Home / Στήλες / Μαγειρική / Συνταγή για τραγανές μπουκίτσες κοτόπουλου παναρισμένες με nachos

Συνταγή για τραγανές μπουκίτσες κοτόπουλου παναρισμένες με nachos

Υλικά: Για το κοτόπουλο:  300 γρ. κοτόπουλο, βρασμένο ξεψαχνισμένο 230 γρ. τυρί κρέμα 300 γρ. τσένταρ, τριμμένο 50 γρ. κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κυβάκια 50 γρ. πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κυβάκια 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 100 γρ. BBQ sauce Αλάτι Πιπέρι Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα   Για το πανάρισμα: 340 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. 4 αυγά, medium 400 γρ. nachos, θρυμματισμένα   Για το σερβίρισμα: Guacamole Έτοιμη κόκκινη σάλτσα Sour cream Εκτέλεση: 1. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για το κοτόπουλο, εκτός από το ηλιέλαιο, και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης,…

Review Overview

Summary : Οι πιο νόστιμες και διαφορετικές κοτομπουκιές που έχετε δοκιμάσει.

User Rating: 4.9 ( 2 votes)
0

Υλικά:

Για το κοτόπουλο: 

  • 300 γρ. κοτόπουλο, βρασμένο ξεψαχνισμένο
  • 230 γρ. τυρί κρέμα
  • 300 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 50 γρ. κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 50 γρ. πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. BBQ sauce
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

 

Για το πανάρισμα:

  • 340 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 4 αυγά, medium
  • 400 γρ. nachos, θρυμματισμένα

 

Για το σερβίρισμα:

  • Guacamole
  • Έτοιμη κόκκινη σάλτσα
  • Sour cream

Εκτέλεση:

1. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για το κοτόπουλο, εκτός από το ηλιέλαιο, και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Έπειτα, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 25Χ25εκ., στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, καλύπτουμε με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-1.5 ώρα, μέχρι να σφίξει.
3. Κατόπιν, αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε και κόβουμε το μείγμα σε τρίγωνα κομμάτια.
4. Παράλληλα, αδειάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι, σε ένα άλλο τα αυγά, τα οποία χτυπάμε ελαφρώς, και σε ένα τρίτο τα nachos.
5. Αμέσως μετά, πανάρουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι, ύστερα από τα αυγά και τέλος από τα nachos και τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
6. Στη συνέχεια, ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα κατσαρολάκι, το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
7. Αφού ζεσταθεί το ηλιέλαιο, τηγανίζουμε τις παναρισμένες μπουκίτσες, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
8. Μόλις είναι έτοιμες, τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
9. Τέλος, τις σερβίρουμε ζεστές με guacamole, σάλτσα ντομάτας και sour cream.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*