Home / Αρθρογραφία / Πληθαίνουν τα “αντιστασιακά” μέτωπα για το Master Plan της ΟΛΠ Α.Ε.

Πληθαίνουν τα “αντιστασιακά” μέτωπα για το Master Plan της ΟΛΠ Α.Ε.

της Μαρίας Ριζεάκου Την περασμένη Τρίτη διαβάσαμε σε ένα ακόμα άρθρο Κου. Τσιμπλάκη στην εφημερίδα Ναυτεμπορική για μία εκ νέου ρήξη όσων αφορά τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και τη μετατροπή της σε Ναυπηγείο για λόγο της COSCO. Το άρθρο αναφέρεται στην καταγγελία που έκανε η Ένωση Εφοπλιστών ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων σχετικά με την επιθυμία της ΟΛΠ Α.Ε. να κάνει τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη κάτι ακαθόριστο…  Οι καταγγελίες από πλευράς των φορέων της Ναυπηγοεπισκευής δίνουν και παίρνουν εδώ και πολύ καιρό, με τους φορείς να προσπαθούν να διασφαλίσουν όχι μόνο τις επιχειρήσεις τους, 450 στον αριθμό (τα νούμερα μιλούν για πάνω από…

Review Overview

Summary : Η ΕΕΝΜΑ καταγγείλει με τη σειρά της την ΟΛΠ Α.Ε.

User Rating: Be the first one !
0

της Μαρίας Ριζεάκου

Την περασμένη Τρίτη διαβάσαμε σε ένα ακόμα άρθρο Κου. Τσιμπλάκη στην εφημερίδα Ναυτεμπορική για μία εκ νέου ρήξη όσων αφορά τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και τη μετατροπή της σε Ναυπηγείο για λόγο της COSCO.

Το άρθρο αναφέρεται στην καταγγελία που έκανε η Ένωση Εφοπλιστών ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων σχετικά με την επιθυμία της ΟΛΠ Α.Ε. να κάνει τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη κάτι ακαθόριστο… 

Οι καταγγελίες από πλευράς των φορέων της Ναυπηγοεπισκευής δίνουν και παίρνουν εδώ και πολύ καιρό, με τους φορείς να προσπαθούν να διασφαλίσουν όχι μόνο τις επιχειρήσεις τους, 450 στον αριθμό (τα νούμερα μιλούν για πάνω από 2000 εργαζομένους), αλλά και τους πελάτες τους. 

Στο σημείο αυτό έρχεται η ΕΕΝΜΑ να καταγγείλει με τη σειρά της την ΟΛΠ Α.Ε. που θέλει να κάνει το δικό της κλειστό μητρώο επισκευαστών, αφαιρώντας με αυτό τον τρόπο από τους πλοιοκτήτες το δικαίωμα συνεργασίας με την ελεύθερη αγορά, καθεστώς που ίσχυε μέχρι πρότεινως. Η καταγγελία συμπεριλαμβάνει και τμήματα της σύμβασης παραχώρησης, από νόμο του Ελληνικού κράτους που ισχύει τα τελευταία 3 χρόνια, καθώς και τα αντίστοιχα νομικά πλαίσια για το μητρώο επισκευαστών της ΕΕ για τις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες.

Παρ’όλα αυτά ο κύριος Τσιμπλάκης επιλέγει να κλείσει το άρθρο του με αναφορά στις αντιδράσεις των ναυπηγοεπισκευαστών και πως οι δεύτεροι “αντιλαμβάνονται” το νόμο, χωρίς όμως ο ίδιος να αναρωτιέται για τα αναγραφόμενα της παρακάτω παραγράφου – κειμένου της ΟΛΠ Α.Ε.:

«Ο ΟΛΠ, ως υπεύθυνος διαχείρισης έργου, για λογαριασμό των πελατών του θα χρησιμοποιήσει την επαγγελματική εμπειρία, τη γνώση, τις ικανότητες και τη δυνατότητα που διαθέτει, προκειμένου να επιλέξει, να ορίσει και να αναθέσει σε τοπικά συνεργεία, εταιρείες και προμηθευτές επισκευής πλοίων την εκτέλεση ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών και υπηρεσιών προς τους πελάτες». 

  1. Η ΟΛΠ Α.Ε. ως πάροχος υποδομών έχει πελάτες όλα τα πλοία που προσεγγίζουν το λιμάνι του Πειραιά, κατά συνέπεια μιλάει για καθ’ ολοκλήρου εκτόπιση και μαρασμό  των εκτός μητρώου επιχειρήσεων, που αυτό μπορεί να σημαίνει μέχρι και το οριστικό κλείσιμο του… 
  2. Μιλά για επαγγελματική εμπειρία σε ένα τομέα που ουδέποτε καταπιάστηκε η ΟΛΠ Α.Ε., τη Ναυπηγοεπισκευή. Κατά συνέπεια με ποιον τρόπο θα πραγματοποιήσει εργασίες στον τομέα αυτό; Μήπως προσλαμβάνοντας και φέρνοντας Κινέζους επισκευαστές ή έστω managers…
  3. Αναφέρεται σε ικανότητες της ΟΛΠ Α.Ε. πάνω στη Ναυπηγοεπισκευή, ας παρουσιάσει ΈΝΑ έργο της που να απεικονίζει αυτές τις ικανότητες – έστω και τη νέα δεξαμενή που έφερε, για την οποία οποία όπως λένε οι πληροφορίες, παρουσιάζει αρκετά προβλήματα.
Όλα τα παραπάνω λοιπόν, όσα σας έχουμε γράψει και ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙ σε παλαιότερα άρθρα μας επί του θέματος και όσα έχουμε σκοπό να σας αποκαλύψουμε ακόμα, θέλω να σας κρατάνε σε εγρήγορση και σας θυμίζω το γνωμικό που λέει “Φοβού τους Δαναούς και Δώρα φέροντες”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*