ΚΚΚ

Γράφει η Τζένη Τσάκου image

Ελληνοορθόδοξο παράρτημα της Κου-Κλουξ-Κλαν κρέμασε κομμένη κεφαλή γουρουνιού στην περίφραξη του Σχιστού συνοδευόμενη από ένα σταυρό και ένα πανό με τα λόγια «Η Ελλάδα έχει ιδιοκτήτη την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Προστάτιδα του Γένους των Ελλήνων»

Νιώθεις το οξύμωρο; Η γενέτειρα της δημοκρατίας στηρίζει φασισμό. Διότι φασισμός δεν είναι μόνο η ύπαρξη ενός (μακάρι να ήταν ένα) πολιτικού κόμματος με ακραία ιδεολογία. Άνθρωποι απελπισμένοι και προδομένοι οδηγούνται συνεχώς σε λανθασμένα μονοπάτια με μοναδική πυξίδα την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή· τη ζωή που αξίζουμε όλοι. Ο φασισμός ακμάζει κεκαλυμμένος με τον μανδύα της Εθνικής Σωτηρίας και Προστασίας. Εμείς οι ίδιοι θρέψαμε τον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία την πατριδολαγνεία δημιουργώντας ένα τέρας που τρέφεται με την αγανάκτηση, τον πόνο και το θυμό του Ελληνικού λαού. Μέλη της Ελληνικής(ποιός το φανταζόταν!) ομάδας της ΚΚΚ οραματίζονται να φτιάξουν έναν πληθυσμό ανθρώπων με το ίδιο, ομότυπο, «καθαρό DNA», δίχως επιδράσεις από άλλες φυλές, δίχως αιμομυξίες και «μπερδέματα αίματος». Μία ακατάπαυστη δίψα για εξουσία και επέκταση της ελληνικής φυλής σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης μη λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα δεινά που τυχόν θα προκαλέσουν το σώμα της ανθρωπότητας. Άραγε πόσα –ακόμα- κοινά να έχουν με την Χιτλερική ιδεολογία και αφενός την επικράτηση μίας νέας Αρίας φυλής στον πλανήτη; Γνώστες της ιατρικής και της βιολογίας σίγουρα έκαναν τον παραλληλισμό με μία ευρέως διαδεδομένη νόσο. Τον Καρκίνο.

Πολλοί θα νομίσουν ότι η ΚΚΚ και η «ιδεολογία» που η ίδια έχει ακολουθήσει συνυφαίνεται με τη διδασκαλία του Χριστού. Ποιός να φανταζόταν ότι η αγάπη που δίδαξε θα έπεφτε κάποια στιγμή σε λάθος χέρια που θα τη βεβήλωναν χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης. Στην ΚΚΚ δεν ισχύουν οι Δέκα Εντολές, πόσο μάλλον το αγαπάτε αλλήλους. Φασιστορατσιστικά παράσιτα δηλώνουν συνεχιστές και προστάτες του Χριστανισμού ελλείψει κάθε είδος ηθικής. Η ανθρωπότητα δέχεται πληγές από παντού και κυρίως αυτοτραυματισμούς. Αγάπα άνθρωπε το συνάνθρωπό σου χωρίς αναστολές.

Σαν κακόγουστο αστείο ακούγεται. Απόγονοι ανθρώπων που πολέμησαν και έχασαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της Ελληνικής σημαίας και πατρίδας τώρα να ακολουθούν τέτοιες «ιδεολογίες». Διότι και η ανέχεια και η αδιαφορία είναι συνενοχή. Η επικράτηση τέτοιων φαινομένων κοινωνικής -και όχι μόνο- παθογένειας είναι ευθύνη όλων μας ανεξαιρέτως.

Η Ελλάδα σιγοσβήνει για να ζήσουμε εμείς· το πρόβλημα είναι ότι τελικά εμείς οι ίδιοι φυσάμε το κερί του τέλους.

About Σταματίνα Σταματάκου

Αρθρογράφος - Δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1996, είναι απόφοιτη της Ραλλείου, της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου, και φοιτήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Γνωρίζει ελληνικά, όπως λέει και η ίδια, και γαλλικά. Φιλοδοξεί να γίνει πολιτική αναλύτρια. Ο μεγάλος της έρωτας είναι ο Οδυσσέας Ελύτης, αδυναμία της η Κατερίνα Γώγου, αγαπάει τον Χ. Α. Χωμενίδη και πίνει Coca Cola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*