Home / Επικαιρότητα / To θαύμα της Κρήτης ονομάζεται Αλέξανδρος Ηλιάδης!

To θαύμα της Κρήτης ονομάζεται Αλέξανδρος Ηλιάδης!

Αγάπη, ανιδιοτέλεια, προσφορά, εθελοντισμός και αγάπη! 

Ένα καταφύγιο διαφορετικό σε ένα νησί καθόλου φιλόξενο για τα αδέσποτα ζώα που μονοπωλεί στις κακοποιήσεις. Ένας εθελοντής με μικρή βοήθεια έκανε το θαύμα κι έγινε το θαύμα για τα αδέσποτα ζώα της Κρήτης και ακούει στο όνομα Αλέξανδρος Ηλιάδης. Βρίσκεται στο Ηράκλειο και δίνει ζωή στα τετράποδα.

Δε θυμίζει σε τίποτα τα δημοτικά κολαστήρια της ντροπής(βλ. Βόλος, Λάρισα, Σέρρες, κ.α.) ούτε και διάφορα καταφύγια αμφιλεγόμενων φιλοζωικών. Όλα τα ζώα βρίσκονται σε ασφαλή και περιφραγμένο χώρο, δίχως κλουβιά και αλυσίδες, με εξαιρετικές κατασκευές σκυλόσπιτων από τον ίδιο και άλλους εθελοντές, ενώ έχει μετατρέψει μία αποθήκη σε ένα φιλόξενο σπιτάκι με ειδικές κατασκευές για τα σκυλάκια του καταφυγίου και μία σόμπα για να ζεσταίνονται. 

Καθημερινά φροντίζει τη σίτισή τους με κροκέτα αλλά και μαγειρευτό φαγητό. Όλα τους μοιάζουν χαρούμενα, δε θυμίζουν σε τίποτα τα λυπημένα ή κακοποιημένα πλάσματα διάφορων κυνοκομείων. Σε γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία, διεσώθησαν, μπορεί να μην έχουν βρει το δικό τους σπίτι, τουλάχιστον όμως ζουν αξιοπρεπώς. Επίσης, ουκ ολίγα τα άρρωστα σκυλάκια που έχει αναλάβει και από ετοιμοθάνατα και παράλυτα κάνουν τα πρώτα τους βήματα μαζί του.

Το βίντεο με ένα πρώην καταδικασμένο σκυλάκι, την Αναστασία:
https://www.facebook.com/DREAMSSHELTER/videos/184929878525700/?theater

Ο Αλέξανδρος Ηλιάδης όμως, εκτός από εξαιρετικά φιλόζωος, είναι και φιλάνθρωπος. Καθώς στο καταφύγιό του φιλοξενεί και έναν άστεγο άνθρωπο τον οποίο βοηθά με κάθε τρόπο. Για τέτοιους ανθρώπους με τέτοια δράση δεν υπάρχουν λόγια, οι πράξεις μιλάνε από μόνες τους.

Όποιος θέλει να βοηθήσει με όποιο τρόπο τη δράση του Αλέξανδρου προσφέροντας κάθε είδους βοήθεια μπορεί να απευθυνθεί στη σελίδα του στο facebook https://www.facebook.com/DREAMSSHELTER/?pnref=story 

ΗΛΙΑΔΗς2

About Σταματίνα Σταματάκου

Αρθρογράφος - Δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1996, είναι απόφοιτη της Ραλλείου, της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου, και φοιτήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Γνωρίζει ελληνικά, όπως λέει και η ίδια, και γαλλικά. Φιλοδοξεί να γίνει πολιτική αναλύτρια. Ο μεγάλος της έρωτας είναι ο Οδυσσέας Ελύτης, αδυναμία της η Κατερίνα Γώγου, αγαπάει τον Χ. Α. Χωμενίδη και πίνει Coca Cola.

2 Σχόλια

  1. Διανύουμε μία από τις χειρότερες περιόδους στην χώρα μας, τόσο σε οικονομικό όσο κι σε κοινωνικό και πνευματικό επίπεδο. Ας κάνουμε την σιωπή διαμαρτυρία από την δική μας θέση.. Ο Αλέξανδρος Ηλιάδης έμπρακτα απέδειξε ότι ο Πολιτισμός είναι Στάση Ζωής..Είναι προσφορά για πλάσματα που έχουν ανάγκη την αγάπη μας και την φροντίδα μας. Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ θέλω να εκφράσω μέσα από την καρδιά σε αυτόν τον ΥΠΕΡΟΧΟ Ανθρωπο που είναι παράδειγμα ανώτερης ευγενικής φύσης όπως αναφέρει και ο ”ΝΙΤΣΕ”. Αλέξανδρε φροντίζω και εγώ αδέσποτα δεν μπορώ αν και θα ήθελα να συνεισφέρω και στα δικά σου αγγελούδια. Την απέραντη εκτίμηση και τον θαυμασμό μου στο έργο σου καισε Εσένα κι ένα ευχαριστώ δέξου από την καρδιά μου. Ευχαριστώ και όλες-ους εκείνους που και από το υστέρημά τους προσφέρουν ένα χάδι αγάπης τροφή και φροντίδα στα αθώα αδέσποτα αγγελούδια.. Φιλικά Σοφία Μητράκη [εικαστικός]

  2. Οτι και να πεί κανείς για το έργο του Αλέξανδρου είναι πολύ λίγο. Το μόνο που θα ζητήσω εγώ είναι να βρεθεί ένας δικηγόρος που θα βάλει την άκρη τον οικονομικό παράγοντα και αφιλοκερδώς θα βοηθήσει τον Αλέξανδρο με τις συνεχόμενες μηνύσεις που του στέλνει κάποια δικηγόρος που είναι κιόλας υπεύθηνη κάποιας φιλοζωικής. Μέχρι και το υγειονομικό του έστειλε. Παρόλη την κακία της, τα άτομα του υγειονομικού του έδωσαν συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνει και έφυγαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*