει ζαλισμένη, εξαιτίας των ναρκωτικών.

 photo Russian-girls-heartbreaking-life-with-drug-addled-parents3_zpscay0qivv.jpg

Ο Pasha και Lilya ήταν μαζί για πέντε χρόνια, όταν ελήφθησαν αυτές οι φωτογραφίες, αναφέρει η MailOnline. Πολλές από αυτές τους δείχνουν να γλεντάνε με τους φίλους τους και να συνέρχονται από την χρήση των ναρκωτικών ουσιών – ενώ η μικρή Anfisa παίζει μέσα σε αυτό το περιβάλλον.
 photo anfisa2_zpsqx4emdgu.jpg
Η φωτογράφος Irina Popova συνάντησε την οικογένεια όταν μετακόμισε στην Αγία Πετρούπολη.

Στόχος της ήταν να προσπαθήσει και δημιουργήσει ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο για τα «συναισθήματα» και την δυσλειτουργική οικογένεια, πράγμα που αποδείχθηκε ένα ιδανικό, αλλά και ανησυχητικό, θέμα.
 photo anfisa1_zpshdaiikxg.jpg
Η πρώτη συνάντησή της με την Lilya, ήταν όταν ήταν ουρούσε στο δρόμο στις δύο τα ξημερώματα έχοντας την κόρη της δίπλα σ” ένα καρότσι.
 photo 2_zpslmtf0rcz.jpg
Η ατρόμητη φωτογράφος ρώτησε αν θα μπορούσε να τις βγάλει μια φωτογραφία. Στη συνέχεια, η Lilya την κάλεσε στο διαμέρισμα του ενός δωματίου που μοιράζεται με τον πατέρα της Anfisa, τον Pasha και η φωτογράφος έμεινε εκεί για δύο εβδομάδες.

Κατά την περίοδο αυτή η Irina συνέλαβε με τον φακό της τα σκαμπανεβάσματα του να προσπαθείς να εξισορροπήσεις την τοξικομανία και την ανατροφή των παιδιών. Όταν οι φωτογραφίες αυτές εκτέθηκαν στην Αγία Πετρούπολη, το 2008 η Irina ήταν υποψήφια για πολλά βραβεία και η Lilya και ο Pasha πρόσφεραν την υποστήριξή τους. Ωστόσο όταν οι φωτογραφίες αυτές αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, προκάλεσαν οργή σε πολλές ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
 photo anfisa6_zpsrzoixlqt.jpg
Η Irina δέχθηκε επίθεση επειδή δεν παρενέβη και κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύθηκε την οικογένεια για όφελος της. Μαζί με τις επικρίσεις ξεκίνησε και επίσημη αστυνομική έρευνα και έγιναν προσπάθειες η Anfisa να τεθεί υπό τη φροντίδα του κράτους. Η φωτογράφος από την άλλη, υποστήριξε ότι το ντοκουμέντο της για την «άλλη οικογένεια» μιλούσε για την δυνατότητα της αγάπης στο περιθώριο της κοινωνίας και δεν παρουσίαζε την πλήρη εικόνα ζωής της Anfisa.

Όταν η αστυνομία άρχισε να ζητά την διεύθυνση του ζευγαριού η Irina ήρθε σ” επαφή μαζί τους, δεδομένου ότι εκείνοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η συμμετοχή της αστυνομίας οδήγησε σε σύγκρουση με τον Pasha, ο οποίος εξακολουθεί να μην μιλάει στην φωτογράφο. Η προσοχή των αρχών ήταν η αφετηρία μιας ταραχώδους εποχής για την οικογένεια.

Μετά από έξι μήνες από τη μέρα που άρχισαν να αντιμετωπίζουν έναν εξονυχιστικό κρατικό έλεγχο για τις συνθήκες διαβίωσής τους και τις εξαρτήσεις τους, ταραγμένη η μητέρα του παιδιού εξαφανίστηκε, αφήνοντας τη μικρή Anfisa με τον πατέρα της.
 photo anfisa4_zpskku2vuww.jpg
Σήμερα η μητέρα της Anfisa έχει καταπολεμήσει τον εθισμό της στα ναρκωτικά και το αλκοόλ και πλέον εργάζεται σ” ένα κατάστημα στην Αγία Πετρούπολη. Από την άλλη ο μπαμπάς της μικρής,  εκπαιδεύτηκε ως ηλεκτρολόγος και είναι σε μια υγιή σχέση, η οποία έχει βοηθήσει τη μικρή Anfisa να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί, μαζί μ” ένα πολύ-αγαπημένο θετό-αδελφό.

About Μαρία Ριζεάκου

Διεύθυνση του Site- Δημοσιογράφος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*