Home / Στήλες / ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ / Φρίκη: Έδεσε και έκαψε ζωντανές δύο γάτες στα Μάλγαρα

Φρίκη: Έδεσε και έκαψε ζωντανές δύο γάτες στα Μάλγαρα

Επιμένετε να τους αποκαλείτε ανθρώπους και ποτέ κανείς να μην ακούει τίποτα, να μην καταλαβαίνει τίποτα, να μην ξέρει τίποτα! 

Στο χωριό των Μαλγάρων του Δήμου Δέλτα στο νομό Θεσσαλονίκης δύο γάτες εντοπίστηκαν πριν από μερικές μέρες καμένες, ενώ και τα δύο ζώα ήταν δεμένα από το λαιμό με πλαστικό σχοινί που τους είχε προκαλέσει εκτεταμένα τραύματα καθώς πάλευαν να λυθούν για να σωθούν από τις φλόγες και το βασανιστήριο.MalgaraKamenesGates (1)

Η πρώτη γάτα με εμφανή τα εγκαύματα στην ράχη της.

Τις γάτες όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Χριστιάνα Καραθανάση τις βρήκε μια γυναίκα κάτοικος του χωριού η οποία τις τάιζε. Την πρώτη την εντόπισε την περασμένη εβδομάδα και αφού την μετέφερε στο κτηνιατρείο του Μηνά Μινασιάν με την βοήθεια της Πηνελόπης Ραφτοπούλου την κράτησε στη συνέχεια για νοσηλεία στο σπίτι της.

MalgaraKamenesGates (7)

Τα σημάδια από το σχοινί στο λαιμό του ζώου δείχνουν πόσο πάλεψε για να γλυτώσει από τα χέρια του βασανιστή του…

Ο κ. Μινασιάν αφού εξέτασε το ζώο διαπίστωσε ότι τα τραύματα του δεν είναι χημικά εγκαύματα αλλά την γάτα κάποιος προσπάθησε να την κάψει ζωντανή και παρ’ όλα αυτά επέζησε και χάρη στη φροντίδα της φιλόζωης που νοιάστηκε θα γίνει καλά αφού παίρνει αντιβίωση και στις πληγές μπαίνει ειδική αλοιφή.

MalgaraKamenesGates (9)

To πλαστικό σχοινί που αφαίρεσε γύρω από το λαιμό του ζώου ο κτηνίατρος.

Η πρώτη γατούλα είχε εξαφανιστεί από την γειτονιά από την τάιζε για τρεις ημέρες και όταν εμφανίστηκε ήταν καμένη στη ράχη και σε άλλα σημεία του σώματος και έσερνε το σχοινί που ήταν δεμένο γύρω από το λαιμό της.

Λίγες μέρες αργότερα η ίδια γυναίκα εντόπισε και δεύτερο ζώο καμένο σε χειρότερη κατάσταση αφού είχε και μια τεράστια πληγή στο λαιμό του από το πλαστικό σχοινί με το οποίο ο δράστης το κρατούσε δεμένο για να το κάψει ζωντανό.

MalgaraKamenesGates (4)

Στη ράχη και στο κεφάλι είναι κυρίως τα εγκαύματα.

Όπως μας εξήγησε η κα Καραθανάση σε συνεργασία με την Πηνελόπη Ρουφοπούλου έβαλαν γατοπαγίδα και το βράδυ της περασμένης Δευτέρας κατάφεραν να πιάσουν και το δεύτερο ζώο για το μεταφέρουν σε κτηνιατρείο.

Το πρωί της Τρίτης 4 Αυγούστου μεταφέρθηκαν και τα δύο ζώα στο κτηνιατρείο του Νίκου Δασκαλόπουλου ενώ η δεύτερη ψιψίνα παραμένει για νοσηλεία καθώς και τα εγκαύματα – που επίσης προκλήθηκαν από φωτιά και όχι χημικά – είναι εκτεταμένα και η πληγή γύρω από το λαιμό της είναι μεγαλύτερη απόδειξη του πόσο πάλεψε αυτό πλάσμα για να ξεφύγει.

MalgaraKamenesGates (6)

Κανείς από τους κατοίκους των Μαλγάρων δεν άκουσε τα ουρλιαχτά τους;

Η κα Καραθανάση σοκαρισμένη μας επισήμανε ότι δεν μπορούσε να πιστέψει πως ανθρώπινα χέρια έκαναν τόσο κακό σε αυτά τα πλάσματα. Για την κακοποίηση των ζώων έγινε καταγγελία στην Αστυνομία, όμως σύμφωνα με την κα Καραθανάση η ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή αντιμετωπίζει με εξαιρετική αδιαφορία αυτές τις φρικτές πράξεις των ανθρώπων.

Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας του βασανιστηρίου που υπέστησαν αυτά τα ζώα από τον άνθρωπο που κυκλοφορεί ελεύθερος στα Μάλγαρα ένα μικρό χωριό, οι κάτοικοι του οποίου είναι βέβαιο ότι και γνωρίζονται μεταξύ τους και ξέρουν ποιος πράττει τι.

 

About Σταματίνα Σταματάκου

Αρθρογράφος - Δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1996, είναι απόφοιτη της Ραλλείου, της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου, και φοιτήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Γνωρίζει ελληνικά, όπως λέει και η ίδια, και γαλλικά. Φιλοδοξεί να γίνει πολιτική αναλύτρια. Ο μεγάλος της έρωτας είναι ο Οδυσσέας Ελύτης, αδυναμία της η Κατερίνα Γώγου, αγαπάει τον Χ. Α. Χωμενίδη και πίνει Coca Cola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*