Home / Στήλες / Μαγειρική / Μικρασιάτικο Πιροσκί από Καισαρεία

Μικρασιάτικο Πιροσκί από Καισαρεία

11414623_10205778532039328_540659776_n

 

 

 

 

της Θέτη Μπλάνα

 
Υλικά:
1 γάλα χάρτινο μικρό
1 κιλό αλεύρι
1 αυγό
1 μικρό φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
Μαγιά φρέσκια στο μέγεθος ενός καρυδιού

Εκτέλεση:
Διαλύω τη μαγιά με το γάλα το οποίο έχω ζεστάνει ελαφρώς και μετά ρίχνω σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μαλακή ζύμη.
Την αφήνω να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει, κόβω τόση ζύμη όση η χούφτα μου και βάζω τη γέμιση της επιλογής μου.
Αφού φτιάξω τα πιροσκί, βάζω σε κατσαρόλα λάδι, το αφήνω να κάψει, χαμηλώνω τη φωτιά και τα τηγανίζω ώσπου να πάρουν το χρώμα του καφέ..

Σημείωση:
Μπορώ να γεμίσω τα πιροσκί με λουκάνικο, ζαμπόν-τυρί, τυρί, κιμά και πατάτα

Καλή Επιτυχία!!!

About Μαρία Ριζεάκου

Διεύθυνση του Site- Δημοσιογράφος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*