Home / Στήλες / ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ / Ο κτηνίατρος από τις Σέρρες που τραγουδάει στα αδέσποτα -Τους βρίσκει σπίτι και γίνεται viral στο Internet (Βίντεο)

Ο κτηνίατρος από τις Σέρρες που τραγουδάει στα αδέσποτα -Τους βρίσκει σπίτι και γίνεται viral στο Internet (Βίντεο)

Ιστορίες όπως αυτή του κτηνίατρου Θάνου Δερμιντζάκη, ο οποίος βοηθά τα αδέσποτα, βρίσκοντάς τους σπίτι, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί κάποιος να αλιεύσει αυτή τη στιγμή στο ελληνικό διαδίκτυο. Ο νεαρός κτηνίατρος από τις Σέρρες βρήκε τον τρόπο να θεραπεύει όχι μόνο τα τραύματα του σώματος αλλά κι αυτά της ψυχής των μικρών ζώων και να τους βρίσκει ένα παντοτινό σπίτι, χωρίς ανταλλάγματα. Με μια κιθάρα στο χέρι και πάνω σε αυτήν ένα τετράποδο αδέσποτο, ο Θάνος Δερμιντζάκης βλέπει τα βίντεό του να γίνονται viral και τα ζωάκια να υιοθετούνται το ένα μετά το άλλο. «Είμαι και κτηνίατρος και μουσικός. Το…

Review Overview

Summary : ΘΑΝΟΣ ΔΕΡΜΙΝΤΖΑΚΗΣ

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
0

Ιστορίες όπως αυτή του κτηνίατρου Θάνου Δερμιντζάκη, ο οποίος βοηθά τα αδέσποτα, βρίσκοντάς τους σπίτι, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί κάποιος να αλιεύσει αυτή τη στιγμή στο ελληνικό διαδίκτυο.

Ο νεαρός κτηνίατρος από τις Σέρρες βρήκε τον τρόπο να θεραπεύει όχι μόνο τα τραύματα του σώματος αλλά κι αυτά της ψυχής των μικρών ζώων και να τους βρίσκει ένα παντοτινό σπίτι, χωρίς ανταλλάγματα.

Με μια κιθάρα στο χέρι και πάνω σε αυτήν ένα τετράποδο αδέσποτο, ο Θάνος Δερμιντζάκης βλέπει τα βίντεό του να γίνονται viral και τα ζωάκια να υιοθετούνται το ένα μετά το άλλο.

«Είμαι και κτηνίατρος και μουσικός. Το πρώτο είναι φυσικά το επάγγελμά μου και το δεύτερο το χόμπι μου. Παρ’ όλα αυτά, και τα δύο είναι οι μεγάλες μου αγάπες και προσπάθησα όσο μπορώ να τις παντρέψω».

Ο Γύλος

https://www.instagram.com/tv/CFXdNhfgr2b/?utm_source=ig_embed

Πέρα από τα ζώα όμως, ο Σερραίος κτηνίατρος αγαπάει και τη μουσική (συμμετείχε άλλωστε ενεργά σε μπάντες και μουσικά σχήματα για πάνω από 15 χρόνια). Αυτή η αγάπη τον ώθησε τα τελευταία 2 χρόνια να προσπαθεί να εντάξει τη μουσική στο θεραπευτικό κομμάτι των νοσηλευομένων ζώων του ιατρείου του.

Καθημερινά λοιπόν, κάνει ένα διάλειμμα από το χειρουργείο και τη νοσηλεία των ζώων, παίρνει στα χέρια του μια ακουστική κιθάρα και το ζωάκι που θέλει να βοηθήσει και ξεκινάει το τραγούδι.

Η Νταιάνα

Τα είπαμε όπως επιτάσσει η εποχή. Από μακριά.

Είστε μουσικός ή κτηνίατρος; (προφανώς είναι ρητορική η ερώτηση) αλλά θα ήθελα να μου απαντήσετε.

Είμαι και κτηνίατρος και μουσικός. Το πρώτο είναι φυσικά το επάγγελμα μου και το δεύτερο το χόμπι μου, παρ’ όλα αυτά και τα δύο είναι οι μεγάλες μου αγάπες και προσπάθησα όσο μπορώ να τις παντρέψω. Είναι αυτό που λένε “κάνε μια δουλειά που σ ‘αρέσει για να μη δουλέψεις ποτέ”.

Σε ποιο ζωάκι τραγουδήσατε για πρώτη φορά;

Πέρα από τα δικά μου κατοικίδια, το ζωάκι στο οποίο τραγούδησα για πρώτη φορά ήταν ένα κακοποιημένο αδεσποτάκι από ένα χωριό των Σερρών -ένα εξαιρετικό πλάσμα που το ονομάσαμε Σούλα Γκλάμουρους- για το οποίο ήθελα οπωσδήποτε να βρω μια οικογένεια. Ανεβάσαμε λοιπόν ένα βιντεάκι προκειμένου να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου και να υιοθετηθεί, όπως και έγινε, βρήκε σπίτι στη Γερμανία!

Η Σούλα Γκλάμορους

Έχει ευεργετικές ιδιότητες η μουσική στα ζώα; Όπως και στους ανθρώπους;

Η μουσική πιστεύω ότι έχει απίστευτα ευεργετικές ιδιότητες, ιδιαίτερα ψυχοσωματικά, τόσο στον άνθρωπο και όσο και στα ζώα. Φαίνεται ότι ηρεμεί τα ζώα, ειδικά μέσα στο στρεσσογόνο περιβάλλον ενός ιατρείου ή μιας κλινικής κατά τη διάρκεια μιας νοσηλείας.

Ποια τραγούδια προτιμούν τα ζωάκια; Έχουν διαφορά οι προτιμήσεις των γατών από τα σκυλάκια;

Οι γάτες φαίνεται να προτιμούν την κλασσική μουσική αλλά νομίζω εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία του κάθε ζώου.

Ο Μπαλούρδος

Έρχονται αδέσποτα στο ιατρείο σας;

Ναι, ένα μεγάλο μέρος της καθημερινής ρουτίνας και παροχής υπηρεσίας μας αφορά τα αδέσποτα ζώα. Η ευαισθησία μας πάνω σε αυτόν τον βραχνά της ελληνικής κοινωνίας είναι ξεκάθαρη, γι’ αυτό και συμμετέχουμε σε διάφορες εθελοντικές οργανώσεις με συνεχείς αποστολές που αφορούν τα αδέσποτα σε όλα τα μέρη της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Χρησιμοποιείτε τη δύναμη του διαδικτύου σας προκειμένου να βοηθήσετε τα ζωάκια. Ισχύει;

Τα τελευταία δύο χρόνια λοιπόν χρησιμοποιώ τη δύναμη που μας δίνει το ίντερνετ, σε συνδυασμό με την αγάπη μου για τη μουσική και δημιουργώ βιντεάκια ώστε να βρω οικογένειες σε ταλαιπωρημένα αδεσποτάκια και με κάποιο τρόπο να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να αποκτήσει φιλοζωική παιδεία.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*