Home / Αρθρογραφία / Ο αναγνώστης μας Πέτρος Σ. (bdsmer) μας εξηγεί τι είναι πραγματικά το BDSM και οι Φετιχιστές…

Ο αναγνώστης μας Πέτρος Σ. (bdsmer) μας εξηγεί τι είναι πραγματικά το BDSM και οι Φετιχιστές…

Οι περισσότεροι γνωρίσαν το BDSM μέσω των βιβλίων ή των ταινιών «50 αποχρώσεις του γκρι». ‘Η τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται μιας και στην πραγματικότητα η ιδιαίτερη αυτή κοινότητα προσμετρά αρκετά μέλη.

Και για να μιλήσουμε με νούμερα το διαδικτυακό τους φόρουμ που λειτουργεί από τα σπάργανα του ελληνικού διαδικτύου σήμερα έχει σχεδόν 30.000 μέλη. Αν προσθέσουμε και όσους δεν έχουν πρόσβαση σε τέτοια μέσα ή το κρατούν μόνο για τον εαυτό τους τότε φαντάζεστε για τι νούμερο μιλάμε.

Και θα με ρωτήσετε ποιοι είναι bdsmers;  Οι γείτονες σας, οι συνάδελφοι σας, οι συγγενείς σας, οι γονείς σας, τα παιδιά σας και όλοι όσοι συναντάτε καθημερινά μπορεί να ανήκουν στην κοινότητα αυτή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα τους δεις να κυκλοφορούν με μαστίγια κολάρα κλπ. σύνεργα. Οι περισσότεροι ούτε καν στο κρεβάτι τους τα χρησιμοποιούν.

Ας πάρουμε όμως λίγο τα πράγματα από την αρχή:

Τι τελικά είναι το BDSM;

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να σας απαντήσω και αυτό γιατί δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Περιλαμβάνει πάρα πολλά πράγματα όπως υποταγή, κυριαρχία, σαδομαζοχισμό, φετιχισμό και ότι άλλο η Vanilla κοινωνία μας έχει εντάξει στα ανώμαλα . (Vanilla οι bdsmers αποκαλούν όσους δεν είναι στο BDSM και προέρχεται από το παγωτό βανίλια που είναι άχρωμο και άοσμο χωρίς ένταση).

Στο θέμα μας τώρα το BDSM λοιπόν καλύπτει όλα αυτά κάτω από την ομπρέλα του. Όμως αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν είναι όλα για όλους. Δηλαδή κάποιοι π.χ. είναι ποδολάγνοι (μεγάλο μέρος) κάποιοι άλλοι όχι, σε κάποιους αρέσει ο πόνος σε κάποιους όχι , σε κάποιους άλλους αρέσει να κάνουν τα έπιπλα σε κάποιους όχι, σε κάποιους αρέσει το στραπον σε κάποιους όχι ,σε κάποιους όλα τα παραπάνω , σε κάποιους μερικά ενώ σε κάποιους ίσως και τίποτα από αυτά . Δηλαδή είναι τόσες πολλές οι υποκατηγορίες που θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάθε ένας και μια συμμετέχοντες είναι κάτι το διαφορετικό.

Ο γράφον ας πούμε είμαι ποδολάγνος άλλα δεν μ’ αρέσουν τα παπούτσια όπως σε μεγάλος μέρος. Παράλληλα μου αρέσει να με εκμεταλλεύεται η αφέντρα μου για δουλείες αλλά δεν μ’ αρέσει ο πόνος.

Αν τελικά θέλουμε να κατηγοριοποιήσουμε τους Bdsmers θα ήταν τρεις κατηγορίες:

Αρχικά είναι οι lifestyle παίκτες που αυτούς δύσκολα τους εντοπίζεις είναι άνθρωποι που έχουν το BDSM βαθιά μέσα τους. Είναι αρκετά ψαγμένοι και αρκετά ισορροπημένοι. Ξέρουν να θέτουν όρια στην κοινωνική ζωή τους και την προσωπική τους. Και η αλήθεια είναι ότι αυτοί είναι μικρό μέρος του συνόλου.

Δεύτερη κατηγορία, αρκετά μεγάλη είναι οι επαγγελματίες με τους πελάτες τους. Σε εκείνες μπορείς να βρεις τα πάντα από φιλοσοφημένες αφέντρες που το κάνουν για επιβίωση μέχρι νεαρές εικοσάρες που το κάνουν για το χαρτζιλίκι τους. Και από ξεπεσμένες ιερόδουλες που δεν βρίσκουν πια πελάτες μέχρι μοντέλα που επιδίδονται στο επί χρήμασι παιχνίδι . Δίπλα σε όλες αυτές και οι πελάτες τους. Εκεί συναντάς 80% τύπους που κάτι δεν πάει καλά και ψάχνουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους με τον μόνο τρόπο που μπορούν. Δεκτό και καθόλου κατακριτέο για να μην παρεξηγηθώ. Επίσης υπάρχει και ένα 20% από τύπους που είναι μια χαρά και είτε μαζεύουν εμπειρίες είτε το κάνουν από άποψη κλπ. κλπ.

Τέλος υπάρχει και η κατηγορία των κατά φαντασία, όπως λέω εγώ, που μόνο φαντάζονται. Είναι όλοι αυτοί οι τύποι που κάτι άκουσαν, κάτι διάβασαν κλπ. κλπ. όπως οι νοικοκυρές που ταυτίστηκαν με την πρωταγωνίστρια των 50 αποχρώσεων του γκρι και ταλαιπώρησαν ένα βράδυ τον καημένο τον σύντροφο του. Είναι όλοι αυτοί που νομίζουν ότι το BDSM είναι απλά ένας εναλλακτικός τρόπος να κάνεις σεξ. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται και οι διαδικτυακοί bdsmers του η μόνη τους εμπειρία είναι οι εκατοντάδες τσόντες που έχουν δει και που αν είσαι κοπέλα το πιθανότερο είναι να έχεις λάβει κάποιο μήνυμα τους οπού σε εκλιπαρούν να σε υπηρετήσουν. Και με αυτή την για γέλια πρακτική ας κλείσω λέγοντας σας ότι όσο κι αν σας τρομάζει το άγνωστο που λέγεται BDSM.

Όσο και να σας τρομάζει αυτό που πλασάρεται με τα μαστίγια τα λουριά και τα δερμάτινα και που καμία σχέση δεν έχει με το αληθινό BDSM. Όσο και αν κάποιοι είναι όντως ανώμαλοι και άπλα κρύβονται μέσα σε αυτό, δοκιμάστε πράγματα και που ξέρεις ίσως κάποιο να σου αρέσει. Απλά να θυμάστε ότι δεν είναι όλα για όλους.

Πέτρος Σ.

About Μαρία Ριζεάκου

Διεύθυνση του Site- Δημοσιογράφος

One comment

  1. Στον άκουσμα και μόνο της λέξης BDSM, εικόνες με μαστίγια, αφέντρες, δούλους, έντονα αισθήματα πόνου και ταπείνωσης στροβιλίζονται στο μυαλό κάθε αδαούς. Ουσιαστικά δεν είναι τίποτα από όλα αυτά και μπορεί να γίνει κι όλα αυτά. Όλα κρέμονται από μια λεπτή ακαθόριστη γραμμή. Ένα παιχνίδι για συνειδητοποιημένους ενήλικες βασισμένο στην αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*