Home / Επικαιρότητα / Κορωνοϊός -Θεοδωρικάκος: Φαγητό στο σπίτι για 30.000 ανθρώπους στην Αττική -Επιχορήγηση 5 εκατ. ευρώ

Κορωνοϊός -Θεοδωρικάκος: Φαγητό στο σπίτι για 30.000 ανθρώπους στην Αττική -Επιχορήγηση 5 εκατ. ευρώ

Μια σημαντική επιχορήγηση προς την Περιφέρεια και τους Δήμους της Αττικής, προκειμένου να στηριχθούν οι δομές σίτισης κατά το διάστημα έξαρσης του κορωνοϊού, ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου θα δοθεί επιχορήγηση ύψους 5 εκατ. ευρώ σε δομές σίτισης που στηρίζουν 30.000 πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη. Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ1, δήλωσε ότι η απόφαση θα ανακοινωθεί το μεσημέρι σε τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τους 66 δημάρχους του Λεκανοπεδίου. Ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι η δράση θα γίνει σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές…

Review Overview

Summary : ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΗ

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
0

Μια σημαντική επιχορήγηση προς την Περιφέρεια και τους Δήμους της Αττικής, προκειμένου να στηριχθούν οι δομές σίτισης κατά το διάστημα έξαρσης του κορωνοϊού, ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου θα δοθεί επιχορήγηση ύψους 5 εκατ. ευρώ σε δομές σίτισης που στηρίζουν 30.000 πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ1, δήλωσε ότι η απόφαση θα ανακοινωθεί το μεσημέρι σε τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τους 66 δημάρχους του Λεκανοπεδίου. Ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι η δράση θα γίνει σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές των Δήμων και την Εκκλησία και στόχος είναι οι έχοντες ανάγκη να λαμβάνουν το φαγητό στο σπίτι τους.

ΥΠΕΣ: Θα επεκταθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα η δράση για τη σίτιση

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει αναβαθμίσει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και πρόσθεσε ότι σκοπός της τηλεδιάσκεψης είναι «να οργανώσουμε με χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών τη σίτιση 30.000 συμπολιτών μας στην Αττική. Συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από τα στοιχειώδη, έχουν ανάγκη να τους εξασφαλίσουμε δύο γεύματα την ημέρα, με έκτακτη επιδότηση 5 εκατ. ευρώ».

Ο υπουργός τόνισε ότι «η Περιφέρεια και οι Δήμοι θα οργανώσουν αυτή τη δράση για ένα διάστημα ενάμιση μήνα και από εκεί και πέρα θα δούμε πώς θα συνεχίσουμε. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη, γιατί όπως καταλαβαίνετε υπάρχει τεράστια δυσκολία και με τα συσσίτια που οργάνωνε η Εκκλησία. Προτίθεμαι να συνεργαστώ με την Εκκλησία για αυτόν τον σκοπό γιατί το έργο της ήταν και είναι σπουδαίο, ιδίως στον τομέα της στήριξης αυτών των ανθρώπων, αλλά η κατάσταση έχει δυσκολέψει πάρα πολύ εξ αιτίας των υποχρεωτικών μέτρων ασφαλείας που παίρνουμε για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας από την απειλή του κορωνοϊού. Και το ίδιο ακριβώς μέτρο που ανακοίνωσα μόλις για την Αττική, προτιθέμεθα να επεκταθεί και σε ολόκληρη τη χώρα».


Συμβολική και ουσιαστική η απόφαση Μητσοτάκη για τη βουλευτική αποζημίωση

Σχετικά με την απόφαση του πρωθυπουργού να προτείνει να δοθεί το 50% της αποζημίωσης που λαμβάνουν οι βουλευτές και οι υπουργοί στη μάχη κατά του κορωνοϊού, ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι ο Πρωθυπουργός με τις κινήσεις του εκφράζει όλους τους Έλληνες και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και τα άλλα κόμματα θα ανταποκριθούν, δείχνοντας την ενότητα και την αλληλεγγύη του πολιτικού κόσμου. Είπε συγκεκριμένα:

«Είναι μια πολύ συμβολική αλλά και ουσιαστική απόφαση στην οποία έχει ανταποκριθεί το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ με την ψυχή μας και την καρδιά μας. Ο πρωθυπουργός εκφράζει με τις κινήσεις του όλους τους Έλληνες και σε αυτό το σημείο. Η κίνηση δείχνει την απόλυτη αλληλεγγύη και ενότητα που πρέπει να δείξουμε σε αυτήν τη μάχη. Δεν νομίζω ότι μπορεί να υποχρεώσει κανείς τα άλλα κόμματα να κάνουν το ίδιο αλλά είμαι βέβαιος ότι και αυτά θα ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα και επομένως το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα συνδράμει στην αναγκαία στήριξη των μέτρων που χρειάζονται για την αντιμετώπιση αυτής της πολύ μεγάλης απειλής».

Ερωτηθείς, τέλος, για το ενδεχόμενο μείωσης και των μισθών ο κ. Θεοδωρικάκος το χαρακτήρισε άκαιρο και άστοχο, γιατί κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει αυτή η κρίση και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην παγκόσμια, στην ευρωπαϊκή και στην ελληνική οικονομία.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*