Home / Επικαιρότητα / Αθλητισμός / «Βόμβες» Κοντονή: Πρόεδροι ΠΑΕ εκβιάζουν το κράτος με στρατούς οπαδών

«Βόμβες» Κοντονή: Πρόεδροι ΠΑΕ εκβιάζουν το κράτος με στρατούς οπαδών

Ο Σταύρος Κοντονής παραδέχθηκε πως υπήρξε καθυστέρηση στην ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου ενώ δεν δίστασε να μιλήσει για προέδρος ΠΑΕ, οι οποίοι εκβιάζουν την κυβέρνηση με στρατούς οπαδών, οι οποίοι δημιουργούν επεισόδια και υποθάλπτονται.

Αναλυτικά όσα είπε ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής:

Για τα προβλήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου: «Είναι μια παγιωμένη κατάσταση ετών στον χώρο του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν παθογένειες και εκτροπές από τους κανόνες που υπάρχουν και την τήρηση του νόμου. Είναι δύσκολο να το ανατρέψεις όλο αυτό, απαιτεί κόπο και μεγάλη προσπάθεια».

Για την κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα: «Πρέπει να πάει ο κόσμος στα γήπεδα, όμως παράλληλα πρέπει να είναι αναβαθμισμένο και το θέαμα και να μην κινδυνεύει ο κόσμος. Δεν πρέπει να έχει το νέο παιδί προσλαμβάνουσες καταστάσεις όλο αυτό το άθλιο υβρεολόγιο, αυτή την άθλια εικόνα, την βαρβαρότητα και το αίσχος».

Για το τι αντιμετωπίζει στον χώρο του αθλητισμού: «Βρεθήκαμε μπροστά σε ένα τσουνάμι βίας. Πήγαμε πίσω τον αθλητικό νόμο και ασχοληθήκαμε με το νόμο για την αθλητική βία που ισχύει τώρα και σύμφωνα με τον οποίο υπάρχουν τακτικοί δικαστές και επιβάλλονται πρόστιμα. Θα ψηφιστεί άμεσα το δεύτερο νομοσχέδιο και αφορά την εναρμόνιση για το αντι-ντόπινγκ, που είναι διεθνής υποχρέωση της χώρας. Πήγε λίγο πίσω ο μεγάλος αθλητικός νόμος».

Για την ΕΠΟ και το καθεστώς της αυτονομίας: «Ασχολείται συνεχώς η Δικαιοσύνη με ζητήματα ακόμα και κακουργήματα με επίκεντρο τον χώρο του ποδοσφαίρου. Την συντηρούσαν την παθογένεια και οι διοικήσεις των ομάδων. Εμείς, τους έχουμε καλέσει να βάλουν ένα τέλος στο καθεστώς βίας και ανομίας».

Για την δράση του κατά των ζητημάτων βίας και όχι μόνο: «Κάποιοι πρόεδροι έχουν παράλληλες δραστηριότητες με το ποδόσφαιρο που κερδίζουν πολλά περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι από τα εισιτήρια. Εκβιάζουν την κυβέρνηση με στρατούς. Η κυβέρνησή μας δεν φοβάται, δεν εκβιάζεται και δεν συναλλάσσεται. Να το καταλάβουν. Μέσα στον χώρο των φανατικών οπαδών, υπάρχουν πυρήνες που προκαλούν επεισόδια και υποθάλπτονται. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η κάρτα φιλάθλου στα γήπεδα».

Για την διερεύνηση όσων έγιναν πριν το Άντερλεχτ – Ολυμπιακός: «Είναι η δεύτερη φορά που επιλαμβανόμαστε επεισοδίων για ευρωπαϊκό αγώνα μετά τον ΠΑΟΚ και θα δούμε τι ευθύνες προκύπτουν».

Για τα διοικητικά πρόστιμα και την κόντρα με τον Παναθηναϊκό: «Επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα σε άλλες ΠΑΕ πριν τον Παναθηναϊκό. Ήταν πέρα από κάθε φαντασία τα επεισόδια στη Λεωφόρο. Από εμένα δεν υπάρχει καμία απολύτως κόντρα με καμία ομάδα. Εμείς απλά εφαρμόζουμε το νόμο. Μπορούν να αποτανθούν στα αρμόδια δικαστικά όργανα όποιες ομάδες θεωρούν ότι αδικούνται. Μόνο ο Παναθηναϊκός έχει πάει στην δικαιοσύνη και ο ΠΑΟΚ για τον αγώνα με την Ντόρτμουντ. Όλοι οι άλλοι το έχουν δεχτεί».

Για την αποκάλυψη της δράσης εγκληματικής ομάδας που μεταξύ άλλων δρούσε και στα γήπεδα: «Για πρώτη φορά σε εκτεταμένα επεισόδια πιάστηκαν 19 άτομα. Παραπέμφθηκαν και κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος. Πρέπει τα νέα παιδιά να κατανοήσουν ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί. Μια απερισκεψία τους, μπορεί να έχει επιπτώσεις στο μέλλον τους. Υπάρχουν και εγκληματικές οργανώσεις άλλου τύπου μέσα στους κύκλους των οργανωμένων».

Για την ενασχόληση ανθρώπων με το ποδόσφαιρο που παράλληλα έχουν ανοικτά δικαστικά μέτωπα:” Ο νέος αθλητικός νόμος θα προβλέπει όσοι εμπλέκονται, για ένα χρονικό διάστημα να τίθενται εκτός αθλητικής δράσης για όσο κρατά η δικαστική έρευνα”.

About Μαρία Ριζεάκου

Διεύθυνση του Site- Δημοσιογράφος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*