Home / Επικαιρότητα / Φωτιά στη Νέα Μάκρη στις 2:17 τη νύχτα -Εμπρησμό δείχνουν όλα τα στοιχεία

Φωτιά στη Νέα Μάκρη στις 2:17 τη νύχτα -Εμπρησμό δείχνουν όλα τα στοιχεία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στις 2:17 τα ξημερώματα στη Νέα Μάκρη προκαλώντας συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία από εκείνη την ώρα δίνει μάχη με τις φλόγες προκειμένου να σβήσει το πύρινο μέτωπο.

Ολες οι ενδείξεις μέχρι στιγμής κάνουν το σενάριο του εμπρησμού να είναι το πιθανότερο, αφού τόσο η ώρα που ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά, όσο και τα δύο μέτωπα που εξελίχθηκε φανερώνουν την σκοπιμότητα που υπήρχε.

Η φωτιά ξεκίνησε σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβίσι ενώ λίγα λεπτά μετά, επεκτάθηκε και δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

Πάντως, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η εικόνα της πυρκαγιάς δείχνει μια σταθερή βελτίωση, με τον γ.γ Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά να σημειώνει σε δηλώσεις του πως η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση.

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Πληθαίνουν οι υπόνοιες για εμπρησμό

Σημειώνεται ότι το ενδεχόμενο του εμπρησμού άφησαν ανοικτό τόσο κυβερνητικά στελέχη, όσο και άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αρχικά, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά ήταν ο πρώτος που μίλησε για το ότι οι φωτιές στη Νέα Μάκρη «δεν είναι τυχαίες».

«Το περίεργο είναι πως αυτή η φωτιά είναι η δεύτερη μέσα σε τρεις μέρες στο ίδιο σημείο με δύο εστίες. Υπάρχουν κάποιες ύποπτες καταστάσεις οι οποίες ελέγχονται. Νομίζω, όμως, ότι δεν μπορεί να είναι τυχαίο στην ευρύτερη περιοχή να υπάρχουν μικροεστίες, επτά στο σύνολο, περίπου βραδινές ώρες», είπε.

Αμέσως μετά υπόνοια για εμπρησμό άφησε και ο Δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς. «Δεν είναι η πρώτη φωτιά που μπαίνει βράδυ, όλα αυτά είναι περίεργα», σημείωσε χαρακτηριστικά με την σειρά του, ενώ και ο δήμαρχος Μαραθώνα θεωρεί επικρατέστερο το σενάριο του εμπρησμού.

Στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά βρέθηκε επίσης και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος παρακολούθησε την ενέργειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. «Είχαμε φωτιά στις 2:30 η ώρα τη νύχτα που εξελίχθηκε σε δύο μέτωπα, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό», είπε σε δηλώσεις που έκανε από τη Νέα Μάκρη.

Την ίδια ώρα ακόμη πιο κατηγορηματικός ότι η φωτιά στη Νέα Μάκρη ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού εμφανίστηκε μιλώντας στο OPEN TV ο Επικεφαλής της Πυροσβεστικής, Υποστράτηγος Νίκος Σπάης. «Είναι καθαρά εμπρησμός. Δεν υπήρχε φωτιά ανάμεσα στα δύο μέτωπα», σημείωσε.

«Η πεθερά μου είδε ένα μηχανάκι και ένα αυτοκίνητο πριν την φωτιά»

Μετέπειτα, κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό έδωσε μια σημαντική πληροφορία που ίσως ενώσει τα κομμάτια του παζλ στις έρευνες των Αρχών για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς στη Νέα Μάκρη.

«Το πατρικό της συζύγου μου είναι στα 70 μέτρα από εκεί που ξεκίνησε η φωτιά. Η πεθερά μου με την αδελφή της σύζυγού μου, στις 1:30 το βράδυ, είδαν ένα αυτοκίνητο και ένα μηχανάκι. Το έχουμε δηλώσει ήδη στην αστυνομία, με 6-7 άτομα. Εχουν δει την πινακίδα. Είναι σίγουρος ο εμπρησμός. Με ξύπνησαν μισή ώρα μετά. Η φωτιά έπιασε στις 2:10 περίπου και πήγα στο σημείο αμέσως».

«Μου είπαν ότι έφυγαν προς το βουνό. Τέτοια ώρα είναι δεδομένο ότι είναι εμπρησμός. Ήξεραν ότι είχε αέρα εκείνη την ώρα» πρόσθεσε.

 

 

About Μαρία Ριζεάκου

Διεύθυνση του Site- Δημοσιογράφος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*