Home / Αρθρογραφία / Editorial / Από την AVIN στην ΦΑΓΕ: 12 ‘μυστικά’ πίσω από επωνυμίες ελληνικών εταιρειών

Από την AVIN στην ΦΑΓΕ: 12 ‘μυστικά’ πίσω από επωνυμίες ελληνικών εταιρειών

Υπάρχουν ακρωνύμια οργανισμών και επιχειρήσεων που μπορείς να τα καταλάβεις με την πρώτη ή τουλάχιστον να “πιάσεις” το νόημα. Υπάρχουν όμως και κάποια που είναι πραγματικές σπαζοκεφαλιές σε τέτοιο επίπεδο που δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι είναι απλά brand names αν και από πίσω τους κρύβουν “μυστικά” ακρωνύμια. Πάμε να δούμε τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις στους διακριτικούς τίτλους ελληνικών εταιρειών.

AVIN (ΝΙkos VArdinogiannis, τα δύο πρώτα γράμματα του ονόματος του ιδρυτή σε αντίστροφη ανάγνωση)

ΕΨΑ (Εταιρεία Ψυγείων Αγριάς, από την πρώτη δραστηριότητα που ήταν επαγγελματικά ψυγεία για την συντήρηση λεμονιών)

ΕΒΓΑ (Ελληνική Βιομηχανία Γάλακτος)

ΜΙΣΚΟ (ΜΙχαηλίδης ΚΩνσταντίνης, τα ονόματα των ιδρυτών της με μία μικρή, πιο εύηχη μετατροπή)

ΤΥΡΑΣ (ΤΥροκομικά Αδελφών Σαράντη)

ΚΑΙΡ (Κρασί Αγνό Ιπποτών Ρόδου)

ΦΑΓΕ (Φιλίππου Αδελφοί Γαλακτοκομικές Επιχειρήσεις)

ΣΕΚΑΠ (Συνεταιριστική Επιχείρηση ΚΑΠνού)

ΜΕΒΓΑΛ (Μακεδονική Βιομηχανία ΓΑΛακτος, έχει προστεθεί το έψιλον, ώστε να είναι πιο εύηχη η επωνυμία)

ΒΙΠΕΡ ( ΒΙβλία ΠΕΡιπτέρου)

ΧΡΩΠΕΙ (ΧΡΩματουργεία ΠΕΙραιά)

ΕΛΒΙΕΛΑ (ΕΛληνική ΒΙομηχανία ΕΛαστικών)

About Μαρία Ριζεάκου

Διεύθυνση του Site- Δημοσιογράφος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*