Home / Επικαιρότητα / Η Ράλλειος διέσωσε εγκαταλελειμμένο υποσιτισμένο σκυλάκι από την Πάρνηθα

Η Ράλλειος διέσωσε εγκαταλελειμμένο υποσιτισμένο σκυλάκι από την Πάρνηθα

Σοφία1

Γράφει η Σοφία Σταματάκου
Μαθήτρια και μέλος της Φιλοζωικής ομάδας του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά
Σήμερα το σχολείο μας επισκέφτηκε το Αθλητικό Κέντρο της Πάρνηθας. Δυστυχώς(ευτυχώς για το σκυλάκι) μία μαθήτρια εντόπισε ένα εγκαταλελειμμένο σκυλάκι κλεισμένο σε μία αποθήκη χωρίς νερό και φαγητό. Οι υπεύθυνοι εκεί ισχυρίστηκαν, χωρίς να γίνονται ιδιαίτερα πειστικοί, ότι το σκυλάκι εγκαταλείφθηκε σήμερα το πρωί και το έβαλαν έτσι. Μία χαρακτηριστική εικόνα, εκτός από το σκελετωμένο ζώο, ήταν όταν ένας άνδρας που δούλευε εκεί το έσερνε για να το βάλει μέσα ματώνοντας τα πόδια του.

 

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Φιλοζωική Ομάδα του σχολείου μας στην οποία είναι υπεύθυνος ο καθηγητής μας Νίκος Αρφανάκος. Αντικρίσαμε ένα υποσιτισμένο και πληγωμένο πλάσμα. Αμέσως προσπαθήσαμε να το βοηθήσουμε. Ζητήσαμε ιατρική περίθαλψη από το Αθλητικό Κέντρο χωρίς μεγάλη επιτυχία, το οποίο αρνήθηκε να δώσει μέχρι και betadin. Αρκετές μαθήτριες προσφέρθηκαν να  βοηθήσουν χωρίς κάποια να έχει τη δυνατότητα υιοθεσίας σήμερα αλλά μόνο φιλοξενίας την Τετάρτη. Του δώσαμε τροφή και νερό. Η Ραλλού, όπως την ονομάσαμε, έπινε νερό μετά μανίας για ώρα ενώ έφαγε το φαγητό των μαθητριών που της προσέφεραν.

Τότε όλοι μαζί κινήσαμε ενέργειες για να μπορέσουμε να πάρουμε τη Ραλλού μαζί μας. Επιτέλους, μετά από αρκετή ώρα και χάρη στις σκληρές προσπάθειες του καθηγητή μας καταφέραμε να φέρουμε το σκύλο στον Πειραιά. Σκοπός μας ήταν να στεγάσουμε προσωρινά τη μικρή Ραλλού στο σχολείο μας. Της πήραμε τροφή, μπολ, παιχνίδι ενώ το Cosmozoo μας δώρισε το λουρί της και το στηθόλουρό της. Η Ραλλού είναι ένα καθαρόαιμο pit-bull, ένα βασανισμένο κοριτσάκι που κατόρθωσε μετά από μία εγκατάλειψη σε ένα βουνό να βρει μια ζεστή αγκαλιά σε δεκάδες παιδιά.

 

Μέσα στην ατυχία της στάθηκε για ακόμη μία φορά τυχερή, ο τεχνικός του ασανσέρ στο σχολείο ανέλαβε τη φιλοξενία της με προοπτική υιοθεσίας. Η Ραλλού μας, το κορίτσι που θα είναι πάντα στις καρδιές μας, βρίσκεται πλέον στο σπίτι ενός ανθρώπου που αγαπάει τα σκυλιά και φαίνεται να γνωρίζει όλες τους τις ανάγκες. Παρακαλούμε όλους εσάς που παρατάτε έτσι τα σκυλιά σας να καταλάβετε ότι είναι παιδιά σας! Σαν κι εμάς… Και σας έχουν πάντα ανάγκη. Κι αν αυτός που φέρθηκε έτσι στη Ραλλού μας τυχαίνει να διαβάζει και να βλέπει τις φωτογραφίες της Ραλλού μας είναι προς απάντησή του το χαμόγελο της από την αγάπη που της δώσαμε.

 

 

About Σταματίνα Σταματάκου

Αρθρογράφος - Δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1996, είναι απόφοιτη της Ραλλείου, της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου, και φοιτήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Γνωρίζει ελληνικά, όπως λέει και η ίδια, και γαλλικά. Φιλοδοξεί να γίνει πολιτική αναλύτρια. Ο μεγάλος της έρωτας είναι ο Οδυσσέας Ελύτης, αδυναμία της η Κατερίνα Γώγου, αγαπάει τον Χ. Α. Χωμενίδη και πίνει Coca Cola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*