Home / Επικαιρότητα / Αστυνομικό / Κομμωτής πουλούσε σε καρκινοπαθείς «θαυματουργό» χασισέλαιο. Αυτά είναι τα παραισθησιογόνα σκευάσματα

Κομμωτής πουλούσε σε καρκινοπαθείς «θαυματουργό» χασισέλαιο. Αυτά είναι τα παραισθησιογόνα σκευάσματα

Τον ανθρώπινο πόνο και την αγωνία επιβίωσης ασθενών που πάσχουν από καρκίνο εκμεταλλεύονταν δύο Λαρισαίοι, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι μπορούσαν να θεραπεύσουν τον καρκίνο με ένα «θαυματουργό» σκεύασμα.

Το σωτήριο υγρό που πουλούσαν για… χρυσάφι ήταν χασισέλαιο (υγροποιημένη κάνναβη) και διαλυμένα σε νερό χάπια έκσταση, τα οποία δημιουργούσαν επιπλέον επιβάρυνση στην υγεία των ασθενών. «Πρωταγωνιστές» της απάνθρωπης απάτης ήταν ένας 83χρονος αγρότης και ένας 43χρονος κομμωτής. Ο πρώτος είχε αναλάβει την παρασκευή του σκευάσματος και ο δεύτερος τις δημόσιες σχέσεις για την ανεύρεση πελατών. Οι αστυνομικοί περιγράφουν τον κομμωτή ως άτομο με μεγάλη πειθώ και πολλές γνωριμίες στη Λάρισα, όπου εργαζόταν σε κομμωτήριο. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που είχε καταφέρει να βρει πελάτες σε όλη την Ελλάδα πείθοντάς τους να δώσουν 3.000 ευρώ για 100 ml χασισέλαιου.
Στο κατάστημα στο οποίο απασχολούνταν ερχόταν σε επαφή με δεκάδες πολίτες καθημερινά και ήταν για εκείνον μία ευκαιρία να διαφημίσει το «θαυματουργό» φάρμακο για τον καρκίνο. Μόλις τελείωνε η διαδικασία του «ψησίματος» τότε σύστηνε στους ασθενείς τον… νούμερο ένα χημικό και παρασκευαστή φαρμάκων που δεν ήταν παρά ένας 83χρονος αγρότης, ο οποίος δεν είχε ιδέα από φαρμακευτική.

default

Για κακή τύχη των απατεώνων κάποιοι από τους πελάτες τους που κατανάλωσαν το «φάρμακο» και διαπίστωσαν τις ολέθριες επιπτώσεις ειδοποίησαν την Αστυνομία και τότε ξεκίνησε η έρευνα. Οι άνδρες της Ασφάλειας Λάρισας χρησιμοποίησαν την κλασική μέθοδο για αυτές τις περιπτώσεις που είναι οι αστυνομικοί να προσποιούνταν τους πελάτες.
Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ήρθε σε επικοινωνία με τον 43χρονο κομμωτή λέγοντάς του ότι πάσχει από καρκίνο και ενδιαφέρεται να αγοράσει το σκεύασμα. Στο πρώτο ραντεβού ο αστυνομικός πλήρωσε 3.000 ευρώ –προσημειωμένα χαρτονομίσματα- και αγόρασε μία δόση των 100 ml. Το δεύτερο ραντεβού, το οποίο ήταν και το τελευταίο, δόθηκε στο σπίτι του 83χρονου αγρότη, όπου ο «πελάτης» αγόρασε πέντε φιαλίδια με χασισέλαιο βάρους περίπου 250 γραμμαρίων. Τότε επενέβησαν οι άνδρες της Ασφάλειας και συνέλαβαν τον παρασκευαστή, ενώ το ίδιο έγινε την ίδια ημέρα με τον 43χρονο συνεργό του.

hasis

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που ακολούθησε, οι δυο τους είχαν πελατολόγιο από όλη την Ελλάδα, καθώς από στόμα σε στόμα είχε διαδοθεί ότι υπάρχουν δύο Λαρισαίοι που θεραπεύουν τον καρκίνο. Ο κομμωτής αναλάμβανε να στέλνει ταχυδρομικά τις παραγγελίες στις οικίες των ενδιαφερόμενων, οι οποίοι εκτός από το χασισέλαιο λάμβαναν και σύριγγες για να κάνουν τις ενέσεις.

Στις οικίες τους και στο κατάστημα όπου εργαζόταν ο 43χρονος στη Λάρισα κατασχέθηκαν δεκάδες γυάλινα φιαλίδια και συσκευασίες με άγνωστες ουσίες σε υγρή μορφή και σε σκόνη, κάψουλες άγνωστης σύστασης, γυάλινα βάζα με διάφορα βότανα, οκτώ σύριγγες με χασισέλαιο, πέντε χάπια ecstasy, πέντε ναρκωτικά χάπια άγνωστης προέλευσης, μικροποσότητα κάνναβης, κατάλογοι με τα προϊόντα που διέθεταν οι δράστες, 150 ευρώ και μικρά χρηματικά ποσά σε νομίσματα ξένων χωρών.

default

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έμαθαν να παρασκευάζουν το χασισέλαιο με πληροφορίες που βρήκαν στο διαδίκτυο. Έβαζαν σε ένα βάζο τρίμμα από κάνναβη, έριχναν καθαρό οινόπνευμα, έκλειναν το καπάκι και χτυπούσαν δυνατό το μίγμα για να το ανακατέψουν. Στη συνέχεια, φίλτραραν το υγρό για να κρατήσουν μόνο το ζουμί, το άφηναν σε εξωτερικό χώρο για να εξατμιστεί το οινόπνευμα και κατόπιν το τοποθετούσαν σε φιαλίδια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για απάτη και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Η έρευνα, ωστόσο, συνεχίζεται για να εντοπιστούν όλα τα θύματά τους πριν κάνουν χρήση των επικίνδυνων ουσιών που τους χορηγούσαν.

 

About Μαρία Ριζεάκου

Διεύθυνση του Site- Δημοσιογράφος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*