Home / Στήλες / Η ιδανική ηλικία για να παντρευτείς

Η ιδανική ηλικία για να παντρευτείς

Ο γάμος είναι όμορφο και συνάμα «ριψοκίνδυνο» πράγμα. Μέχρι την τελευταία σου στιγμή ως εργένης θα έχεις αμφιβολίες για το αν πήρες τη σωστή απόφαση (για το οποίο λογικά θα συνεχίσεις να αναρωτιέσαι και κατόπιν), αν ουσιαστικά είσαι έτοιμος για το «μεγάλο βήμα».

Αν υπάρχει έστω και ένα αντικειμενικό κριτήριο ώστε να σιγουρευτείς πως πράγματι είσαι έτοιμος για γάμο, αυτό είναι η ηλικία. Αν θες λοιπόν να ντυθείς γαμπρός, καλύτερα να το κάνεις αφού κλείσεις τα 30. Υπάρχει λόγος, λόγοι για την ακρίβεια. Οι εξής δέκα:

10. Για να έχουν ωριμάσει οι επιλογές σου.

Το μονοπάτι από την πολυγαμία στην μονογαμία, θα μπορούσε να συγκριθεί με την αντίδρασή σου απέναντι στον πρωινό μπουφέ ενός ξενοδοχείου. Στη φαση που δε σε νοιάζει τίποτα, θες να τα δοκιμάσεις όλα, χωρίς αύριο γι’ αυτό και γεμίζεις το πιάτο σου με τα πιο λαχταριστά πράγματα, τα οποία δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα άλλο παρά φούσκωμα… Έρχεται όμως κάποια στιγμή που αντιλαμβάνεσαι ότι το μόνο που θέλεις από τον μπουφέ είναι μια καλομαγειρεμένη ομελέτα κι ένα μπολ με δημητριακά. Όλα τα υπόλοιπα τα δοκίμασες και δεν θες άλλο. Αυτό συμβαίνει συνήθως μετά τα 30. Αλλάζουν οι επιλογές σου, ξέρεις πλέον τι θες.

9. Για να προλάβεις να χαρείς το «home alone»

Ανάμεσα στη μεγάλη φυγή από το πατρικό σπίτι και τη συγκατοίκηση, πρέπει να μεσολαβεί ένα διάστημα εργένικης χάριτος. Προτού παντρευτείς, φρόντισε να έχεις μείνει ένα διάστημα μόνος στο σπίτι. Θα σε βοηθήσει να ωριμάσεις και να αυτονομηθείς. Με τα οικονομικά και επαγγελματικά δεδομένα που επικρατούν σήμερα, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει στα 20, οπότε μοιραία ο γάμος πάει λίγο μετά τα 30…

8.Για να βάλεις πρώτα την καριέρα σου στο σωστό δρόμο

Να επισημάνουμε κάτι: η δουλειά σου, ιδιαίτερα αν θες να χτίσεις μια καριέρα, απαιτεί ένα χρονικό διάστημα ώστε να αποδώσει «καρπούς». Τα πρώτα 5 χρόνια εργασίας στον τομέα που έχεις επιλέξει είναι άκρως σημαντικά. Είναι αυτά που σου δίνουν τις πρώτες εικόνες, που αποτελούν τα θεμέλια για τις εμπειρίες σου. Ίσως χρειαστεί να δουλέψεις «σαν σκυλί» για ένα διάστημα μέχρι να καθιερωθείς στον τομέα σου. Κάτι τέτοιο, δεν συμβαδίζει εύκολα με το ξεκίνημα ενός γάμου, τουλάχιστον στο μυαλό του σύγχρονου άνδρα . Προτού βάλεις τη βέρα, φρόντισε να έχεις εξασφαλίσει μια στοιχειώδη επαγγελματική ασφάλεια. Όλα αυτά συμβαίνουν συνήθως μετά τα 30.

7. Για να έχεις μάθει -όσο μπορείς- τον εαυτό σου

Στα 20 «ψάχνεσαι» ακόμα και στα 30 θα συνεχίσεις, αλλά αλλιώς. Θα έχεις αποκτήσει τουλάχιστον την εμπειρία που χρειάζεται ώστε να κρίνεις πιο σωστά τον εαυτό σου και τους άλλους.

6. Για να μπορείς να αξιολογήσεις σωστά τον άνθρωπο που θα διαλέξεις

Είναι διαφορετικό να ψάχνεις τον άνθρωπο που θέλεις να μοιραστείς τη ζωή σου από τα 30 και έπειτα. Θέλοντας και μη, έχεις κατασταλάξει σε κάποιες καταστάσεις. Ξέρεις τι σ’ αρέσει και τι δεν σ’ αρέσει. Προσεγγίζεις τις γυναίκες με πολύ διαφορετικό τρόπο, που δεν ταιριάζει καθόλου με εκείνη τη νεανική και ίσως εσφαλμένη εντύπωση που είχες για εκείνες. Ακόμη και τα γούστα σου αλλάζουν. Ίσως όχι τελείως, αλλά υπάρχουν παράγοντες που κάποτε δεν πρόσεχες και που τώρα έχουν τεράστια βαρύτητα στην επιλογή σου.

5. Για να είναι ευκολότερη η διαφορά ηλικίας

Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι έρευνες. Τα διαζύγια αφορούν λιγότερο στους γάμους όπου το ζευγάρι έχει διαφορά ηλικίας (με ένα όριο φυσικά).

4. Για να έχεις περισσότερες σεξουαλικές εμπειρίες

Το σεξ παίζει πολύ βασικό ρόλο στη σχέση. Ειδικά στο γάμο, όπου πάντα υπάρχει πιθανότητα να «σκοτώσει τον έρωτα». Όχι όμως αν έχεις την εμπειρία και την όρεξη να κάνεις πράγματα για να τον κρατάς «ζωντανό». Εξίσου βασικό είναι ότι μέχρι τα 30 θα έχεις χρόνο να ικανοποιήσεις το όποιο σεξουαλικό απωθημένο σε «βασανίζει», ώστε να μπεις στο γάμο χωρίς δεύτερες σκέψεις.

3. Για να έχεις κάνει πράγματα για σένα

Μπορεί το όνειρο σου να είναι να γυρίσεις την Ευρώπη με μηχανή. Να κάνεις camping στη Γη του Πυρός ή να διασχίσεις τη Μάγχη με ιστιοπλοϊκό. Όποια σχέδια και αν έχεις, θα είναι δυσκολότερο να τα πραγματοποιήσεις αν είσαι παντρεμένος στα 20s σου. Κράτησε αυτή τη δεκαετία για τον εαυτό σου. Η ζωή συνεχίζεται εξίσου δημιουργικά μετά τα 30, αλλά έχει άλλες προτεραιότητες που πιθανόν να κάνουν ένα τολμηρό εγχείρημα δυσκολότερο.

2. Για να μπορείς να μεγαλώσεις σωστά τα παιδιά σου

Ψυχολόγοι και σύμβουλοι γάμων συμφωνούν σε ένα πράγμα: πριν τα 30 είσαι λιγότερο ώριμος για να αναθρέψεις παιδιά. Δεν έχεις τις γνώσεις, την υπομονή, την ωριμότητα, αλλά ούτε και το «πορτοφόλι». Για να μπορέσεις να μεγαλώσεις ένα παιδί, πρέπει πρώτα να έχεις «μεγαλώσει» ο ίδιος.

1. Γιατί θα ξέρεις πλέον την αλήθεια για το γάμο

Θα έχεις παραδείγματα καλά και κακά από τους γύρω σου. Θα έχεις ακούσει, θα έχεις μάθει, θα έχεις δει, θα έχεις καταλάβει. Θα αντιλαμβάνεσαι πλέον ότι ο γάμος δεν είναι μόνο δεξιώσεις και μήνας του μέλιτος. Έχει ευθύνες απέναντι στον άνθρωπο σου και στον ίδιο σου τον εαυτό. Όταν θα ανεβαίνεις τα σκαλιά της εκκλησίας, θα πρέπει να είσαι ένας άνθρωπος με εμπειρίες.. Και να θυμάσαι ότι οι κακοί γάμοι δεν συγχωρούν. Καλά στέφανα.

 

About Μαρία Ριζεάκου

Διεύθυνση του Site- Δημοσιογράφος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*