Home / Στήλες / Μαγειρική / Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο! Τα πολυαγαπημένα γιουβαρλάκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και είναι κατάλληλα για χειμώνα και καλοκαίρι για το οικογενειακό τραπέζι. Υλικά: Μισό κιλό κιμά 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο ¼ κούπας ρύζι καρολίνα 3 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο 2 κουταλιές άνιθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο αλάτι πιπέρι λίγο αλεύρι ¼ κούπας χυμό λεμονιού 5 κούπες νερό ή ζωμό κρέατος ¼ κούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές επιπλέον 2 αυγά Εκτέλεση: Σε μία μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμύδι, το ρύζι, τον μαιντανό και τον άνιθο ή δυόσμο, τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το αλάτι και τοι πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν…

Review Overview

Summary : Δείτε πως γίνονται σε μια παραδοσιακή και πολύ γνωστή συνταγή!

User Rating: 4.68 ( 2 votes)
0

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο! Τα πολυαγαπημένα γιουβαρλάκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και είναι κατάλληλα για χειμώνα και καλοκαίρι για το οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά:

  • Μισό κιλό κιμά
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • ¼ κούπας ρύζι καρολίνα
  • 3 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές άνιθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο αλεύρι
  • ¼ κούπας χυμό λεμονιού
  • 5 κούπες νερό ή ζωμό κρέατος
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές επιπλέον
  • 2 αυγά

Εκτέλεση:

  • Σε μία μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμύδι, το ρύζι, τον μαιντανό και τον άνιθο ή δυόσμο, τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το αλάτι και τοι πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και πλάθουμε σε μικρα μπαλάκια.
  • Αλευρώνουμε τα γιουβαρλάκια μας και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο δίσκο ή σε πιατέλα. Τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ή σωτέζα βάζουμε τον ζωμό ή το νερό. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (1/4 της κούπας) και τα αφήνουμε να βράσουν.
  • Ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια προσεκτικά χωρίς να τα διαλύσουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Η διαδικασία αυτή κρατάει περίπου 30 λεπτά.
  • Εντωμεταξύ, σε ένα μπωλ κτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγες κουταλιές απο το ζουμί της σούπας.
  • Ρίχνουμε μεμιάς το αυγολέμονο μεσα στην σούπα και ανακατευουμε ζωηρα για να μην κόψει το αυγολέμονο.
  • Κατεβάζουμε απο την φωτιά και σερβίρουμε.
  • Τα πεντανόστιμα γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι έτοιμα!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*