Home / Επικαιρότητα / Συνέντευξη με τον ηθοποιό Γεράσιμο Ελ Σερίφ

Συνέντευξη με τον ηθοποιό Γεράσιμο Ελ Σερίφ

13287991_10154962227057575_1556724896_o

 

-Λίγα σύντομα λόγια για το βιογραφικό σου.

Από μικρός είχα έφεση στα καλλιτεχνικά, οπότε ήταν λογικό πως θα ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο. Τελείωσα την Ακτο και την δραματική σχολή «Πρόβα». Ασχολούμαι  αρκετά χρονιά με τον χορό, την διακόσμηση και το design. Εργάστηκα ως ενδυματολόγος και σκηνογράφος,  ενώ παράλληλα συμμετείχα σε  διαφημίσεις, παραστάσεις χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό  και σε πολλά θεατρικά.

 

– Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα…Που μεγάλωσες;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα από μαμά Ελληνίδα και μπαμπά Αιγύπτιο.

 

-Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια;

Ανέμελα και χαρούμενα! Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με διαφορετικές κουλτούρες,  γεγονός που με βοήθησε στο να διαμορφώσω έναν πιο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα. Ζούσαμε έξω από την Αθήνα,  οπότε μεγάλωσα  σε ένα μη αστικό περιβάλλον, έμαθα να αγαπώ την φύση, έπαιζα σε αλάνες… δεν μεγάλωσα σε ένα διαμέρισμα όπως πολλά παιδιά του κέντρου και αυτό  το θεωρώ πολύ σημαντικό για την διαμόρφωση της προσωπικότητάς μου. Σίγουρα είχε και πολλά αρνητικά. Εξαιτίας της  απόστασης από το κέντρο,  ήταν πιο δύσκολο να έχω επαφές με το θέατρο  και τις τέχνες ως παιδί , αλλά ευτυχώς η οικογένεια και οι δάσκαλοί μου στο σχολείο βοήθησαν πολύ στο να μου δώσουν τα σωστά ερεθίσματα για να ασχοληθώ με όλα αυτά.

 

-Πείτε μας ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που έχεις πάρει από τη ζωή…

Πως πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να καταφέρεις να επιτύχεις τους στόχους σου,  όσο μικροί ή μεγάλοι και να είναι αυτοί .

 

-Ποιο είναι το motto σου;

«Κάθε πράγμα στην θέση του και μια θέση για κάθε πράγμα». Και δεν μιλάμε απαραίτητα για υλικά αγαθά .

 

– Τι είναι αυτό με το οποίο δεν μπορείς να δημιουργήσεις;

Παντού υπάρχει τέχνη, εξαρτάται πως το βλέπει ο καθένας μας… οπότε δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι από το οποίο δεν μπορείς να αντλήσεις έμπνευση για δημιουργία.

 

-Το θέατρο για εσένα τι είναι;

Το Α και το Ω στην ζωή μου !

 

13296063_10154962227027575_1321388279_n

 

-Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση που συμμετέχετε ”Διασχίζοντας το Αιγαίο” στον πολυχώρο Cabaret Voltaire…

Είναι ένα  βραβευμένο μονόπρακτο του Οδυσσέα Λούγκλου που ανεβαίνει για πρώτη φορά από την ομάδα Θεώρηση στη σκηνή του Cabaret Voltaire.

Ένα έργο που μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις και τον έρωτα. Την γενική επιμέλεια έχει ο Γιώργος Χατζηδάκης, σκηνοθεσία έχει κάνει η Λυδία Τσακαλάκη,  οι χορογραφίες είναι της Σταυρούλας Ντέμκα, τα σκηνικά  και τα κοστούμια τα έχω επιμεληθεί εγώ. Οι φωτογραφίες είναι του Διονύση Πολιτόπουλου και την
γραφιστική επιμέλεια έχει ο  Θοδωρής Τσοκανής.
Παίζουν: Γεράσιμος Ελ Σερίφ, Σταυρούλα Ντέμκα, Γιάννης Χαντέλης.

 

 

-3 λέξεις με τις οποίες θα μπορούσες να περιγράψεις τη δουλειά σου…

Δημιουργία, αγάπη, ζωή.

 

-Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το θέατρο;

Επαγγελματικά δέκα ..αλλά η πρώτη μου επαφή ήταν, όπως και στα περισσότερα παιδιά, στο σχολείο.

 

-Υπάρχει κάποια συνεργασία που έχεις ξεχωρίσει;

Δεν έχω ξεχωρίσει κάποια.. όλες μου οι συνεργασίες είναι μάθημα για μένα , όλες έχουν να σου δώσουν κάτι. Πέρα από την φρεσκάδα των νέων συναδέλφων, οι πιο παλιοί στον χώρο του θέατρου, λόγω εμπειρίας,  έχουν σίγουρα παραπάνω πράγματα να σου πουν .

– Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Eτοιμάζω μια παράσταση που θα ανέβει το φθινόπωρο, αλλά ακόμα είναι νωρίς για πω περισσότερες λεπτομέρειες. Επίσης δουλεύω ένα project, που θα παρουσιαστεί σε πολυχώρους και φεστιβάλ τις Ελλάδας και του εξωτερικού. Λεπτομέρειες θα δείτε σύντομα στην προσωπική μου σελίδα!

 

12717481_10154650908777575_3130767024097950159_n

 

 

Για όποιον θέλει να παρακολουθήσει την παράσταση ”Διασχίζοντας το Αιγαίο” θα πραγματοποιηθεί η τελευταία παράσταση αύριο ημέρα Πέμπτη 21.00 στον Πολυχώρο Cavaret Voltaire.Μην τη χάσετε…Αξίζει  να την δείτε…

Cabaret Voltaire
Μαραθώνος 30, Μεταξουργείο
Τηλ. 2105227046 – 6979460730

 

Nα ευχαριστήσω τον Γεράσιμο για αυτά  που μοιράστηκε μαζί μας και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία σε ότι καλλιτεχνικό καταπιάνεται και η δημιουργικότητα να είναι πάντα σιμά του…

 

Κατερίνα Κουράκου

About Κατερίνα Κουράκου

Εγκληματολόγος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*