Πως επηρεάζει το σεξ την υγεία των αντρών που έχουν πατήσει για τα καλά τα 40άντα; Κάνει κακό η συχνή ερωτική επαφή ή μπορεί να τους γλιτώσει από μια καρδιακή ανακοπή;

Επιστήμονες από τη Νότια Ουαλία, οι οποίοι μελετούσαν πάνω από 900 άνδρες, ηλικίας από 45-59 ετών για 20 ολόκληρα χρόνια κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα καρδιακά επεισόδια ήταν πολύ συχνότερα στους άνδρες που ήταν λιγότερο σεξουαλικά δραστήριοι, ενώ τα αρσενικά που είχαν πιο έντονη σεξουαλική δραστηριότητα επωφελούνταν από μια έστω και μικρή προστασία, από θανάσιμες καρδιακές προσβολές.

Ωστόσο, δεν παρατηρήθηκε ουσιαστική αύξηση των εγκεφαλικών επεισοδίων στους άνδρες που είχαν αυξημένη συχνότητα σεξουαλικών επαφών, αλλά ούτε και κάποια προστασία όπως και με τις καρδιακές προσβολές, γεγονός που προβλημάτισε τους επιστήμονες!

Γιατί το σεξ προστατεύει από την καρδιακή προσβολή και όχι από τα αγγειακά ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια;

Όπως λένε οι επιστήμονες, θα χρειαστούν και άλλες μελέτες και αναλύσεις για να μπορέσουν να απαντηθούν τα ερωτήματα αυτά.

Για την ιστορία, σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, το 21,5% των ανδρών είχαν σεξουαλική επαφή λιγότερο από μία φορά το μήνα, το 25,3% είχαν 2 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα και το 53,2% βρίσκονταν κάπου στο ενδιάμεσο.