Home / Στήλες / Μαγειρική / Έτσι θα φτιάξεις τις πιο νόστιμες ψαροκροκέτες

Έτσι θα φτιάξεις τις πιο νόστιμες ψαροκροκέτες

Υλικά: 500 γρ. φιλέτο παγκάσιους 150 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. 3 αυγά 2 κ.γ. εστραγκόν, ξερό 120 γρ. φρυγανιά, τριμμένη 1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο ¼ κ.γ. πάπρικα καπνιστή, τριμμένη Αλάτι Πιπέρι Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα Εκτέλεση: Παίρνουμε το φιλέτο και το κόβουμε σε ροδέλες διαστάσεων 7Χ3εκ., τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη. Έπειτα, ρίχνουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι, το θυμάρι, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια, αδειάζουμε σε ένα άλλο πιάτο τα αυγά και τα χτυπάμε. Ύστερα, σε ένα τρίτο πιάτο ρίχνουμε τη φρυγανιά με το εστραγκόν και τα ανακατεύουμε…

Review Overview

Summary : Οι πιο εύκολες ψαροκροκέτες που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
0

Υλικά:

  • 500 γρ. φιλέτο παγκάσιους
  • 150 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 3 αυγά
  • 2 κ.γ. εστραγκόν, ξερό
  • 120 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • ¼ κ.γ. πάπρικα καπνιστή, τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  • Παίρνουμε το φιλέτο και το κόβουμε σε ροδέλες διαστάσεων 7Χ3εκ., τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Έπειτα, ρίχνουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι, το θυμάρι, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Στη συνέχεια, αδειάζουμε σε ένα άλλο πιάτο τα αυγά και τα χτυπάμε.
  • Ύστερα, σε ένα τρίτο πιάτο ρίχνουμε τη φρυγανιά με το εστραγκόν και τα ανακατεύουμε και αυτά με ένα κουτάλι.
  • Κατόπιν, πανάρουμε τα φιλέτα περνώντας τα πρώτα από το αλεύρι, μετά από το πιάτο με τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά.
  • Έπειτα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε μέσα λίγο ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Τέλος, τηγανίζουμε τις ψαροκροκέτες, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  • Μόλις είναι έτοιμες, τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

tip: Δεν πρέπει να καίει πολύ το λάδι όταν θα τηγανίσουμε για να μην καεί η ψαροκροκέτα απ’έξω και μείνει ωμή στο εσωτερικό.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*