Home / Στήλες / Μαγειρική / Κουνουπίδι γιαχνί

Κουνουπίδι γιαχνί

Υλικά για 4 άτομα 1,5 κιλό κουνουπίδι 3 ντομάτες 1 σκελίδα σκόρδο 1 κρεμμύδι Μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι χοντρό Πιπέρι Εκτέλεση Βγάζετε από το κουνουπίδι τα φύλλα και το κοτσάνι και το χωρίζετε σε μικρά κομμάτια που τα βάζετε σε αλατισμένο νερό για μισή περίπου ώρα. Στη συνέχεια τα ξεπλένετε και τα στραγγίζετε. Κόβετε τις ντομάτες σε μικρά κομματάκια, ψιλοκόβετε το σκόρδο και κόβετε σε ροδέλες το κρεμμύδι. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίχνετε τις ντομάτες. Όταν η σάλτσα πάρει βράση ρίχνετε το κουνουπίδι, το αλάτι και το πιπέρι…

Review Overview

Summary : Εύκολο και γρήγορο φαγητό για όλη την οικογένεια

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
0

Υλικά για 4 άτομα

  • 1,5 κιλό κουνουπίδι
  • 3 ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι χοντρό
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βγάζετε από το κουνουπίδι τα φύλλα και το κοτσάνι και το χωρίζετε σε μικρά κομμάτια που τα βάζετε σε αλατισμένο νερό για μισή περίπου ώρα.
  2. Στη συνέχεια τα ξεπλένετε και τα στραγγίζετε.
  3. Κόβετε τις ντομάτες σε μικρά κομματάκια, ψιλοκόβετε το σκόρδο και κόβετε σε ροδέλες το κρεμμύδι.
  4. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίχνετε τις ντομάτες.
  5. Όταν η σάλτσα πάρει βράση ρίχνετε το κουνουπίδι, το αλάτι και το πιπέρι και αφού τα ανακατέψετε ελαφρώς τα αφήνετε να βράσουν σκεπασμένα για 25-30 λεπτά.
  6. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*