Home / Επικαιρότητα / Λαμπάτος Γιώργος: ”Έκανα την δική μου δουλειά για να μη περιμένω να χτυπήσει το τηλέφωνο”

Λαμπάτος Γιώργος: ”Έκανα την δική μου δουλειά για να μη περιμένω να χτυπήσει το τηλέφωνο”

Μπορεί να τον θυμόμαστε από τα παλιά σήριαλ και ξαφνικά από τις διαφημίσεις στην τηλεόραση, αλλά ο Γιώργος Λαμπάτος είναι ένας ηθοποιός που μπορεί να παίξει τα πάντα.

Μας ανοίγει την καρδιά του για όλα όσα έκανε αλλά κι δεν έκανε, για την οικογένεια το θέατρο αλλά και τον μεγάλο έρωτα που ήρθε στην ζωή του έστω και αργά! Απολαύστε μια μοναδική συνέντευξη!!

 Θα ξεκινήσω από την παράσταση

Αυτή η παράσταση του Νίκου Ζιάγκου είναι για μένα αφορμή να κάνω έναν ρόλο που θα θέλουν όλοι οι ηθοποιοί να κάνουν. Κάνω έναν μπάτλερ και αυτή είναι πολύ καλή στιγμή για μένα, γιατί ήθελα να παίξω αυτό τον ρόλο. Το διασκεδάζω πολύ.

Σε έχουμε συνηθίσει σε διαφορετικούς ρόλους τα τελευταία χρόνια

Επειδή ξεκίνησα με τις κωμωδίες, έχω πάρει αυτή τη ρετσινιά που την θεωρώ και ευχή και κατάρα.

10445969_491699120960537_65486306957152927_n

Δεν είσαι κωμικός ηθοποιός; Νόμιζα πως μπορείς να κάνεις πολλά είδη

Δεν είμαι.  Αντιμετωπίζω τραγικά τον ρόλο μου, με την έννοια ότι δεν προσπαθώ να βρω στοιχεία που θα κάνουν τον κόσμο να γελάσει, αλλά να μπω στο κείμενο, να παίξω την αλήθεια του κειμένου, κι αν αυτό είναι κωμικό, έχει αυτό το αποτέλεσμα. Όμως η δική μου δουλειά είναι δραματική. Αυτό πιστεύω όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν θα μπορούσα να σε φανταστώ σε δράμα. Πιστεύω ότι είσαι ένας πολύ καλός ηθοποιός. Ίσως ο κόσμος να μην μπορεί να σε φανταστεί σε δράμα, αλλά εσύ, σαν ηθοποιός να μπορείς να το κάνεις καλά. Θα σε δούμε;

Νομίζω πως ο ρόλος που παίζω τώρα είναι κωμικός, όπως κωμωδία είναι και το έργο, αλλά έχει στοιχεία τέτοια που βγάζουν κι ένα δράμα.

598600_230220727108379_27800379_n

Δείχνει ότι θα μπορούσες να παίξεις και δράμα. Θα σου άρεσε κάποια στιγμή πρόταση μόνο για δράμα;

Φυσικά και θα το ήθελα πολύ. Απλώς, στην Ελλάδα βρισκόμαστε, και ότι έχει ξεκινήσει να κάνει κάποιος, αυτό πρέπει να κάνει. Εδώ ο Χατζηχρήστος έκανε τον βλάχο μέχρι ογδόντα χρονών. Με τα τσαρούχια έβγαινε στο θέατρο. Μιλάμε για ένα τέρας ηθοποιίας.

10572099_520799524717163_2322557623216631967_o

Εσύ όμως κάνεις και παιδικό θέατρο.

Τα τελευταία χρόνια έχω κάνει δική μου δουλειά, δική μου εταιρεία που λέγεται Θεατρική Παιδεία. Πιστεύω πως στην ηλικία των 49 χρονών που έχω φτάσει, έχω και τη γνώση και την εμπειρία να κάνω αυτό το πράγμα. Έχω γράψει τον Κουκλοθεατρίνο, ένα δικό μου έργο και το παίζω σε παιδικούς σταθμούς, σε Δημοτικά σχολεία, σε όλη την Ελλάδα. Σε παιδότοπους… όπου υπάρχει παιδί. Τώρα είναι η τρίτη χρονιά. Τα δύο χρόνια έπαιζα τον Κουκλοθεατρίνο που είναι με μια κοπέλα, δηλαδή εμένα και μια κοπέλα και πέντε κούκλες Muppet show. Παίζουμε και ζωντανή μουσική, γιατί είμαι και μουσικός, παίζω κιθάρα και τραγουδάω. Έχω κάνει κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο. Τώρα έχω γράψει το δεύτερό μου έργο, την Μαγική κατασκήνωση. Τώρα κάνουμε πρόβες και οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν μετά τα Χριστούγεννα.

 Τηλεόραση; Γιατί εμείς σε έχουμε συνηθίσει τις καλές εποχές της τηλεόρασης

Δεν υπάρχουν προτάσεις. Νομίζω πως πρώτον είναι λίγες οι δουλειές σε σχέση με τον αριθμό των ηθοποιών και δεν ξέρω τι άλλο… Ίσως ποια και η τηλεόραση έχει αλλάξει.

Θα δεχόσουν μία πρόταση; Όποια και να ήταν;

Θα δεχόμουν, αλλά όχι όποια και να ήταν. Γι’ αυτό και προσπάθησα να κάνω αυτή τη δική μου δουλειά, για να μην περιμένω κάποιο τηλέφωνο να χτυπήσει, που εδώ που τα λέμε δεν χτυπάει κιόλας. Έτσι είμαι και οικονομικά ανεξάρτητος, όσο μπορώ βέβαια αλλά μπορώ και κάνω θεωρώ και σωστές επιλογές.

 IMG_0132

Τελευταία σε είδαμε και σε διαφημίσεις. Να φανταστώ πως το έκανες για τα χρήματα;

Ναι. Φυσικά. Για τι άλλο θα μπορούσα άλλωστε;  Ευτυχώς που γίνονται κι αυτές οι παραγωγές που είναι κινηματογραφικές παραγωγές. Είμαι από τους τυχερούς γιατί έχω κάνει αρκετές.  Υπάρχουν 2-3 γραφεία που έχουν τους ηθοποιούς σε φωτογραφίες και τους δείχνουν, πάει ο πελάτης και επιλέγει τον ηθοποιό που θέλει

Έκανα την cyta στην Κύπρο, το 11888 κα και τα χρώματα Bερνιλακ με τη φοβερή Μοιραράκη

Εκτός από χρήματα, σου έδωσε κάτι άλλο αυτό;

Μου έδωσε πολύ καλά χρήματα, τα οποία και δεν σου κρύβω πως τα χρειαζόμουν πολύ.  Και ήταν και η προβολή μου στην τηλεόραση όπου και αυτή χρειαζόμουν για να με δει ο κόσμος και να με θυμηθεί. Αφού δεν κάνω τηλεόραση κάνω διαφημίσεις.

Το έκανες για τα λεφτά;

Και όχι μόνο. Το έκανα γιατί μου αρέσει. Γιατί και στις διαφημίσεις, ουσιαστικά κάνεις έναν ρόλο. Βέβαια κρατάει δευτερόλεπτα. Δεν έχει όμως σημασία. Γιατί είτε δυο ώρες παίξεις είτε δυο δευτερόλεπτα, έχει την ίδια δουλειά για να κτιστεί ένας ρόλος

Οικονομικά, την κρίση και όλα αυτά που περνάμε, εσύ πώς τα έχεις περάσει;

Η γενιά η δική μου λέγαμε δεν περάσαμε πόλεμο, δεν περάσαμε Πολυτεχνείο, δεν περάσαμε τίποτα και τώρα τα περνάμε όλα μαζί. Μου έχει έρθει όλο ανάποδα γιατί ζούμε σε μια εποχή που το χρήμα είναι κινητήριος δύναμη και δεν μπορείς να βγεις έξω από την πόρτα χωρίς χρήμα, είμαι και σε μια δουλειά που πάει ανάλογα με τις εποχές, δεν έχει συνεχόμενα, δεν παίρνω χρήματα σταθερά, κάθε μήνα και σε μια δύσκολη εποχή τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα.

Εσύ πέρασες δύσκολα;

Έχω την τύχη να μην πληρώνω ενοίκιο, έχω δικό μου σπίτι και μένω. Ψυχολογικά είναι πιο πολύ δύσκολα. Βλέποντας κλειστά τα μαγαζιά, τον κόσμο με τα κεφάλια κάτω. Πέρασαν κι οι εποχές που βγαίναμε, πηγαίναμε στα μπαράκια. Πού να πας με 8 ευρώ το ποτό;

Άρα έχεις κάνει λίγο πίσω στην προσωπική σου ζωή μετά από αυτό; Με την κρίση;

Δεν έχω κάνει πίσω. Έχω κάνει μπροστά, κάνοντας την δική μου δουλειά για να μπορέσω ν’ ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου, στον εαυτό μου και την αξιοπρέπειά μου. Ίσα ίσα, αυτή η δύσκολη κατάσταση μ’ έκανε πιο δυνατό. Όπως το έκανα και στο στρατό αυτό. Όταν πήγα φαντάρος, μόλις είχα τελειώσει την Δραματική Σχολή και δούλεψα με τον Λάκη Λαζόπουλο. Τον γνώρισα πολύ καλά και είδα πώς είναι το γράψιμο. Πως είναι κάτι απλό και όχι  κάτι φοβερό και δύσκολο.

Ο φαντάρος που είναι στη σκοπιά και μονολογεί. Σκέφτηκα λοιπόν να γράψω και κερδίσω τον χρόνο για να μην είμαι σε απραξία δημιουργικά.

Δεν πέρασες δύσκολα;  Δεν είσαι από μια οικογένεια πλούσια;

Όχι. Δημόσιος υπάλληλος ήταν ο πατέρας μου. Αλλά δεν πείνασα. Η εξέλιξή μου ήταν διαφορετική και κάποια πράγματα με πήγανε πίσω.

Όλα αυτά που σε προωθούν όταν είσαι μέσα στο κύκλωμα.  Έχω δουλέψει με ανθρώπους και ήταν άψογη η συνεργασία. Αλλά είναι μια δουλειά που ο ένας τρώει τον άλλον. Κάποιοι δεν μ’ αφήνουν. Αλλά το θέμα δεν τελείωσε ακόμα

 Δεν σ’ αφήνουν να πας μπροστά. Τι εννοείς δεν έχει τελειώσει το θέμα;

Ότι υπάρχει μάχη ακόμα. Δεν νικήσανε. Δεν με σταματήσανε. Έφαγα αρκετές τρικλοποδιές με ρόλους που δεν πήρα αλλά εγω δεν το βάζω κάτω. Μ’ αρέσει ο αγώνας. Ήμουν και αθλητής, ασχολήθηκα με τον αθλητισμό και μ’ αρέσει η άμιλλα, ο αγώνας. Ο κανονικός όμως, όχι με τις τρικλοποδιές. Μου αρέσει όλο αυτό και η κόντρα του.

Περιμένουμε κάτι άλλο από σένα; Είσαι ανοικτός σε προτάσεις;

Είμαι ανοικτός σε προτάσεις. Έχουμε ακόμα μια δουλειά που κάνουμε στο θέατρο Παραμυθίας, όπου παίζουμε το «Πέστα όλα». Μια μουσική επιθεώρηση σε κείμενα της Άννας Ματθαίου και σκηνοθέτη τον Θάνο Σιδηρά.

Προσωπική ζωή; Έρωτας;

Δεν είναι το θέατρο η ζωή μου. Δεν ισχύει αυτό. Είναι ένα ψέμα. Όσοι το αισθάνονται είναι ένα ψέμα. Υπάρχει έρωτας. Πάντα υπάρχει έρωτας. Το θέμα είναι να αγαπάς. Κι όχι να πιστεύεις πως δεν βρέθηκε το κατάλληλο άτομο. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν ν’ αγαπάνε και άνθρωποι που δεν μπορούν. Θέλω να είμαι από αυτούς που μπορούν.

Και τώρα βρέθηκε κάποιος άνθρωπος που αγαπάει τον Γιώργο;

Ναι. Και είμαι πολύ καλά. Και πιστεύω πως το άξιζα όλο αυτό. Αν και μεγάλος βρήκα τον έρωτα και τον ζω με έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο.

Θα παντρευτείς; Το σκέφτεσαι;

Είμαστε πολύ καλά ακόμα δεν έχουμε πει για γάμο αλλά θα δείξει. Μακάρι να μας αξιώσει ο θεός και να το κάνουμε.

IMG_0195

Μπράβο! Και ερωτευμένος και πολλές παραστάσεις

Είμαι καλά. Το θέατρο, όπως θα δείτε, πάει πολύ καλά. Έχω κάνει μια διαδρομή που δεν ήταν των γνωριμιών και των τυχαίων συγκυριών, αλλά έφτασα εδώ με αγώνα. Τώρα πια πατάω τα πόδια μου γερά στη γη, έχω τον λόγο μου, την άρθρωσή μου, την υποκριτική μου. Ξέρω τι κάνω. Είμαι πιο γεμάτος και πιο άνετος από ποτέ. Έστω και σε αυτήν την ηλικία.

 

 

 

 

 

About Άννα Τσιάλτα

Αρχισυντάκτης- Δημοσιογράφος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*