Home / Στήλες / ΠΕΡΙΕΡΓΑ / Τα πιο απίθανα επαγγέλματα στον κόσμο…

Τα πιο απίθανα επαγγέλματα στον κόσμο…

«Αν η δουλειά ήταν κάτι καλό, δε θα μας πλήρωναν για να το κάνουμε» αναφέρει ένας άγραφος κανόνας. Συνήθως, να προσθέσουμε. Και αυτό γιατί υπάρχουν φορές που το μεροκάματο μπορεί να είναι όντως πολύ γλυκό -τόσο κυριολεκτικά, όσο και μεταφορικά. Ακολουθούν οκτώ πολύ χαρακτηριστικές ανάλογες περιπτώσεις.

Δοκιμαστής για τσουλήθρες σε water parks

Εκτιμώμενη αμοιβή: Περίπου 28.000 ευρώ το χρόνο

Ναι, πρόκειται για «κανονική» δουλειά η οποία, μάλιστα, πληρώνει αρκετά καλά. Το θετικό είναι ότι η βασική σου «υποχρέωση» είναι το να δοκιμάζεις τσουλήθρες και λοιπά παιχνίδια σε water parks ανά τον κόσμο και να καταγράφεις τις εντυπώσεις σου. Το αρνητικό; Οι δοκιμές, κάποιες φορές θα χρειαστεί να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οπότε και τα «πάρκα» αυτά παραμένουν κλειστά για το κοινό, γεγονός που σημαίνει ότι ο εκάστοτε δοκιμαστής δεν αποκλείεται να πρέπει να «δουλέψει» φορώντας μόνο το μαγιό του σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Αντέχεις;

Συντάκτης κειμένων για fortune cookies

Εκτιμώμενη αμοιβή: Περίπου 45.000 ευρώ τον χρόνο για full time απασχόληση

Γιατί προφανώς κάποιος, κάπου, κάπως πρέπει να γράφει τις ατάκες που βρίσκονται καλά φυλαγμένες στο εσωτερικό των fortune cookies (ή αλλιώς, «μπισκότα της τύχης») που παραδοσιακά σερβίρονται μετά από κάθε γεύμα σε οποιοδήποτε κινέζικο εστιατόριο ανά τον κόσμο. Τα βασικά προσόντα που απαιτούνται για το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι η φαντασία, η αγάπη για το γράψιμο και μπόλικη τύχη, αφού ανάλογες θέσεις, σπανίζουν.

Δοκιμαστής οίκων ανοχής

Εκτιμώμενη αμοιβή: Άγνωστη, παρότι ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών.

Τελικά, κάποιες φορές η φράση «γ@$#&^$ι στη δουλειά» μπορεί να υπονοεί κάτι θετικό. Υπό την προϋπόθεση, φυσικά, ότι αντιμετωπίζεις το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο σαν οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Αγγελίες για ανάλογες θέσεις τον τελευταίο καιρό έχουν δημοσιευτεί από «οίκους» των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Να λοιπόν ένας ακόμη καλός λόγος για να μεταναστεύσεις

Οδηγός τρίκυκλου / περιπατητής για το Google Street View

Εκτιμώμενη αμοιβή: Προς το παρόν άγνωστη. Ωστόσο, με δεδομένο το γεγονός ότι οι οδηγοί των αυτοκινήτων της Google στις ΗΠΑ φημολογείται ότι βγάζουν 30.000 δολάρια τον χρόνο (σ.σ. περίπου 28.000 ευρώ), δεν αποκλείεται η αμοιβή για τη συγκεκριμένη δουλειά να είναι ανάλογη. Διαθέτεις, λοιπόν, καλή φυσική κατάσταση, σου αρέσει το ποδήλατο και ονειρευόσουν να δουλέψεις για την Google; Αν πληροίς και τις τρεις αυτές προϋποθέσεις τότε είσαι πλασμένος για τη δουλειά που βλέπεις εδώ, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αν πάντως είσαι λίγο πιο περιπετειώδης τύπος και γουστάρεις το trekking και τις βόλτες, μπορείς πάντα να δοκιμάσεις να εγγραφείς στην ομάδα της «περιπατητών» της Google, τα μέλη της οποίας καταγράφουν με κάμερα τα μέρη αυτά που δεν μπορεί να προσεγγίσει κανείς παρά μόνο με τα πόδια.

«Νταντά» για μικρά πάντα

Εκτιμώμενη αμοιβή: Περίπου 30.000 ευρώ τον χρόνο

Αγαπάς τα ζωάκια και τα ταξίδια; Αν ναι, τότε καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι το Κέντρο Προστασίας και Έρευνας για τα γιγάντια πάντα με έδρα την πόλη Ya’ an της Κίνας έχει ανάγκη από «νταντάδες». Κι αν η απόσταση σε τρομάζει, σκέψου μόνο πόση πέραση θα έχεις στο αντίθετο φύλο για το υπόλοιπο της ζωής σου. Γιατί, ειλικρινά, πιστεύεις ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες που θα μπορέσουν να σου αντισταθούν γνωρίζοντας ότι έχεις τη συγκεκριμένη προϋπηρεσία;

Δοκιμαστής πολυτελών κρεβατιών

Εκτιμώμενη αμοιβή: Από 1400 ευρώ το μήνα και πάνω.

Αναμφίβολα πρόκειται για την πιο ξεκούραστη δουλειά που θα μπορέσεις να βρεις στη συγκεκριμένη λίστα: το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου ξάπλα σε ένα πολυτελές κρεβάτι κι εν συνεχεία να καταγράφεις εντυπώσεις και ιδέες, προκειμένου να βοηθήσεις την εταιρεία που τα κατασκευάζει να βελτιώσει την ποιότητα των προϊόντων της.

Γευσιγνώστης σοκολάτας και λοιπών γλυκισμάτων

Εκτιμώμενη αμοιβή: Από 23.000 ευρώ τον χρόνο και πάνω, ανάλογα με την προϋπηρεσία

Μπορεί να θυμίζει δουλειά βγαλμένη από τα όνειρα κάθε πιτσιρίκου που λατρεύει τα γλυκά ή, ακριβέστερα από το σενάριο του «Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας», όμως η εν λόγω θέση εργασίας όχι μόνο υπάρχει αλλά επιπλέον θεωρείται νευραλγική σε οποιαδήποτε «σοβαρή» εταιρεία παραγωγής γλυκισμάτων ανά τον κόσμο.

Δοκιμαστής video games

Εκτιμώμενη αμοιβή: Από 33.000 μέχρι 57.000 ευρώ τον χρόνο.

Οk, μπορεί η συγκεκριμένη δουλίτσα να έχει κάποια αρνητικά – τις τενοντίτιες, για παράδειγμα, ή την πιθανότητα να χρειαστεί να παίξεις ένα συγκεκριμένο επίπεδο του video game που τεστάρεις εκατοντάδες φορές – όμως το όλο concept του «πληρώνομαι για να “λιώνω” παίζοντας βιντεοπαιχνίδια» δεν ακούγεται και τόσο άσχημο.

About Μαρία Ριζεάκου

Διεύθυνση του Site- Δημοσιογράφος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*