Home / Στήλες / Μαγειρική / Chicken Parmigiana

Chicken Parmigiana

  1908215_10152844447160036_4563000337733335417_n (2)
  Του Μr. G.C. Papourtzis
Υλικά:
  • 60 ml σπορέλαιο + 3 κ.σ
  • 1 μεσαίο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 90 γρ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 cup φρέσκο βασιλικό λεπτοκομμένο σε λωρίδες
  • 765 γρ. ντομάτες κονκασέ στραγγισμένες
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • αλάτι και πιπέρι λευκό
  • 670 γρ. στήθος κοτόπουλο
  • 65 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κ.σ νερό
  • 115 γρ. ψίχουλα ψωμιού
  • 230 γρ. mozzarella ψιλοκομμένη
  • 90 γρ. παρμεζάνα καλής ποιότητας

146

Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (προτιμάτε τα κεραμικά) ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.Μόλις ζεσταθεί καλά (όχι να κάψει) προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, στη συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές και την ντομάτα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.Καρυκεύουμε με το αλατοπίπερο, προσθέτουμε τον βασιλικό χαμηλώνουμε τη φωτιά και κρατάμε τη σάλτσα ζεστή.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
Με ένα μπάτη χτυπάμε τα στήθη του κοτόπουλου – ανάμεσα σε μεμβράνη για να μην διαλυθούν – να πλατύνουν και λεπτύνουν στο μισό περίπου.Τοποθετούμε σε μια αβαθή πιατέλα το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι και το πιπέρι, σε ένα βαθύ μπόλ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το νερό, και σε ένα μεγάλο πιάτο τα ψίχουλα του ψωμιού ανακατεμένο με το αλάτι και το πιπέρι.
Ζεσταίνουμε τις 3 κουταλιές του σπορέλαιου σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που να μπαίνει και στο φούρνο.
Περνάμε τα στήθη από το αλεύρι, τινάζουμε να φύγει το περιττό, στη συνέχεια από το αυγό και τέλος από τα ψίχουλα. Μόλις ζεσταθεί το λάδι απλώνουμε τα στήθη μέσα και τα τηγανίζουμε – χαμηλώνοντας τη φωτιά – 4 λεπτά από κάθε πλευρά – προσπαθώντας να τα γυρίσουμε μόνο μια φορά και πάντα με τσιμπίδα – μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και με μια βαθιά μικρή κουτάλα παίρνουμε από τη σάλτσα και περιχύνουμε από πάνω τα στήθη, προσθέτουμε από πάνω πρώτα την ψιλοκομμένη mozzarella και μετά την παρμεζάνα.
Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Σερβίρουμε προαιρετικά με spaghetti ή όποιο άλλο ζυμαρικό της επιλογής μας βάζοντας την πάστα πρώτα και από πάνω το στήθος κοτόπουλου.
*μπορούμε να πανάρουμε τα στήθη μια ώρα πριν και να τα έχουμε στο ψυγείο, έτσι θα δέσει καλύτερα η πανάδα.
 ChickenParmigiana
Καλή Επιτυχία !!!
Μr. G.C. Papourtzis

About Μαργαρίτα Κ. Κουτσιλέου

Πολιτικός Συντάκτης - Αρθρογράφος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*