Home / Στήλες / Μαγειρική / Παϊδάκια αρνίσια μαριναρισμένα με σκόρδο και λάιμ

Παϊδάκια αρνίσια μαριναρισμένα με σκόρδο και λάιμ

Υλικά 1 κιλό παϊδάκια αρνίσια Για τη μαρινάδα 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν 2 κουτ. σούπας λεμονοθύμαρο φρέσκο, ψιλοκομμένο 1 κουτ. σούπας φύλλα δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα 1 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα παϊδάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λάιμ, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε τα παϊδάκια στο μπολ και ανακατεύετε καλά με τα χέρια. Σκεπάζετε το μπολ με το καπάκι του ή με αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε στο ψυγείο…

Review Overview

Summary : Τα αρνίσια παϊδάκια έχουν άλλη νοστιμιά...

User Rating: 4.8 ( 1 votes)
0

Υλικά

    • 1 κιλό παϊδάκια αρνίσια

Για τη μαρινάδα

  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κουτ. σούπας λεμονοθύμαρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα παϊδάκια.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λάιμ, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.

Βάζετε τα παϊδάκια στο μπολ και ανακατεύετε καλά με τα χέρια. Σκεπάζετε το μπολ με το καπάκι του ή με αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βγάζετε τα παϊδάκια από το ψυγείο και τα αφήνετε για 1 ώρα μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Για ψήσιμο στη σχάρα: Ψήνετε σε καυτή σχάρα για 10-15 λεπτά γυρίζοντας τα παϊδάκια 1-2 φορές.

Για ψήσιμο στο φούρνο: Προθερμαίνετε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 200οC και ψήνετε για 20-25 λεπτά γυρίζοντας τα παϊδάκια 1-2 φορές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*