Home / Επικαιρότητα / Το πρώτο θέμα της Bild σήμερα είναι στα ελληνικά: «Πονάει να βλέπω τη χώρα μου διχασμένη»

Το πρώτο θέμα της Bild σήμερα είναι στα ελληνικά: «Πονάει να βλέπω τη χώρα μου διχασμένη»

Η μέρα του κρίσιμου δημοψηφίσματος, που θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας, έφτασε και τα διεθνή μέσα είναι στραμμένα στη χώρα μας, σήμερα περισσότερο από ποτέ. Οι κάλπες έχουν ανοίξει από το πρωί και τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου περιμένουν οι Ελληνες να αποφασίσουν «ναι» ή «όχι», σε ένα αμφιλεγόμενο ερώτημα…

Το πρώτο θέμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Bild σήμερα είναι στα ελληνικά, ένα άρθρο γραμμένο από τη Λιάνα Σπυροπούλου, ανταποκρίτρια της εφημερίδας από τον Δεκέμβριο του 2014. Η ίδια, στο σημερινό της άρθρο, αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα είναι πλέον χωρισμένη στα δύο. Ενα διχασμένο έθνος είναι αδύναμο. Η Ελλάδα θα καταστραφεί. Οχι λόγω έλλειψης ρευστότητας. Λόγω έλλειψης ενότητας».

Η δημοσιογράφος υπογραμμίζει πως οι πολιτικοί της Ελλάδας αντί να δείξουν σε όλο τον κόσμο πως είναι ενωμένοι, οι της κυβέρνησης προτίμησαν να κρατήσουν τις καρέκλες τους και η αντιπολίτευση να κερδίσει δύναμη. «Ντροπή σας! Σε όλους σας! Πήρατε έναν όρκο» αναφέρει και προσθέτει: «Να προστατεύετε τους πολίτες σας, το κράτος μας, το Σύνταγμά μας, απέναντι σε κάθε εχθρό, εξωτερικό και εγχώριο. Τον παραβήκατε. Απέναντι στους πολίτες».

«Περιμέναμε περισσότερα από αυτήν την κυβέρνηση. Τουλάχιστον εγώ. Οχι θαύματα φυσικά, θαύματα συμβαίνουν μόνο στα παραμύθια. Περίμενα 10% καλύτερη κατάσταση μέσω των διαπραγματεύσεων. Δεν περίμενα το παραμύθι αλλά δεν περίμενα ποτέ αυτόν τον εφιάλτη» υπογραμμίζει η δημοσιογράφος.

ponaei-na-vlsk

Αναλυτικά όλο το άρθρο της Λιάνας Σπυροπούλου:

«Πονάει! Βλέπω ηλικιωμένους να περιμένουν στις ουρές. Με δάκρυα, ψεύτικα χαμόγελα, θυμό και λύπη στα μάτια τους. Βλέπω μητέρες να χαμηλώνουν τα μάτια τους και να ψιθυρίζουν “όχι μικρό μου, δεν μπορούμε να το πάρουμε αυτό” όταν τα παιδιά τους ζητούν ένα μπαλόνι ή ένα ακόμη πακέτο μπισκότα. Είναι το ίδιο όμως, εδώ και 5 χρόνια. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι ουρές των ΑΤΜ προστέθηκαν στις ουρές των συσσιτίων.

Η Ελλάδα είναι πλέον χωρισμένη. Σε δύο διαφορετικές ουρές. Σε δύο διαφορετικούς φόβους. Αυτό το δημοψήφισμα δεν έπρεπε να γίνει τώρα. Προκάλεσε έναν εμφύλιο που θα προχωρήσει περισσότερο τις επόμενες μέρες. Και αυτό είναι ασυγχώρητο. Προσωπικά δεν με νοιάζει η ισοτιμία και το εάν τα ΑΤΜ αύριο θα έχουν ευρώ, δραχμές, δολλάρια ή τίποτα. Δεν πρόκειται για τα λεφτά πλέον. Πρόκειται για ένα έθνος χωρισμένο στα δύο, για τον αδελφό που δεν μιλάει στην αδελφή του γιατί θα ψηφίσουν διαφορετικά σήμερα. Πρόκειται για αδελφικούς φίλους που διέλυσαν τη φιλία τους γιατί πήγαν σε διαφορετικές διαδηλώσεις.

Τηλεφώνησα σε μια πολύ καλή μου φίλη, για να δω εάν αυτή και η οικογένειά της είναι καλά. Δεν της είχα μιλήσει επί 10 μέρες γιατί ήμουν πολύ απασχολημένη με την κάλυψη της επικαιρότητας. Σήκωσε το τηλέφωνο χωρίς καν να μου πει “Τι κάνεις”. Οι πρώτες της φράσεις ήταν “Είναι δικό σου το λάθος, τους υποστήριξες, τώρα τα παιδιά μου θα υποφέρουν…” Θα ψηφίσει ΝΑΙ σήμερα.

Συναντήθηκα με δύο πρώην συναδέλφους στην συγκεντρωση για το ΟΧΙ. Δεν τις είχα δει επί 3 χρόνια, από τότε που έκλεισε η εφημερίδα που εργαχόμασταν και μείναμε άνεργοι και απλήρωτοι. Επειδή δήλωσα ότι δεν θα πάω να ψηφίσω σ αυτο το δημοψήφισμα παρωδία, επίσης δεν μου είπαν “Τι κάνεις”. Μου επιτέθηκαν λέγοντας “Είσαι δαν τους άλλους, είσαι κότα, τώρα είναι η ώρα να πάρεις την απόφαση. Θα ψηφίσουν ΟΧΙ.

Περιμέναμε περισσότερα από αυτήν την κυβέρνηση. Τουλάχιστον εγώ. Οχι θαύματα φυσικά, θαύματα συμβαίνουν μόνο στα παραμύθια. Περίμενα 10% καλύτερη κατάσταση μέσω των διαπραγματεύσεων. Δεν περίμενα το παραμύθι αλλά δεν περίμενα ποτέ αυτόν τον εφιάλτη.

Ενα διχασμένο έθνος είναι αδύναμο. Ανεξάρτητα απο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο εμφύλιος είναι εδώ. Διότι θα είναι ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ με 2-4% διαφορά. Οχι δυνατό ΝΑΙ, όχι δυνατό ΟΧΙ. Ποιό είναι λοιπόν το μοναδικό μήνυμα; Είμαστε διχασμένοι, κάντε ο,τι θέλετε και σε κάθε περίπτωση θα σκοτωθούμε μεταξύ μας. Λεκτικά ή στο τέλος σωματικά.

Ολοι οι Ελληνες πολιτικοί μέχρι τώρα αποδείχθηκαν πολύ λίγοι, πολύ αργά. Θα περίμενα από αυτούς να πάρουν ένα αεροπλάνο και να πάνε στις Βρυξέλλες για να δείξουν σε όλον τον πλανήτη ότι η Ελλάδα είναι ενωμένη. Οι 300 της Βουλής με τον Πρωθυπουργό και όλο το υπουργικό συμβούλιο. Θα ήταν ένα ξεκάθαρο και δυνατό μήνυμα.

Αντί αυτού επέλεξαν να κυνηγήσουν τα δικά τους συμφέροντα και το δικό τους καλό. Η κυβέρνηση να κρατήσει τις καρέκλες της και η Αντιπολίτευση να κερδίσει δύναμη. Ντροπή σας! Σε όλους σας! Πήρατε έναν όρκο. Να προστατεύετε τους πολίτες σας, το κράτος μας, το Σύνταγμά μας, απέναντι σε κάθε εχθρό, εξωτερικό και εγχώριο. Τον παραβήκατε. Απέναντι στους πολίτες.

Ελπίζω να κάνω λάθος και ότι θα αποδειχώ λαθος. Ομως σας καλώ όλους: έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, να είστε μαζί, ενώστε τους πολίτες. Διότι διαφορετικά η Ελλάδα θα καταστραφεί. Οχι λόγω έλλειψης ρευστότητας. Λόγω έλλειψης ενότητας. Πονάει».ponaei-na-vlsk

About Μαρία Ριζεάκου

Διεύθυνση του Site- Δημοσιογράφος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*